De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik neem les 2023

De algemene introductie mbt de (CWO) lessen bij ZVB is HIER te vinden.

Ik neem les bij de ZVB

De jongste jeugd (vanaf ongeveer 8 jaar en tot en met pakweg 12 jaar) leert zeilen in de Optimist. Wij bieden de CWO lessenserie aan op drie niveaus. Je kunt de volgende diploma’s halen: jeugdzeilen 1, 2 en 3.

De CWO-1 lessenserie is voor de echte beginner. Je leert in 9 lessen alle benamingen. Je leert je boot optuigen en opruimen. Op het water zet je op een speelse manier de eerste stappen in het zeilen. Je leert van A naar B te zeilen en veilig aan de kant te komen. Leuk en spannend zijn de 4 jeugdclubwedstrijden. Je kunt dan echt laten zien wat je al kunt. Als alles goed gaat, mag je daarna mee doen aan het zomerkamp. Een week lang lekker spelen en zeilen.

In CWO-2 en 3 lessenserie bouwen we samen je zeilvaardigheid steeds verder uit. Je leert in 9 lessen stap voor stap, ook als het wat harder waait,  je boot steeds beter te beheersen. In de 4 jeugdclubwedstrijden laat je zien wat je al kunt. Je doet zelfs een keer mee aan een “echte” jeugdwedstrijd, de Combi op 9 juli. Als je wilt, ga je aan mee naar het Zomerkamp. Dat is jezelf lekker een week lang uitleven. Verder mag je meedoen aan de KraggeRaggers en de “grote” clubwedstrijden.  Kortom je gaat steeds vaker het water op. Je wilt immers een goede zeiler worden.

Voor de oudere jeugd, pakweg vanaf 13/14 jaar en een gewicht van ongeveer 50 kg zijn er CWO zeillessen in de Splash Blue. Ook hier kennen we drie niveaus. Je kunt de volgende diploma’s halen: zwaardboot 1, 2 en 3.

De cursus zwaardboot 1 is voor de beginners. We willen wel graag dat je al enige zeilervaring hebt. Het is niet noodzakelijk dat je in een Splash hebt gevaren. Een andere type zeilboot is ook goed. Je leert de Splash stap voor stap beter beheersen. Denk erom je Splash is een echt raspaardje.

Je doet mee aan de 9 lessen, de 4 jeugdclubwedstrijden en de Combi op 9 juli. Verder mag je meedoen aan de KraggeRaggers.

Heb je nog nooit eerder gezeild en je wilt graag leren zeilen, neem dan even contact op. Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn.

De cursus zwaardboot 2 en 3 is voor de meer gevorderden. Een Optimistzeiler die overstapt en het JZ3 diploma op zak heeft, kan meestal in de zwaardboot 2 groep instromen. In deze lessenserie leer je de Splash onder steeds zwaardere omstandigheden vlekkeloos te beheersen. Je doet mee aan de 9 lessen, de 4 jeugdclubwedstrijden en de Combi op 9 juli. Verder mag je meedoen aan de KraggeRaggers en na overleg met je instructeur aan de “grote” clubwedstrijden.

De CWO-lessen beginnen voor alle groepen met een les op de wal, de zogenaamde ‘droge les’. Verder zijn de zeillessen op 8 zondagen in twee blokken ingedeeld. Het ochtendblok van 9.30 uur tot 12.00 uur en het middag blok van 13.30 uur tot 16.00 uur. Later hoor je in welk blok jouw les valt. De juiste data tref je in het onderstaande schema aan. In het schema zie je  dat we dit jaar voor de zomervakantie klaar zijn met het CWO-programma. Vlak daarna houden wij als kers op de taart het zomerkamp.

Planning Ik neem les 2023