De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik train 2023

Ik train bij de ZVB

Voor de jeugd

Vind je zeilen leuk en wil je (nog) beter worden, dan is de trainingsgroep (ook als aanvulling op je lessen) echt iets voor jou. Je hoeft echt geen fanatieke wedstrijdzeiler te zijn.

We leren je de “fijne” kneepjes van het zeilen. Die kun je gebruiken als wedstrijdzeiler maar ook gewoon om lekker te zeilen en zekerder te worden in en met je boot.

We beginnen elke keer met een voorbespreking. Eenmaal op het water gaan we aan het werk met een onderwerp uit het zeilen. Bijvoorbeeld: hoe moet je hangen? Hoe kun je zo snel mogelijk van aan de wind naar voor de wind? Wie kan staand (op ’t randje van z’n boot) zeilen?). Daarna gaan we korte wedstrijdjes varen, waarbij we je tussendoor tips geven. Voor de gevorderde zeilers maken we het wat moeilijker of bijv. de baan wat groter, zodat het voor iedereen leuk blijft. Het gaat niet zozeer om het winnen, maar vooral om het oefenen en plezier maken.

Kortom, vind je zeilen leuk, wil je behendiger worden in je boot en wil je je techniek verbeteren, kom dan lekker met ons meedoen! De wedstrijdtraining voor de Optimist is op zondag. De training voor de Splash is op zaterdagochtend.

Planning trainingsgroepen

De Optimist trainingsgroep

Heb je je Jeugdzeilen 2 diploma behaald of is je niveau vergelijkbaar, dan kun je meedoen met de Optimist trainingen. De training is op zondag. Of  we op de ochtend of middag gaan varen bepalen we later, i.v.m. de planning van de CWO-lessen.

De Splash Blue trainingsgroep

Ben je een gevorderde Splash zeiler dan kun je mee doen aan de Splash Blue trainingen. Overleg wel eerst even met je instructeur of trainer. De training is op zaterdagochtend van 10:00 uur tot 12:30 uur.


Voor volwassenen

De Splash Red wedstrijdtraining Net als vorig jaar is de training weer op zaterdag. Je meldt je per training aan en je rekent per training af. Wel willen we graag minimaal 3 dagen van te voren weten wie er gaan komen. De training is op zaterdagochtend van 10:30 uur tot 13:00 uur, maar kan altijd iets uitlopen.


Jeugdwedstrijdzeilen Noord: training en/of wedstrijden

Als aanvulling op de wedstrijdtraining bij de ZVB kan de jeugd ook de trainingen van Jeugdwedstrijdzeilen Noord (JWZ) volgen. Dit zijn wedstrijdtrainingen op verschillende locaties in Noord Nederland.

JWZ Organiseert ook de Combi’s in Noord Nederland. De Combi’s zijn wedstrijden, die gehouden worden op 5 zondagen en 1 weekend op verschillende locaties. Dit jaar organiseren wij één van de combi’s (9 juli) samen met JWZ.

Je kunt aan de hele serie meedoen, maar ook aan één zondag/weekend. Aan de Combi’s doen vooral Optimist- en Splash Blue zeilers mee. Het is laagdrempelig gebeuren.

Deelnemen aan de Combi ontzettend leerzaam en vooral leuk. Je leert er echt goed zeilen en je ontmoet naast de ZVB zeilers ook zeilers van andere verenigingen. Gezellig!

Heb je vragen over de combi’s? Stel ze aan je trainer. Bij de Combi’s is meestal ook één van onze eigen ZVB trainers aanwezig.

Zie ook de website van JWZ www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.

De clubwedstrijden van de ZVB

Optimist zeilers en Splash Blue zeilers die zich al behoorlijk kunnen redden en dus boot- en watervrij zijn, doen vaak mee aan de clubwedstrijden. De Optimist zeiler zit tenminste op jeugdzeilen 3. De Splash zeiler volgt tenminste de cursus zwaardboot 2. Vraag je trainer maar of je al aan de clubwedstrijd toe bent.

De clubwedstrijd is op de 2e zondag van elke maand (muv april deze is op de 30 april). Op een wedstrijddag worden afhankelijk van het weer meerdere wedstrijden gevaren. Zo weet je zeker dat je veel vaart en dus goed leert zeilen.

Zie ook de kalender