De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Lessen en Trainingen 2023

Informatie Lessen en Trainingen ZVB 2023 

De ZVB is een CWO geaccrediteerde zeilvereniging waar je als beginnende of meer gevorderde zeiler veel kunt leren. Er worden allerlei soorten lessen en trainingen gegeven.

* Je wilt leren zeilen of je zeilvaardigheid bijgespijkerd hebben? Kijk dan  in de kolom ik neem les bij de ZVB.

* Je vindt zeilen gewoon leuk en je wilt lekker op het water zijn. Kijk maar in de kolom ik zeil bij de ZVB.  

* Je vindt trainen en (wedstrijd)zeilen leuk. Kijk maar in de kolom ik train bij de ZVB. 

Een goede raad! Wil je écht een goede zeiler worden dan moet je lekker vaak het water op gaan!

Wat zijn de kosten in het seizoen 2023:

Het lidmaatschap

Een volwassen lid betaalt voor het lidmaatschap  € 63,- per jaar. Het lidmaatschap voor een echtpaar is  € 70,- per jaar. Het eerste jeugdlidmaatschap in een gezin kost € 39,- per jaar. De daarop volgende jeugdlidmaatschappen kosten € 35 euro per jaar. Het jeugdlidmaatschap geldt tot 21 jaar.

Ik neem les bij de ZVB

De CWO-1 Optimist lessenserie kost € 143,- . Dit is exclusief het lidmaatschap.

Je moet jeugdlid zijn van de ZVB. Je krijgt 9x een ochtend of een middag in een klein groepje les van een ervaren instructeur. Daarbij doe je mee aan de 4 jeugdclubwedstrijden met een heuse competitie en mooie bekers. We gaan er vanuit dat jezelf een boot hebt. Eventueel kun je een boot huren.

De CWO-2 & 3 Optimist & Splash lessenserie  kost € 178,- . Dit is exclusief het lidmaatschap.

Je moet jeugdlid zijn van de ZVB. Je krijgt 9x een ochtend of middag les. Daarbij doe je mee aan de 4 jeugdclubwedstrijden met een heuse competitie en mooie bekers. Kers op de taart is de Combi op zondag  9 juli. Ga je ook mee naar de KraggeRaggers?  We gaan er vanuit dat jezelf een boot hebt. Eventueel kun je een boot huren.

Na overleg met je instructeur mag meedoen aan de “grote” clubwedstrijden.

De kielboot lessen voor volwassen kosten € 75,- . Dit is exclusief het lidmaatschap.

Je mag mee doen als je zelf lid bent of één van de gezinsleden lid is. Je krijgt 3 x een ochtend of een middag les onder leiding van een ervaren instructeur. De prijs is inclusief de huur van een valk.

Splash / Laser lessen voor volwassenen kosten € 55,-. Dit is exclusief het lidmaatschap.

Je moet lid zijn van de ZVB. Je krijgt 5 keer een ochtend of een middag les. We gaan er vanuit dat je  je eigen boot mee neemt.  Eventueel kun je een boot huren.


Ik zeil bij de ZVB

De  KraggeRaggers kosten € 11,- per keer voor niet-leden. Als lid mag je gewoon meedoen.

Als jeugdzeiler ga je natuurlijk naar de KraggeRaggers. Je mag een vriendje of vriendinnetje meenemen. Ben je geen lid dan bedragen de kosten € 11,- per keer voor een middag vol plezier.

Het zomerkamp kost €158,-

Van maandag t/m vrijdag lekker samen op het water, chillen, spelletjes, wedstrijden, toertochten en  samen lunchen. Je slaapt thuis.


Ik train bij de ZVB

De kosten voor trainingsgroep Optimist / Splash Blue bedragen € 55,- per jaar.

Zodra je je  diploma Jeugdzeilen 2 of Zwaardboot 2 gehaald hebt, mag je naar de trainingsgroep. Ben je erg enthousiast en moet jij je Jeugdzeilen 2 of Zwaardboot 2 nog afronden? Geen probleem overleg dan even met de trainer en gaan we kijken of er mogelijkheden zijn. Je leert nog beter leren (wedstrijd)zeilen onder begeleiding van een ervaren (wedstrijd)trainer. Je traint 5x op een ochtend of een middag. Na overleg met  de trainer mag je ook meedoen aan de 6 clubwedstrijden. Je bent of wordt lid van de vereniging.

