De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Open Duits Kampioenschap Splash (Red)

In het weekend van 24 en 25 juli heeft het ZVB Splash Red Team Nederland vertegenwoordigd in het Open Duits Kampioenschap op de Möhnesee.

Het weekend begon voor ons team al vrijdag ochtend vroeg met een rit door de teststraat, voor sommigen met de boot al achter de auto, om vervolgens met negatief resultaat door te reizen naar Duitsland. Na een rit van drie tot vijf uur, sommigen hadden wat pech met files, kwam het hele team aan bij de Möhnesee. Boten werden uitgepakt en tenten opgezet, gevolgd door een team etentje.

Op zaterdag begon de dag goed, met heerlijk weer en een mooie ochtendduik. De eerste start vond om 14 uur plaats, dus er werd ruim de tijd genomen om de boten klaar te maken en te inspecteren. Uiteindelijk hebben we zaterdag drie wedstrijden gevaren, met een zwakke en draaiende wind. Deze omstandigheden maakten de wedstrijden uitdagend en spannend voor het hele veld. In de avond vond een etentje met alle zeilers plaats, waarna iedereen zich opmaakte om de volgende dag weer fris te beginnen. Helaas was dit niet helemaal nodig geweest, aangezien er zondag geen wedstrijd gefinished kon worden door een gebrek aan wind. Desondanks hebben onze zeilers een gezellig weekend gehad met alle Red zeilers.

Uiteindelijk zijn wij als ZVB ook nog met de prijzen naar huis gegaan. Met onze acht zeilers in de top 11 van de 21 zeilers, leveren wij de nieuwe Open Duits Kampioen aan.

1. Britt Wolters

2. Tjitske Hoekstra

3. Anouk Evers

4. Thijs van der Wal

5. Isabel Kuiper

9. Sebo Jan van der Wal

10. Arjen van der Wal

11. Egbert Kuiper