De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik neem les 2024

De algemene introductie mbt de (CWO) lessen bij ZVB is HIER te vinden.

Ik neem les bij de ZVB

De jongste jeugd (vanaf ongeveer 8 jaar tot en met ongeveer 12 jaar) leert zeilen in de Optimist. Wij bieden CWO zeillessen aan op drie niveaus. Je kunt de volgende diploma’s halen: jeugdzeilen 1, 2 en 3. Je krijgt 9 keer een ochtend of een middag les van een ervaren trainer.

De CWO 1 lessen zijn voor de echte beginner. Je leert alle benamingen. Je leert je boot optuigen en opruimen. Op het water zet je op een speelse manier de eerste stappen in het zeilen. Je leert van A naar B te zeilen en veilig aan de kant te komen en ga je al een wedstijdje zeilen. Uiteraard mag je ook meedoen met het zomerkamp, een week lang lekker spelen en zeilen.

In de CWO 2 en 3 lessen bouw je je zeilvaardigheid steeds verder uit. Je leest stap voor stap je boot ook als het wat harder waait steeds beter te beheersen. Je doet zelfs een keer mee aan echte jeugd clubwedstrijden inclusief de Combi. Verder mag je meedoen aan de Optimist wedstrijdtraining, de clubwedstrijden op het grote meer en aan de Kraggeraggers. Kortom je gaat steeds vaker het water op. Je wilt immers een goede zeiler worden.

Voor de oudere jeugd, ongeveer vanaf 13/14 jaar en een gewicht van ongeveer 50 kg zijn er CWO zeillessen in de Splash Blue. Ook hier kennen we drie niveaus. Je kunt de volgende diploma’s halen: zwaardboot 1, 2 en 3.

De cursus zwaardboot 1 is voor de beginners. We willen wel graag dat je al enige zeilervaring hebt. Het is niet noodzakelijk dat je in een Splash hebt gevaren, een andere zeilboot is ook goed. Heb je nog nooit eerder gezeild en wil je toch graag leren zeilen, neem dan even contact op. Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn.

De cursus zwaardboot 2 en 3 is voor de meer gevorderden. Een Optimistzeiler die overstapt en het jeugdzeilen 3 diploma op zak heeft, kan meestal in de zwaardboot 2 groep instromen.

De CWO-lessen beginnen voor alle groepen met een les op de wal, de zogenaamde ‘droge les’. Verder zijn de zeillessen op 8 zondagen in twee blokken ingedeeld. Het ochtendblok van 9.30 uur tot 12.00 uur en het middag blok van 13.30 uur tot 16.00 uur. Later hoor je in welk blok jouw les valt. De juiste data tref je in het onderstaande schema aan. In het schema zie je  dat we dit jaar voor de zomervakantie klaar zijn met het CWO-programma. Vlak daarna houden wij als kers op de taart het zomerkamp.

Heb je nog nooit eerder gezeild en je wilt graag leren zeilen, neem dan even contact op. Dan kijken we of er andere mogelijkheden zijn.

Planning Ik neem les 2023

  • Let op de Combi Belterwiede (23 juni) is een hele dag!