De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Combi Belterwiede 2022

18 en 19 juni mochten wij als ZVB weer een Combi organiseren. Met iets meer als 40 zeilers verdeeld over 4 klassen, de Optimisten Groen (beginners), Benjamin (t/m 11 jaar), Junior en de Splash Blue, beloofde het een leuk weekend te worden.  

De ZVB was goed vertegenwoordigd bij de deelname, mede doordat de Combi als onderdeel van de CWO lessen is opgenomen.  

Zaterdags was het prachtig weer (bijna te warm) en een lekker windje, maar wel erg draaierig. Een flinke uitdaging dus voor de zeilers en het comité. Na het palaver en de voorbespreking met de coaches van JWZ (elke klasse had z’n eigen coach), hebben we ’s morgens 1 wedstrijd kunnen varen en na de lunch met pannenkoeken op de wal hebben we ’s middags nog 3 wedstrijden kunnen varen. Met 2 startgroepen (Optimist en Splash blue) liep het lekker vlot door. En werd er vaak om elke centimeter gestreden tot aan de finish.

Ook bij de Optimisten groen op hun eigen baan liep het lekker vlot. En hebben zij zaterdags ook 4 wedstrijden kunnen varen.

Zondags was het weer iets anders, bewolkt en 15 graden koeler. Maar de wind liet het na een twijfelend begin niet afweten. Bij de zowel de Optimisten groen (op hun eigen baan) als de Optimisten en Splashes op de “grote” baan werd er weer lekker gezeild. Na 4 wedstrijden op de zondag was de koek wel aardig op bij veel zeilers.

Na een totaal van 8 wedstrijden kon het klassement opgemaakt worden. Voor de uitslagen zie HIER. Een aantal zeilers van de ZVB gingen zelfs met een prijs naar huis. Maar ook voor de zeilers zonder prijs was het een overwinning, voor velen was het hun eerste zeilwedstrijd. Maar allemaal hebben ze super gezeild! Tijdens het evenement zijn er ook foto’s gemaakt! Heb jij je al zelf gespot? Bekijk ze HIER.

Zowel de ZVB en Jeugdwedstrijdzeilen Noord (JWZ) kijken terug op een geslaagd Combi weekend. Zin om nog een keer mee te doen met een Combi? JWZ organiseert dit jaar nog 2 Combi’s, 9&10 juli in Sneek en 27&28 augustus in Grou. Inschrijven voor deze Combi’s kun je op de website van JWZ. Je bent van harte welkom om (weer) mee te doen.