De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik train 2021

Vind je (af en toe) een wedstrijd varen leuk, dan is de wedstrijdtraining echt iets voor jou. Je hoeft echt geen fanatieke wedstrijdzeiler te zijn. Als je zeilen leuk vindt en je er beter in wilt worden, kom dan lekker met ons meedoen. Let op je moet je moet wel je CWO 3 of je zwaardboot 3 diploma hebben. Kortom je zit niet meer op les.

We leren bijvoorbeeld hoe je snelheid in de boot krijgt, de roll-tack, boeien ronden, starten, vlagen opvangen en tactiek. Verder doen we estafettes, spelletjes, wedstrijdjes of zeilen we ineens zonder roer.

Let op de wedstrijdtraining voor de Optimist is op zondag. De training voor de Splash is op zaterdag.

De Optimist wedstrijdtraining

Heb je je Jeugdzeilen 3 diploma behaald of is je niveau vergelijkbaar, dan kun je meedoen met de Optimist wedstrijdtrainingen. De training is op zondag van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Let op! Er is een Combi training op 25 april.  Fijn een hele dag lekker trainen en plezier maken onder begeleiding van een ervaren trainer van JWZ. Goed om je zo  voor te bereiden op de Combi’s . De Combi training reken je apart af.

Planning Optimist wedstrijdtraining


De Splash Blue en Red wedstrijdtraining

Omdat veel zeilers studeren of stage lopen, is de training verplaatst naar de zaterdagmiddag. Je meldt je per training aan  en je rekent per training af. Wel willen we graag minimaal 3 dagen van te voren weten wie er gaan komen. De training is op zaterdag van 13.00 uur tot 15:30 uur, maar kan uitlopen.

Ook kunnen de Splash Red zeilers zich aansluiten en lekker meedoen bij deze training. 

Als aanvulling op de wedstrijdtraining bij de ZVB kun je ook naar de training van Jeugdwedstrijdzeilen Noord (JWZ) volgen.  Dit jaar houdt  JWZ  een training (de combitraining) bij ons op de Belter. Deze training is 25 april.  Fijn een hele dag lekker trainen en plezier maken onder begeleiding van een ervaren trainer van JWZ.

Goed om je zo  voor te bereiden op de Combi’s .

!!!!   Verder staat er dit  jaar ook weer een Splash weekend gepland op  10 & 11 juli.  We willen alle Splash zeilers (de recreatieve zeilers, de wedstrijdzeilers en de deelnemers aan de CWO lessen) samenbrengen en iets leuks op en rond het water doen. De zaterdag een dag vol fun en de zondag kun je je uit leven in de clubwedstrijd. !!!! Nadere berichten volgen nog.

Planning Splash wedstrijdtraining


De combi’s van Jeugdwedstrijdzeilen Noord

Trainen bij de ZVB is natuurlijk hartikke leuk en goed maar we hopen dat je ook meedoet aan de combi’s van Jeugdwedstrijdzeilen Noord.

De Combi’s zijn wedstrijden op zaterdag en zondag die elk jaar op verschillende plekken in Noord Nederland georganiseerd worden. Je kunt aan de hele serie meedoen, maar ook aan één weekend. Aan de Combi’s doen vooral Optimist- en Splash Blue zeilers mee. Het is laagdrempelig gebeuren.

Deelnemen aan de Combi ontzettend leerzaam en vooral leuk. Je leert er echt goed zeilen en je ontmoet naast de ZVB zeilers ook zeilers van andere verenigingen. Gezellig!

Heb je vragen over de combi’s? Stel ze aan je trainer. Bij de Combi’s is meestal ook één van onze eigen ZVB trainers aanwezig. Als het lukt, willen we dit jaar mee het water op (met een rib) tijdens de 1e combi.

Zie ook de website van JWZ www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.