De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Lessen en Trainingen

!!! LET OP! Het is niet zeker of wij de gepubliceerde planning(en) kunnen realiseren! I.V.M. de regelgeving m.b.t. de Corona pandemie.!!!

Als je zin hebt om lekker te gaan zeilen dan zit je goed bij de ZVB. Kun je zwemmen, heb je een zwemdiploma dan kun je vanaf ongeveer 8 jaar tot 80 jaar deelnemen aan ons les- en trainingsprogramma’s. Je kunt in stappen als beginner of als gevorderde zeiler.

Je wilt leren zeilen bij een CWO geaccrediteerde zeilvereniging. Kijk dan in de kolom ik neem les bij de ZVB.

Je vindt zeilen gewoon leuk en je wilt met een groep leuke avonturen beleven. Kijk dan in de kolom ik zeil bij de ZVB. Ga je ook mee op het zomerkamp?

Je vindt trainen en (wedstrijd)zeilen leuk. Ga dan naar de kolom ik train bij de ZVB.  Je moet dan al wel minimaal een diploma jeugdzeilen 1 of zwaardboot 1 hebben.

Buiten dat kun je ook mee doen aan onze clubwedstrijden op de 2e zondag van de maand.

Als je jezelf echt een goede zeiler wilt worden, moet je lekker vaak het water op gaan! Doe dus aan zoveel mogelijk activiteiten mee.

Wat zijn de kosten in het seizoen 2022:

* Voor de lessende Optimist zeilers die op jeugdzeilen 1 zitten, bedragen de kosten voor een heel pakket € 140,- per jaar. Dit is exclusief het verplichte lidmaatschap. Je krijgt in kleine groepjes les van ervaren CWO-instructeurs.  Je zet de eerste stappen in je zeilcarrière.

* Voor de lessende Optimist zeiler die op jeugdzeilen 2 of 3 zitten en Splash Blue zeilers die op zwaardboot 2 of 3 zitten, bedragen de kosten voor een heel pakket € 170,- voor dit jaar. Let op. Je moet wel lid van de vereniging zijn. Je volgt de lessen, je doet mee aan het Combi weekeind van 18 & 19 juni op de Belterwiede en je mag ook meedoen aan de clubwedstrijden en de KraggeRaggers.

* De kosten voor de voor de trainingsgroep Optimist bedragen € 55 voor het hele seizoen. Je mag als jeugdlid ook meedoen aan de clubwedstrijden en de KraggeRaggers. Let op. Je moet wel lid zijn van de vereniging.

* De kosten voor de traininggroep Splash Blue bedragen € 55 voor het hele seizoen. Je mag als jeugdlid ook meedoen aan de clubwedstrijden en de KraggeRaggers. Let op. Je moet wel lid zijn van de vereniging.

* De kosten voor de wedstrijdtraining Splash Red bedragen per training € 11,-.  Aan het eind van het jaar rekenen we af. Let op. Je moet wel lid zijn van de vereniging.

* Als jeugdlid mag je natuurlijk meedoen met de KraggeRaggers. Sterker ook als je GEEN lid bent mag je meedoen. De kosten bedragen in dat geval  € 35, –. Wil je een keer zomaar een vriendje meenemen die een boot heeft en kan zeilen (boot- en watervrij is),  meldt dat even.

* De  4 kennismakingslessen kielboot voor de beginnende volwassen zeiler kosten €95,- . Dit is inclusief de huur van de boot. Je hoeft het eerste jaar geen lid te zijn van de vereniging.

* De 5 kielbootlessen voor de gevorderde volwassenzeiler kosten € 85,-. Dit is inclusief de huur van de boot en de eindtoets. Let op. Je moet wel lid zijn van de vereniging.

* De lessen voor volwassenen in de Splash/Laser kosten €55,- . Je moet wel lid zijn van de vereniging. Je neemt je eigen boot mee.

* De kosten voor de ZVB clubwedstrijden zijn voor leden van 21 jaar en ouder €  15,- per boot per zondag . Niet leden betalen €20. Voor de jeugdleden zijn er geen kosten, mits er trainingen en lessen gevolgd worden. 

———————-

Heb je geen boot maar wil je wel graag meedoen dan kun je een Optimist of een Splash Blue in bruikleen krijgen. De kosten voor een Optimist bedragen dan €105,- voor het hele zeilseizoen. Je kunt dan de boot tijdens de lessen, de activiteiten van de KraggeRaggers gebruiken. Bruikleen van een Optimist per les kan ook voor €20,- . De kosten voor een Splash zijn €20,- per keer.

Wanneer u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, is het handig om dit ieder geval een week voor de tijd aan te geven bij  Menno Muller. Mail naar materiaal@zvbelterwiede.nl. Let op er is een beperkt aantal boten beschikbaar.


Hoe meld je je aan?

Als je al lid bent, volstaat een melding in de WhatsApp groep Optimisten of een mail naar jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl. Vermeld duidelijk je naam en leeftijd en het pakket c.q. de cursus die je kiest.

Ben je nog geen lid van de vereniging mail dan naar jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl. Vermeld duidelijk je naam en leeftijd en het pakket c.q. de cursus die je kiest. Vul dan ook het inschrijfformulier voor het lidmaatschap in.

Voor de lessen voor volwassenen mail dan naar volwassenzeilen@zvbelterwiede.nl . Geef duidelijk aan voor welke lessen je belangstelling hebt. Vermeld je naam en telefoonnummer. Ben je nog geen lid vul dan ook het inschrijfformulier voor het lidmaatschap in.


Voor iedereen die het naadje van de kous wil weten

Check de onderstaande pagina’s over de verschillende groepen.

Ik neem les (CWO lessen)

Het ik zeil programma voor de jeugd (De KraggeRaggers)

Ik train (wedstrijdtraining Optimist & Splash)

Zeillessen Volwassenen

Algemene informatie m.b.t. de zeillessen:

Opleiding zeilinstructeurs ZV Belterwiede

Algemene introductie cwo zeillessen bij ZVB.