Wedstrijdtraining 2019

Heb je je CWO 3 diploma behaald, dan kun je meedoen met de vervolgtraining in de Optimist of Splash. De trainingen, beter bekend als wedstrijdtrainingen, vinden net als vorig jaar plaats op vrijdagmiddag/avond van 17.00 – 19.30 uur (voor de Splash een half uur later). De ene week is de Optimist aan de beurt, de andere week de Splash.

Optimist

De Optimist wedstrijdtraining is voor iedereen die Jeugdzeilen 3 heeft afgerond of een vergelijkbaar niveau heeft. Je hoeft echt geen fanatieke wedstrijdzeiler te zijn. Wel moet je zeilen leuk vinden, nieuwe dingen willen leren en een wedstrijdboot hebben. De training is het vervolg op CWO JZ3. We besteden veel aandacht aan techniek en bootbeheersing.

Om goed te leren zeilen, moet je uren maken op het water. Het varen van wedstrijden is een heel goede manier om zeilervaring op te doen. Dit is nodig om alles wat je leert te automatiseren. Ook word je gedwongen alles wat sneller te doen dan wanneer je zomaar wat rondvaart. Bovendien kun je tijdens een wedstrijd heel mooi zien of je het goed doet, door je zelf met anderen te vergelijken. Want waarom gaat de ander harder dan jij of andersom? Hier kun je heel veel van leren. We verwachten dan ook dat de deelnemers aan deze training  regelmatig een wedstrijd varen. Of dat nu een clubwedstrijd is of een regionale of zelfs nationale wedstrijd, dat maakt niet uit.

Splash

De Splash wedstrijdtraining is voor iedereen die Zwaardboot 3 heeft afgerond of een vergelijkbaar niveau heeft. Stap je over vanuit de Optimist of een andere boot, dan kun je alleen in de wedstrijdgroep meedoen als je al de nodige wedstrijdervaring hebt. Neem even contact op als je nog geen Zwaardboot 3 hebt, zodat we samen kunnen kijken wat de beste groep voor jou is.

Omdat de Clubwedstrijden regelmatig samenvallen met JWZ- of SKON-activiteiten, hebben we deelname aan de Clubwedstrijden niet in het programma opgenomen en dus ook niet in de prijs doorberekend. Wel verwachten we dat je regelmatig deelneemt aan een (club)wedstrijd.

Planning 2019

  • Wedstrijdtraining Optimist: 31 mrt (droge les), 12 april, 26 april, 17 mei, 24 mei, 14 juni, 5 juli, 6 sept, 20 sept. Tijd: 17.00 – 19.30 uur (m.u.v. droge les)
  • Wedstrijdtraining Splash: 5 april, 19 april, 26 april, 10 mei, 7 juni, 21 juni, 28 juni, 12 juli, 13 sept, 27 sept. Tijd: 17.30 – 20.00 uur
  • Clubwedstrijden: 14 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 aug, 8 sept.
  • Combi Noord wedstrijden: 8/9 juni, 22/23 juni (Belterwiede!), 29/30 juni, 24/25 aug.

Kosten

Wedstrijdtraining Optimist: €130,- (inclusief deelname aan de clubwedstrijden)

Wedstrijdtraining Splash:    €100,- (exclusief deelname aan de clubwedstrijden)

Alle bedragen zijn excl. jeugdlidmaatschap €35,-*, jeugdlidmaatschap tweede kind €30,‑* (*NB: beide bedragen onder voorbehoud van wijzigingen tijdens de ALV van 31 maart 2019).

Als je mee wilt doen, vul dan het inschrijfformulier in en mail het naar: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl