De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik train 2022

Vind je zeilen leuk en wil je (nog) beter worden, dan is de trainingsgroep (ook als aanvulling op je lessen) echt iets voor jou. Je hoeft echt geen fanatieke wedstrijdzeiler te zijn.

We leren je de “fijne” kneepjes van het zeilen. Die kun je gebruiken als wedstrijdzeiler maar ook gewoon om lekker te zeilen en zekerder te worden in en met je boot.

Dit jaar is de opzet iets anders dan de voorgaande jaren. De trainingen voor Optimist en Splash Blue staan open voor iedereen die het CWO 1 diploma behaald heeft. De trainingen zijn op zaterdag. Je kunt de trainingen dus volgen naast de CWO lessen.

We beginnen elke keer met een voorbespreking. Eenmaal op het water gaan we aan het werk met een onderwerp uit het zeilen. Bijvoorbeeld: hoe moet je hangen? Hoe kun je zo snel mogelijk van aan de wind naar voor de wind? Wie kan staand (op ’t randje van z’n boot) zeilen?). Daarna gaan we korte wedstrijdjes varen, waarbij we je tussendoor tips geven. Voor de gevorderde zeilers maken we het wat moeilijker of bijv. de baan wat groter, zodat het voor iedereen leuk blijft. Het gaat niet zozeer om het winnen, maar vooral om het oefenen en plezier maken.

Kortom, vind je zeilen leuk, wil je behendiger worden in je boot en wil je je techniek verbeteren, kom dan lekker met ons meedoen! De training voor de Optimist is op zaterdagochtend. De training voor de Splash is op zaterdagmiddag.

Planning trainingsgroepen

De Optimist training

Heb je je Jeugdzeilen 1 diploma behaald of is je niveau vergelijkbaar, dan kun je meedoen met de Optimist trainingen. De training is op zaterdag van 10:00 uur tot 12:30 uur.

De Splash Blue training

Heb je je Zwaardboot 1 diploma behaald of is je niveau vergelijkbaar (Je hebt bijv. wedstrijdervaring in de Optimist), dan kun je meedoen met de Splash Blue trainingen. De training is op zaterdag van 13:30 tot 16:00 uur.

De Splash Red wedstrijdtraining

Net als vorig jaar is de training weer op zaterdag. Je meldt je per training aan en je rekent per training af. Wel willen we graag minimaal 3 dagen van te voren weten wie er gaan komen. De training is op zaterdag van 10:30 uur tot 13:00 uur, maar kan altijd iets uitlopen.


Jeugdwedstrijdzeilen Noord: training en/of wedstrijden

Als aanvulling op de wedstrijdtraining bij de ZVB kan de jeugd ook de trainingen van Jeugdwedstrijdzeilen Noord (JWZ) volgen. Dit zijn wedstrijdtrainingen op verschillende locaties in Noord Nederland.

JWZ Organiseert ook de Combi’s in Noord Nederland. De Combi’s zijn wedstrijden, die gehouden worden in 4 weekenden op verschillende locaties. Dit jaar organiseren wij één van de combi’s (18 & 19 juni) samen met JWZ.

Je kunt aan de hele serie meedoen, maar ook aan één weekend. Aan de Combi’s doen vooral Optimist- en Splash Blue zeilers mee. Het is laagdrempelig gebeuren.

Deelnemen aan de Combi ontzettend leerzaam en vooral leuk. Je leert er echt goed zeilen en je ontmoet naast de ZVB zeilers ook zeilers van andere verenigingen. Gezellig!

Heb je vragen over de combi’s? Stel ze aan je trainer. Bij de Combi’s is meestal ook één van onze eigen ZVB trainers aanwezig. Als het lukt, willen we dit jaar mee het water op (met een rib) tijdens de 1e combi.

Zie ook de website van JWZ www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.

De clubwedstrijden van de ZVB

Optimist zeilers en Splash Blue zeilers die zich al behoorlijk kunnen redden en dus boot- en watervrij zijn, doen vaak mee aan de clubwedstrijden. De Optimist zeiler zit tenminste op jeugdzeilen 3. De Splash zeiler volgt tenminste de cursus zwaardboot 2. Vraag je trainer maar of je al aan de clubwedstrijd toe bent.

De clubwedstrijd is op de 2e zondag van elke maand. Op een wedstrijddag worden afhankelijk van het weer meerdere wedstrijden gevaren. Zo weet je zeker dat je veel vaart en dus goed leert zeilen.

Data clubwedstrijden