Wedstrijdtraining 2018

Informatie over de Splash en Optimist wedstrijdtraining 2018

Het afgelopen jaar zijn we voorzichtig gestart met wedstrijdtraining voor de Optimist en Splash. De deelnemers vonden het leuk en de trainers zagen de zeilers vooruitschieten. Dit jaar gaan we de trainingen uitbouwen. Het liefst zouden we zien dat je bij de ZVBelterwiede ‘zeilen als sport’ kunt beoefenen. Met het programma van dit jaar maken we een goede stap in die richting.

De trainingen vinden plaats op vrijdagmiddag/avond (17.00 – 19.30 uur). De ene week is de Optimist aan de beurt, de andere week de Splash. We hebben gekozen voor de vrijdag omdat er op de zondag onvoldoende ruimte is in verband met de CWO-zeillessen. Verder hebben we gemerkt dat veel jeugd op zaterdag competitieverplichtingen van andere sporten heeft. En, zeker niet onbelangrijk, alle zeilwedstrijden vinden in het weekend plaats. Als onze zeilers daaraan willen meedoen, willen wij dat niet in de weg zitten.

De Splash wedstrijdtraining is voor iedereen die Zwaardboot 3 heeft afgerond of een vergelijkbaar niveau heeft. Stap je over vanuit de Optimist of een andere boot, dan kun je alleen in de wedstrijdgroep meedoen als je al de nodige wedstrijdervaring hebt. Neem even contact op als je nog geen Zwaardboot 3 hebt, zodat we samen kunnen kijken wat de beste groep voor jou is.

Voor de Optimist wedstrijdtraining hebben we de instapeisen verruimd. De training is voor iedereen die Jeugdzeilen 2 heeft afgerond of een vergelijkbaar niveau heeft. Wel moet de deelnemer zeilen leuk vinden, nieuwe dingen willen leren, een wedstrijdboot hebben en regelmatig aan een (club)wedstrijd meedoen. We hebben dit gedaan omdat we graag willen dat kinderen eerder beginnen met wedstrijdzeilen.

Natuurlijk is deze training ook bedoeld voor de zeilers die het Jeugdzeilen 3 diploma al hebben behaald of vorig jaar al in de wedstrijdgroep zaten. Door individueel aanwijzingen te geven, kan iedereen op zijn eigen niveau trainen.

Data 2018

  • Wedstrijdtraining Optimist: 13 april, 27 april, 25 mei, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 14 sept, 28 sept.
  • Wedstrijdtraining Splash: 6 april, 20 april, 4 mei, 18 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni, 6 juli, 7 sept, 21 sept.
  • Combi Noord wedstrijden: 2/3 juni, 9/10 juni, 23/24 juni, 7/8 juli en 13/14 okt.

Kosten

Wedstrijdtraining Optimist:   €90,-

Wedstrijdtraining Splash:      €100,-

Als je mee wilt doen, vul dan het inschrijfformulier 2018 in en mail het naar: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl