De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

CWO-Zeillessen 2020

De algemene introductie mbt de CWO lessen bij ZVB is HIER te vinden.

Optimist – CWO zeillessen

De jongste jeugd leert zeilen in de Optimist. We bieden CWO zeillessen aan op drie niveaus (Jeugdzeilen 1,2,3). Dit is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.

Afgelopen jaar hadden we ook een groep 6 en 7 jarigen (de mini’s). Voor deze groep hebben we het CWO programma losgelaten en vooral geprobeerd om de kinderen op speelse manier vertrouwd te maken met de boot, het water en de wind.  Bij voldoende belangstelling is er ook dit seizoen een groep mini’s.

Om goed te leren zeilen is het, net als bij andere sporten, belangrijk dat je het vaak doet. Wanneer je alleen de lessen volgt, doe je onvoldoende ervaring op. We hebben daarom voor elke groep een aanvullend programma opgesteld. Voor Jeugdzeilen 1,2 en mini’s zijn dit de Optigames. Voor Jeugdzeilen 3 zijn dit de clubwedstrijden (deze gaan we de eerste keren begeleiden), een OptiFun ochtend/middag en we gaan gezamenlijk naar de Combi op het Bergumermeer.

Het programma ziet er als volgt uit:

IVM het Coronacrisis is de afgegeven planning niet meer geldig voor de actuele planning zie de ZVB kalender pagina.

De CWO lessen vinden op de ochtend (10:00-12.00) of de middag (13.30-15.30) plaats.

Beschik je niet over een boot, maar wil je toch graag meedoen met de zeillessen, dan is er beperkt de gelegenheid een optimist te huren. De kosten bedragen €150,00 voor het hele seizoen (alle lessen en optigames)

Heb je vragen, neem dan contact op met Ileine Evers. Tel. 06-41274749 of e-mail: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl

Inschrijven? Download dan het onderstaand inschrijfformulier.

Splash – CWO zeillessen

Voor de oudere jeugd zijn er CWO zeillessen in de Splash. Ook hier kennen we drie niveaus (Zwaardboot 1,2,3).

Zwaardboot 1 is voor de beginners. We willen wel graag dat je al enige zeilervaring hebt, bijvoorbeeld opgedaan bij een zeilschool. Het is niet noodzakelijk dat je in een Splash hebt gevaren, een andere zeilboot is ook goed. Heb je nog nooit eerder gezeild en wil je toch graag leren zeilen, neem dan even contact op. Dan kijken we of er mogelijkheden zijn.

Zwaardboot 2 en 3 is voor de gevorderden. Een optimistzeiler die overstapt en het JZ3 diploma op zak heeft, kan meestal in Zwaardboot 2 instromen.

IVM het Coronacrisis is de afgegeven planning niet meer geldig voor de actuele planning zie de ZVB kalender pagina.

De CWO lessen vinden op de ochtend (10:00-12.00) of de middag (13.30-15.30) plaats.

Nieuw dit jaar is het Splash Weekend. We willen alle Splash zeilers (de recreatieve zeilers, de wedstrijdzeilers en de deelnemers aan de CWO lessen) samenbrengen en iets leuks op en rond het water doen. Laten we er met z’n allen leuke dagen van maken!
Verder hebben we natuurlijk de clubwedstrijden en we willen met veel ZVB-zeilers naar de Combi Bergumermeer. We nemen dan ook  een RIB mee zodat de trainers jullie ook op het water kunnen begeleiden en we proberen het vervoer van de boten gezamenlijk te regelen

De CWO lessen vinden op de ochtend (9.30-12.00) of de middag (13.30-16.00) plaats, de Clubwedstrijden zijn de hele dag.

De kosten zijn:

  • €105,00 voor Zwaardboot 1: CWO lessen en Splash Weekend
  • €125,00 voor Zwaardboot 2 en 3: CWO lessen, Clubwedstrijden en Splash Weekend. Het inschrijfgeld voor de Combi komt hier nog bij.

Alle bedragen zijn exclusief het jeugdlidmaatschap.

Beschik je niet over een boot, maar wil je toch graag meedoen met de zeillessen, dan is er beperkt de gelegenheid een Splash te huren voor €20,00 per les.

Heb je vragen, neem dan contact op met Ileine Evers. Tel. 06-41274749 of e-mail: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl

Inschrijven? Download dan het onderstaand inschrijfformulier.