De kosten voor de trainingsgroep Splash Red bedragen € 11,- per training.

De fijne kneepjes van het wedstrijdzeilen leer je onder leiding van onze ervaren trainers. We gaan 7 x een ochtend of een middag het water op. Je bent of wordt lid van de vereniging. Deze activiteit is voor volwassenen.

De clubwedstrijden

Er zijn 6 clubwedstrijden per jaar. De kosten voor de clubwedstrijden voor leden van 21 jaar en ouder bedragen € 16,- per dag. Niet leden betalen € 21 per dag. Jeugdleden hoeven niet apart voor  clubwedstrijden te betalen.  Let op. Bij de clubwedstrijden gaan we er vanuit dat je op het water zelfredzaam bent.

Huur en stalling van boten

De ZVB bied jou de mogelijkheid om een zeilboot te huren. Heb je zelf geen boot en wil je toch een seizoen proberen of zeilen iets voor jou is, dan kun je toch het water op. Als blijkt dat zeilen echt iets voor jou is, koop dan een eigen boot. De ZVB boten zijn bedoeld om de startende zeiler op een laagdrempelige manier kennis te maken met de zeilsport.

Huur Optimist voor de hele lessenserie  is           € 110,- 

Huur Optimist voor een dag is                                 € 21,-

Huur Splash Blue voor de hele lessenserie is       € 110,-

Huur Splash Blue per dagdeel is                               € 21,-

Huur van boten is inclusief de stalling op de haven. Bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op het gebruik tijdens de lessen. Als je gebruik wilt maken van de boten, mail dan naar Menno Muller. Het e-mail adres is materiaal@zvbelterwiede.nl.

Let op! Voor degene die een eigen boot hebben en deze op de haven willen stallen, neem dan contact op met Alice Doze van de camping/ jachthaven Aan ’t Wiede. Het mailadres is info@campingaantwiede.nl. Het telefoonnummer is 0522-792168.

 


Aanmelden. Hoe en waar doe je dat?

  • CWO lessen en Kraggeraggers

Voor vragen over de CWO lessen  en de KraggeRaggers mail je naar: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl .

Inschrijven kan op onze inschrijfpagina.

  • Trainingsgroepen

Voor vragen over de trainingen (trainingsgroepen Optimist, Splash Blue en Splash Red) mail je naar training@zvbelterwieden.nl .

Inschrijven voor de trainingsgroepen Optimist en Splash Blue kan op onze inschrijfpagina.

Voor de Splash Red groep kun je je voor elke training aanmelden in de app-groep. Wil je graag in de app groep? Stuur dan even een mailtje.

  • Volwassenen

Heb je vragen over de lessen voor volwassen mail dan naar

volwassenzeilen@zvbelterwiede.nl. Het betreft de kielboot lessen en de Splash / Laser lessen.

Inschrijven kan op onze inschrijfpagina

  • Olympiajol

Heb je interesse voor de trainingen van de Olympiajol mail dan naar de vlootvoogden Fokko Ringnalda en Engel-jan Timmer. Het email adres is  Ojol@zvbelterwiede.nl .

Tijdens het seizoen worden er vaak WhatsApp groepen ingericht. Op die manier kan er snel en overzichtelijk met elkaar gecommuniceerd worden.


Voor iedereen die het naadje van de kous wil weten

Check de onderstaande pagina’s over de verschillende groepen.

Ik neem les (CWO lessen)

Ik zeil bij de ZVB (De KraggeRaggers / zomerkamp)

Ik train (wedstrijdtraining Optimist & Splash)

Zeillessen Volwassenen

Algemene informatie m.b.t. de zeillessen:

Opleiding zeilinstructeurs ZV Belterwiede

Algemene introductie cwo zeillessen bij ZVB.