CWO-Zeillessen 2018

CWO-Zeillessen in 2018 bij Zeilvereniging Belterwiede

Ook in het nieuwe zeilseizoen bieden we natuurlijk CWO-zeillessen aan voor de jeugd. Er wordt lesgegeven in de Optimist en de Splash op verschillende niveaus.

Deze zeillessen vinden op de zondag plaats op de volgende data: 1 april (droge les), 15 april, 22 april, 27 mei, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 16 september, 23 september.

De lessen van de ochtendgroepen zijn van 9.30 – 12.00 uur en die van de middaggroepen van 13.00 – 15.30 uur.

U kunt uw voorkeur voor de ochtend of middag aangeven. We kunnen echter niet garanderen dat uw kind op het dagdeel van uw voorkeur wordt geplaatst. Eén en ander is afhankelijk van de aanmeldingen en de beschikbaarheid van trainers en begeleidingsboten.

In principe hebben alle deelnemers een eigen boot. Indien u niet beschikt over een eigen boot, biedt de zeilvereniging beperkt de gelegenheid om een boot voor de zeillessen te huren. Kosten voor een Optimist zijn €100,- per seizoen per kind. Splash: €20,- per dagdeel. Indien u dit wilt, neem dan contact op met Ileine Evers.

Ook voor de clubwedstrijden kunt u een boot huren. De kosten hiervoor zijn €20,- voor een Optimist en €25,- voor een Splash. Deze prijzen zijn per dag.

Er wordt gezeild op het Belterwiede. We starten vanuit “Camping aan ’t Wiede”, Veneweg 247, te Wanneperveen.

De minimum leeftijd voor deelname is 8 jaar. Ook is een zwemdiploma verplicht. Tijdens de lessen en wedstrijden is het dragen van een zwemvest verplicht.

Inschrijven voor de zeillessen is slechts mogelijk door middel van een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier 2018. Bij overinschrijving is de volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier bepalend.

De volgende CWO-zeillessen worden aangeboden:

Optimist

  • Jeugdzeilen 1 Kosten: € 80,-
  • Jeugdzeilen 2 Kosten: € 110,- Inclusief deelname aan de clubwedstrijden
  • Jeugdzeilen 3 Kosten: € 120,- Inclusief deelname aan de clubwedstrijden

Splash

  • Zwaardboot 1 Kosten: € 80,-
  • Zwaardboot 2 Kosten: € 120,- Inclusief deelname aan de clubwedstrijden
  • Zwaardboot 3 Kosten: € 120,- Inclusief deelname aan de clubwedstrijden

Alle bedragen zijn excl. jeugdlidmaatschap € 35.-, jeugdlidmaatschap tweede kind € 30,- De zeillessen worden alleen gegeven bij voldoende deelnemers.

Alleen deelnemen aan de lessen is onvoldoende om goed te leren zeilen. Daarom stimuleren wij iedereen mee te doen aan de clubwedstrijden. Dit is een prima manier om wat extra zeilervaring op te doen. De beginnende optimistzeilers varen hun eigen baan op het kleine meer. Begeleiding is aanwezig. De clubwedstrijden worden gehouden op: 8 april, 13 mei, 10 juni, 8 juli, 12 augustus?, 9 september. Het wel of niet doorgaan van de clubwedstrijden voor de optimist C (beginners) op 12 augustus is afhankelijk van beschikbaarheid van begeleiders in de zomervakantie.

Buiten ons eigen meer worden de Combi Noord wedstrijden voor de jeugd georganiseerd. Met name voor de iets gevorderde zeilers is dit zeer aan te bevelen. De data hiervan zijn: 2/3 juni, 9/10 juni, 23/24 juni, 7/8 juli en 13/14 okt.

 

Heeft u vragen, neem dan contact op met Ileine Evers. Telefoon 06-41274749 of e-mail: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl