De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits 2 augustus

Hieronder vind u de de Nieuwsflits van 2 augustus zoals verzonden naar alle leden.

Schoon water… Een schone prestatie…


Heb je ook zo genoten van de prestaties Kiran Badloe op de Olympische spelen. Ook de Medal Race wist hij superieur af te sluiten. Marit Bouwmeester wist er weer een thriller van te maken. Uiteindelijk werd haar inzet en haar kwaliteit beloont met een bronzen medaille. Bijzonder vond ik haar oprechte blijdschap. Daarmee liet ze naar mijn idee zien, dat ze alleen maar beter is geworden.


Extra leuk vond ik het interview in de Stentor met Dick Wayboer ““ over zijn Olympische Spelen in 1964 . Dick heeft vele jaren bij ons op de plas gevaren. De O-jol zeilers kende hem als een geduchte tegenstander, die zeer sportief en slim voer. Wist u Dat? – Zeilvereniging Belterwiede (zvbelterwiede.nl)

Ook bijzonder zijn de prestaties van onze Splash Red zeilers. Op een kort berichtje op Instagram na, is er nog weinig bekend. We zien een foto van een prachtige gesoigneerde ploeg, waar verschillende mensen een beker in handen hebben. Naar verluid zijn bijna alle 1 t/m 10 plaatsen bezet door onze zeilers, waarbij Britt Wolters het Kampioenschap wist af te sluiten met plaats 1. Tjitske Hoekstra werd twee. Zodra zij van vakantie terug zijn, zullen ze op onze website verslag doen. https://www.instagram.com/p/CRzNG_irCUA/

En dan kunnen we allemaal zondag 8 augustus weer aan de bak. De tweede clubwedstrijd staat gepland. Zelf heb ik tussen de periodes met harde wind door gemerkt, dat er dankzij het maaien van de waterplanten, prima gevaren kan worden. Ik durf de voorspelling aan, dat later in september/oktober de Wiede Bokaal en de Biercup probleemloos gehouden kunnen worden. Voor de organisatoren staat inmiddels het programma voor de Wiede Bokaal vast. Binnenkort hoor je er meer over. Ik wil alvast verklappen dat het een aantrekkelijk geheel is geworden.
Tot slot. Maak je klaar voor de 2e clubwedstrijd op 8 augustus. De lange termijn weersverwachting is goed. Het water is schoon. Ons deskundige team van vrijwilligers onder leiding van Dirk Evers staat in de startblokken. De eerste start is om 10.30 uur. Houdt voldoende afstand en let op de vereiste hygiëne.


Tot zondag. Blijf gezond.


Namens het Bestuur en de wedstrijdcommissie
Jan van Esseveld