CWO-Zeillessen 2019

De algemene introductie mbt de CWO lessen bij ZVB is HIER te vinden.

Ook in het nieuwe zeilseizoen bieden we natuurlijk CWO-zeillessen aan voor de jeugd. Er wordt lesgegeven op verschillende niveaus in de Optimist (Jeugdzeilen 1,2,3) en de Splash (Zwaardboot 1,2,3). Heb je Jeugdzeilen 3 of Zwaardboot 3 afgerond, dan kun je meedoen met de wedstrijdtraining.

De minimum leeftijd voor deelname aan de CWO-zeilessen is 8 jaar. Ook is een zwemdiploma verplicht. Kinderen die nog (net) geen 8 jaar zijn, kunnen zich melden bij Ileine Evers. Bij voldoende belangstelling en beschikbaarheid van instructeurs/materiaal willen we ook voor hen iets organiseren.

De CWO-zeillessen vinden plaats op de zondag op de volgende data: 31 maart (droge les), 7 april, 21 april, 19 mei, 2 juni, 16 juni, 7 juli, 15 september en 22 september.

De lessen van de ochtendgroepen zijn van 9.30 – 12.00 uur en die van de middaggroepen van 13.00 – 15.30 uur. U kunt uw voorkeur voor de ochtend of middag aangeven. We kunnen echter niet garanderen dat uw kind op het dagdeel van uw voorkeur wordt geplaatst. Eén en ander is afhankelijk van de aanmeldingen en de beschikbaarheid van trainers en begeleidingsboten.

Alleen deelnemen aan de lessen is onvoldoende om goed te leren zeilen. Daarom hebben we voor de optimistzeilers de opti-games ontwikkeld. Het doel van de opti-games is de kinderen op speelse wijze vertrouwd te maken met hun boot en met elkaar plezier te maken. Het is geschikt voor alle optimistzeilers van Jeugdzeilen 1,2 en 3. De opti-games vinden plaats op: 14 april, 12 mei, 9 juni, 13 juli (NB: zaterdag!) en 8 september van 10.00–15.00 uur.

De Splash-zeilers stimuleren wij mee te doen aan de clubwedstrijden. Dit is een prima manier om wat extra zeilervaring op te doen. De clubwedstrijden worden gehouden op: 14 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 augustus (Summer Fun) en 8 september.

In principe hebben alle deelnemers een eigen boot. Indien u niet beschikt over een eigen boot, biedt de zeilvereniging beperkt de gelegenheid om een boot voor de zeillessen te huren. Kosten voor een Optimist zijn €150,- per seizoen per kind (inclusief opti-games). Splash: €20,- per les en €25,- voor een clubwedstrijd (hele dag). Indien u dit wilt, neem dan contact op met Ileine Evers.

Tijdens de lessen en wedstrijden is het dragen van een zwemvest verplicht.

Er wordt gezeild op het Belterwiede. We starten vanuit “Paviljoen aan ’t Wiede”, Veneweg 247, te Wanneperveen.

Inschrijven voor de zeillessen is slechts mogelijk door middel van een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier. Bij overinschrijving is de volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier bepalend.

De volgende CWO-zeillessen worden aangeboden:

Optimist

  • Jeugdzeilen 1     Kosten: € 130,-  Inclusief deelname aan de opti-games
  • Jeugdzeilen 2     Kosten: € 130,-  Inclusief deelname aan de opti-games
  • Jeugdzeilen 3     Kosten: € 130,-  Inclusief deelname aan de opti-games

Splash

  • Zwaardboot 1    Kosten: € 80,-    Aanbod onder voorbehoud
  • Zwaardboot 2    Kosten: € 130,-  Inclusief deelname aan de clubwedstrijden
  • Zwaardboot 3    Kosten: € 130,-  Inclusief deelname aan de clubwedstrijden

Alle bedragen zijn excl. jeugdlidmaatschap € 35,-*, jeugdlidmaatschap tweede kind € 30,-* (*NB: beide bedragen onder voorbehoud van wijzigingen tijdens de ALV van 31 maart 2019). De zeillessen worden alleen gegeven bij voldoende deelnemers.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Ileine Evers. Telefoon 06-41274749 of e-mail: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl