De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Lessen en Trainingen 2024

Informatie Lessen en Trainingen ZVB 202

Als je zin hebt om lekker te gaan zeilen dan zit je goed bij de ZVB. De ZVB is een CWO geaccrediteerde zeilvereniging waar je als beginnende of meer gevorderde zeiler veel kunt leren. Er zijn tal van activiteiten.

* Je wilt leren zeilen of je zeilvaardigheid bijgespijkerd hebben? Kijk dan  in de kolom ik neem les bij de ZVB.

* Jij vindt zeilen gewoon leuk en je wilt lekker op het water zijn.  Kijk maar in de kolom ik zeil bij de ZVB.  

* Jij vindt trainen en (wedstrijd)zeilen leuk. Kijk maar in de kolom ik train bij de ZVB.  Let op.Je moet al wel je diploma jeugdzeilen 2 of zwaardboot 2 hebben. Wil je écht een goede zeiler worden dan moet je lekker vaak het water op gaan!

Clubwedstrijden

Naast de lessen en trainingen organiseert de vereniging verschillende wedstrijden. Dit gaat van clubwedstrijden tot en met nationale kampioenschappen. In de jaarkalender staan alle verschillende wedstrijden met de data waarop deze plaats vinden. Iedere 2e zondag van de maand (in april de laatste zondag) zijn er clubwedstrijden, hier doen veel leden aan mee. Het is een uitgelezen kans om ervaring op te doen of jezelf klaar te stomen voor de grote wedstrijden.Je vaart meerdere wedstrijden per dag. Op zondag 15 september weten we wie de clubkampioen van het zeilseizoen 2024 is.

Jeugd Clubwedstrijden (voor de beginnende Optimist zeiler)

Ook dit jaar organiseren we weer wedstrijden speciaal voor alle leden die in een optimist zeilen. Deze vinden plaats op het water voor ons clubhuis. De ouders leveren een bijdrage in de organisatie en begeleiding van deze wedstrijden.

Wat zijn de kosten in het seizoen 2024:

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap voor een volwassen bedraagt € 63,- per jaar. Het lidmaatschap voor een echtpaar  bedraagt € 70,- per jaar. Het eerste jeugdlidmaatschap in een gezin kost € 39,- per jaar. De daaropvolgende jeugdlidmaatschappen kosten € 35 euro per jaar.

Ik neem les bij de ZVB

De CWO Optimist of Splash lessen kost € 178,- . Dit is exclusief het lidmaatschap. Je moet jeugdlid zijn van de ZVB. Je krijgt 9 keer een ochtend of middag les. Je doet mee aan de Combi op zondag  23 juni . Verder doe je dit jaar mee aan de jeugd clubwedstijden met een heuse competitie en mooie bekers (4x). We gaan ervan uit dat jezelf een boot hebt. Eventueel kun je een boot huren bij de ZVB.

De kielboot lessen voor volwassen kosten € 75,- . Dit is exclusief het lidmaatschap.Je mag meedoen als je zelf lid bent of één van de gezinsleden lid is. Je krijgt 3 keer een ochtend of een middag les onder leiding van een ervaren instructeur. Je maakt kennis met het zeilen. De prijs is inclusief de huur van een valk.

Splash/Laser lessen voor volwassenen kosten € 55,-. Dit is exclusief het lidmaatschap.Je moet lid zijn van de ZVB. Je krijgt 5 keer een middag les. We gaan ervan uit dat je je eigen boot meeneemt.  Eventueel kun je een boot huren.


Het zomerkamp kost €130,- Van maandag t/m donderdag lekker samen op het water, spelletjes, wedstrijden, toertochten en  samen lunchen. Je slaapt thuis.


Ik train bij de ZVB

De kosten voor trainingsgroep Optimist of Splash Blue bedragen €55,- per jaar.Je leert nog beter (wedstrijd)zeilen onder begeleiding van een ervaren zeiltrainer. Je traint 5 keer op een zaterdagochtend. Vanzelfsprekend mag je ook meedoen aan de 6 clubwedstrijden of de 4 jeugd clubwedstrijden (Optimist). Je bent of wordt lid van de vereniging.

