De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Verslag 16m2, 2e Clubwedstrijd

Terwijl het overgrote deel van Nederland elkaar opzocht om Moederdag te vieren, waren een aantal gelukkigen afgelopen zondag op het water aan het genieten van enkele fantastische zeilwedstrijdjes.

Hoewel de zon zich ‘s morgens al goed liet zien, was het toch in de wind nog aardig fris en vond ik eerlijk gezegd de korte broek bij enkele zeilers en vrijwilligers behoorlijk optimistisch.

In de kwadraten waren dit keer Bauke in de 2875 en Harry met Martin in de 4216 onze tegenstanders en waren we in de kwadraten met ons drieën.

Bauke z’n bemanning had afgemeld en ook mijn bemanning meldde zich zaterdag ziek, beterschap Miriam! Gelukkig voorspelde Windfinder een lopend windje en durfden we ons alleen in de kwadraat te wagen.

Hoewel Bauke er blijkbaar minder moeite mee had, moet ik eerlijk zeggen dat ik me drie keer in de rondte heb gewerkt de eerste race en was ik blij dat alsnog een vrijwilliger, Majella, zich aanmeldde om bij mij te komen bemannen, dankjewel Majella!

Wát een genot is dat, geen gestress meer voor de start om de tijd goed te zetten, geen schoten meer in de knoop, geen fokkeloet die er niet in en er ook niet uit wil, geen gedoe met gijpen, bekaf werd ik ervan, en daarbij!; het is écht héél erg veel gezelliger samen!

Hield tot overmaat van ramp m’n starthorloge er vlak voor de eerste start ook nog mee op, batterij leeg, dat heb ik nou altijd …

En de wedstrijden zelf? Het is zoals Dirk terecht tijdens de prijsuitreiking meldde, van werkelijk bladstil met een in de rondte draaiend vaantje, tot bijna trapeze-weer. En dan de richting; shifts van 90 graden meldde Dirk; we hebben alledrie op alle plekken in het veld gelegen, van uitzichtloos laatste tot grandioos ‘kat in het bakkie’ eerste, maar alle races werden in het laatste kruisrak en soms zelfs in de laatste meters beslist. Na een half uur zeilen alledrie binnen een seconde over de finish.

Ik kreeg een Aha-erlebnis met een eerder finish; ongetwijfeld zullen Bauke en Reinier zich dat moment nog herinneren? Dit keer trok Harry aan het langste eind en ging het om een fractie van een bootlengte, ook dit keer kon Bauke het niet geloven!

Na 4 wedstrijdjes varen werd ook nog aan Moeders gedacht en waren we allemaal mooi op tijd binnen. De dag-kampioenen kregen een fraaie plant, kon ook daar Moeders nog mooi mee worden verwend.

Grote dank opnieuw aan de vrijwilligers, ze hebben weer behoorlijk met boeien moeten zeulen om de baan een beetje kloppend te krijgen en onze wedstrijdleider verdiend een pluim voor de slechts korte uitstel de eerste race. Even dachten we dat het door de windshifts wel eens een heel lange dag kon worden, maar het ging heerlijk vlot door, bedankt Dirk!

Arno, Reinier, Wim, Jannen, Maarten, Cees, Liesbeth, Gerard, Henk, Stefan, Hans, Bas, Paul, Leo, Kor en natuurlijk ook alle bemanningen, we hopen van harte dat jullie er de volgende keer ook weer bij zijn, dan maken we er opnieuw een feestje van.

Tot op en rond de Belter, op 12 juni, opnieuw de 2e zondag van de maand!

Hartelijke groet,

Jan de Haan