De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Clubwedstrijd zondag 8 augustus ZVB

Wind !

Met een regenachtig en onstuimige week achter de rug en een onstabiel weekend met onweer en zeer harde wind in regenbuien in het vooruitzicht reageerde menig 16m2 zeiler al naar mij niet zeker te zijn te zullen komen. Ik denk dat veel wedstrijdzeilers getwijfeld zullen hebben, want in regenbuien waaide het toch wel heel erg hard de afgelopen dagen.

Toch meldde Wim Pap met de 4454 zich vanmorgen vroeg bij de takel en was ook Jan Hageman met dit keer dochter achter het roer stellig “wij doen mee!” Met een fantastische start waren zij als eerste weg en was het letterlijk ‘alle zeilen bij’ en vechten voor de eerste plek in het kruisrak, mooi !

Waren de 3 Splash Blue en 9 (!) Splash Red al gestart en leek het een slagveld in de aantrekkende wind. Menig splash-zeiler ging ondersteboven, maar “overeind en dóór” was hun motto, chapeau!

Waren de O-Jollen vandaag in de minderheid en deden alleen Alex en onze voorzitter mee. Toch knap hoe Jan dat deed de eerste race, want de wind trok direct in vlagen al door naar windkracht 6. En jawel, je gelooft het niet, maar dan de optimisten, die waren er ook! En hoe!! Tjongejonge, ik weet eerlijk gezegd niet meer wie er niet is omgeslagen, maar ik heb toch menig bootje op z’n zij zien liggen en dan toch even later weer overeind en toen ze voeren? Planeren en hozen, hozen, hozen !!

Dan toch ook nog even onszelf, jongejonge, wat was dát raggen, fantástisch !! We konden het toch even niet laten om vlak voor de start in ruime wind in vol plané tot vlak voor de Bolder te varen waar menigeen naar het schouwspel stond te kijken, dat moet toch ook écht genieten zijn geweest. Als mensen foto’s hebben gemaakt, stuur ze svp naar de ZVB, dan komen ze zeker op de juiste plek terecht.

Tenslotte de vrijwilligers. Ja, daar ga ik weer; eerst het startschip dat met moeite al slepend door de waterplantjes haar anker op positie probeerde te houden. Dan de Ribs die van de ene naar de andere omgeslagen boot voeren om stand-by te zijn als het nodig leek en dan ook nog finishen. Jah, dankjewel allemaal, zonder jullie hadden we vandaag niet kunnen varen, top!

Met slechts één gezeilde race brak het wedstrijdcomité alle verdere races voor de rest van de dag af; in de aantrekkende wind waaide het inmiddels een dikke 6 Bft en was de verwachting dat deze nog verder aan zou trekken. Een verstandige keus, nu heeft iedereen alles heel kunnen houden en we doen het immers voor ons plezier? Nou, dát was het zeker vandaag! Dankjewel allemaal en expliciet dank aan mijn bemanning Miriam, volop in trapeze, fantastische boothandling tijdens de gijpboei en werken, werken, werken. Wat ons betreft de volgende keer weer !!

In verband met de vakantie deze keer geen bijgewerkte stand in de Blauwe Hand Cup. Met de clubwedstrijden van September ontvangen jullie weer een bijgewerkte stand, tot dan!

Voor de volledige uitslag van de wedstrijd zie HIER

Hartelijke groet,

Jan de Haan

16m2 4367