De kosten voor de trainingsgroep Splash Red bedragen € 11,- per training.De fijne kneepjes van het wedstrijdzeilen leer je onder leiding van onze ervaren instructeurs. We gaan 5 keer een ochtend het water op. Je bent of wordt lid van de vereniging.

De clubwedstrijden

Jeugd Clubwedstrijden. Speciaal voor de CWO zijn er jeugd clubwedstrijden welke bij de CWO lessen horen. We gaan korte wedstrijdjes varen op het kleine meer om op een leuke manier kennis te maken met het wedstrijdzeilen. Uiteraard mag je als je er aan toe bent ook meedoen aan de maandelijkse clubwedstrijden op het grote meer.

Maandelijkse clubwedstrijden. Er zijn 6 clubwedstrijden per jaar. De kosten voor de clubwedstrijden voor leden van 21 jaar en ouder bedragen € 16,- per dag. Niet leden betalen € 21 per dag. Jeugdleden die lessen en/of trainen kunnen gratis mee doen. 

Huur en stalling van boten

Heb je zelf geen boot en wil je toch een seizoen proberen of zeilen iets voor jou is? Dan, biedt de ZVB jou de mogelijkheid om een zeilboot te huren. Mocht zeilen dan echt iets voor jou zijn, koop dan een eigen boot. De ZVB boten zijn bedoeld om de startende zeiler op een laagdrempelige manier kennis te maken met de zeilsport.

Huur Optimist voor de hele lessencyclus is          € 110,- 

Huur Optimist voor een dag is                              € 21,-

Huur Splash Blue voor de hele lessencyclus is     € 110,-

Huur Splash Blue per dagdeel is                            € 21,-

Huur van boten is inclusief de stalling op de haven. Je mag de boot alleen tijdens de lessen, de ZVB  activiteiten of evenementen gebruiken. Let op! Voor degene die een eigen boot hebben en deze op de haven willen stallen, neem dan contact op met Alice Doze van de camping/ jachthaven Aan ’t Wiede.  Het mailadres is info@campingaantwiede.nl. Het telefoonnummer is 0522-792168.

 


Aanmelden. Hoe en waar doe je dat?

Aanmelden voor de CWO lessen, trainingen en volwassenzeilen kan gewoon via onze website www.zvbelterwiede.nl

Het inschrijfgeld voor de lessen, moet via IDEAL bij inschrijving voldaan worden. (Je bent namelijk pas ingeschreven na betaling!)

Voor vragen over de lessen mail je naar jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl .

Voor vragen over de trainingen mail je naar training@zvbelterwiede.nl . Het betreft de trainingsgroep Optimist / de trainingsgroep Splash Blue en de trainingsgroep Splash Red. Vermeld duidelijk je naam en telefoonnummer.

Voor vragen over de lessen voor volwassenen mail dan naar volwassenzeilen@zvbelterwiede.nl. Het betreft de kielboot lessen en de Volwassenen Splash / Laser lessen. Vermeld duidelijk je naam en telefoonnummer.

Heb je interesse voor de trainingen van de Olympiajol mail dan naar de vlootvoogden Fokko Ringnalda en Engel Jan Timmer. Het email adres is  Ojol@zvbelterwiede.nl .

Tijdens het seizoen worden er vaak WhatsApp groepen ingericht. Op die manier kan er snel en overzichtelijk met elkaar gecommuniceerd worden.


Voor iedereen die het naadje van de kous wil weten

Check de onderstaande pagina’s over de verschillende groepen.

Ik neem les (CWO lessen)

Ik zeil bij de ZVB (Zomerkamp)

Ik train (Trainingsgroepen Optimist & Splash)

Zeillessen Volwassenen

Algemene informatie m.b.t. de zeillessen:

Opleiding zeilinstructeurs ZV Belterwiede

Algemene introductie cwo zeillessen bij ZVB.