De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik neem les 2021

De algemene introductie mbt de (CWO) lessen bij ZVB is HIER te vinden.

Ik neem les

De jongste jeugd ( vanaf 8 jaar) leert zeilen in de Optimist. We bieden CWO zeillessen aan op 3 niveaus.  Je kunt de volgende diploma’s halen:  jeugdzeilen 1, 2 en 3. Let op als je als optimistzeiler alleen de lessen volgt,  is dat niet voldoende. Je moet vaker het water op om het zeilen te leren. Kijk maar bij het ik-zeil-programma.

Er zijn ook eventueel (bij voldoende aanbod) lessen voor 6 en 7 jarigen; de mini’s. Met deze groep wordt niet het CWO programma gevolgd, maar geprobeerd om hen op een speelse manier vertrouwd te maken met de boot, het water en de wind. Mail voor inlichtingen naar jeugdzeilen@beterwiede.nl.

Voor de oudere jeugd, pakweg vanaf 13/14 jaar en een gewicht van minimaal 50 kg zijn er CWO zeillessen in de Splash Blue. Ook hier kennen we drie niveaus.  Je kunt de volgende diploma’s halen: zwaardboot 1, 2 en 3.

De cursus zwaardboot 1 is voor de beginners. We willen wel graag dat je al enige zeilervaring hebt. Het is niet noodzakelijk dat je in een Splash hebt gevaren, een andere zeilboot is ook goed. Heb je nog nooit eerder gezeild en wil je toch graag leren zeilen, neem dan even contact op. Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn.

De cursus zwaardboot 2 en 3 is voor de gevorderden. Een Optimistzeiler die overstapt en het JZ3 diploma op zak heeft, kan meestal in de cursus zwaardboot 2 instromen.

De CWO lessen zijn op 8 zondagen in twee blokken. Het ochtendblok van 9.30 tot 12.00 en het middag blok van 13.30 tot 16.00. Later hoor je in welk blok jouw les valt.

Planning Ik neem les 2021