De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik neem les 2022

De algemene introductie mbt de (CWO) lessen bij ZVB is HIER te vinden.

Ik neem les bij de ZVB

De jongste jeugd ( vanaf ongeveer 8 jaar) leert zeilen in de Optimist. We bieden CWO zeillessen aan op drie niveaus. Je kunt de volgende diploma’s halen: jeugdzeilen 1, 2 en 3. Let op als je als optimistzeiler alleen de lessen volgt, is dat niet voldoende om een echte goede zeiler te worden. Wil je echt goed worden, ga dan lekker vaak het water op bijvoorbeeld met de KraggeRaggers of doe eens lekker mee met een clubwedstrijdje.

Voor de oudere jeugd, pakweg vanaf 13/14 jaar en een gewicht van ongeveer 50 kg zijn er CWO zeillessen in de Splash Blue. Ook hier kennen we drie niveaus. Je kunt de volgende diploma’s halen: zwaardboot 1, 2 en 3.

De cursus zwaardboot 1 is voor de beginners. We willen wel graag dat je al enige zeilervaring hebt. Het is niet noodzakelijk dat je in een Splash hebt gevaren, een andere zeilboot is ook goed. Heb je nog nooit eerder gezeild en wil je toch graag leren zeilen, neem dan even contact op. Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn.

De cursus zwaardboot 2 en 3 is voor de meer gevorderden. Een Optimistzeiler die overstapt en het JZ3 diploma op zak heeft, kan meestal in de zwaardboot 2 groep instromen.

De CWO-lessen beginnen met een les op de wal voor iedereen, de zogenaamde ‘droge les’. Verder zijn de zeillessen op 8 zondagen in twee blokken. Het ochtendblok van 9.30 tot 12.00 en het middag blok van 13.30 tot 16.00. Later hoor je in welk blok jouw les valt.

We zijn dit jaar  voor de zomervakantie klaar met het CWO-programma. Daarna houden wij als kers op de taart  voor de jeugd het zomerkamp. Het zomerkamp is in de eerste week van de zomervakantie van  maandag 18 juli t/m vrijdag 22 juli.

Planning Ik neem les 2022