De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Wiedebokaal 2020

De Wiedebokaal 2020 wordt op 26 en 27 september gevaren.

Ivm de beperkte ruimte op de jachthaven is deze wedstrijd alleen voor de 16 m2, Splash Red en Splash Blue! Zie ook de ZVB Nieuwsflits van 8 september.

Inschrijven voor dit evenement kan HIER!

Inschrijvingen zijn HIER te vinden.

Uitslagen Wiedebokaal 2020


De Wiedebokaal wordt mede mogelijk gemaakt door:


Verslag:

Hoewel in de week naar de Wiedebokaal qua weer ‘hel en verdoemenis’ werd voorspeld en de 2e Coronagolf was aangebroken, werd uiteindelijk een gewéldig gezellige, goed georganiseerde, corona-vrije WiedeBokaal onder fraaie weersomstandigheden gevaren.

Geen druppel regen overdag, geen zware storm, maar een heerlijk briesje, en och, tegen de kou konden we ons toch kleden? Zeilden diverse teams alweer met (ijs-)mutsjes op, ook de vrijwilligers waren gelukkig goed voorbereid en dik ingepakt.

In de week naar de WiedeBokaal ontving de organisatie toch al behoorlijk wat afmeldingen, de (enorm) slechte weersvoorspelling deed inschrijvers twijfelen, de Coronagolf deed daar een schepje bovenop. Uiteindelijk halveerde het aantal deelnemers bijna en werd de woensdagavond vóór de WiedeBokaal een videocall ingelast met wal-organisatie, ZVB en KO om alles nog eens door te nemen; logistiek, takelen, inschrijven, palaver, lunch, steigers, prijsuitreiking, werkelijk alles kwam aan bod en? We hadden er vertrouwen in, het kon!

De deelnemers hebben geen moment spijt gehad dat ze zijn gekomen, integendeel; menig ‘thuisblijver’ zal billenknijpend gedacht hebben ‘was ik er maar bij geweest!’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC08762-site-500x333.jpg

Met 7 races in 2 dagen hebben we dankzij de plassenbaan weer alle plekken van het meer gezien, indrukwekkende wolkenluchten, uitvliegende zwanen uitwijkend voor het kwadratenveld, wát een machtig gezicht met heftig klappende vleugels op het water, even waren we de wedstrijd vergeten en gingen we op in dit geweld, práchtig, wát een natuur!

En dan de deelnemers, het overgrote deel van de teamsamenstelling liet toch weer zien dat de kwadraat een familieboot is; met vrouw, vriendin, vader met zoon of dochter, van jong tot oud waren ze weer present en meldde de WiedeBokaal én Blauwe Hand Cup- kampioen van dit jaar, Ewoud Krens, tijdens de prijsuitreiking fijntjes dat zijn vrouw Ineke nog ‘in de draad’ had gehangen? Jaja, en zij behoren toch stellig niet meer tot de jongsten, dat kan toch alleen in de kwadraat?!

prijswinnaars Wiedebokaal 2020

Maar er was meer. Twee keer een fantastische lunch op het water, Ewoud zei het tijdens de prijsuitreiking; “dit zie je toch nergens?!” en troffen we elkaar ‘s avonds op gepaste 1,5 meter afstand tijdens het diner in het Paviljoen, wat was het weer gezellig hè?! Weliswaar geen walprogramma, geen muziek dit jaar, maar ooh ooh, wat was het weer leuk.

Was dit het? Welnee!, schoof Wesley de zondag nog aan op het startschip en werd hij van harte gefeliciteerd met de verjaardag van z’n dochter de zaterdag ervoor! Zeilde de bemanning van Reinout, Dirk de Vries, 30m2 zeiler en geïnteresseerd in de kwadraat, als stuurman naar een overtuigende eerste plek. Nou, een mooier entrée kan je je toch niet wensen? We gaan er een kwadraatzeiler bij hebben hoor! En prima wedstrijden, goede startlijn, goede ‘in de wind’ liggende boventonnen; het is ongetwijfeld een behoorlijk gesleep met boeien geweest, waarin met name boei 9 nogal eens van plek wisselde. En tenslotte Alice; dankjewel!, de gastvrijheid, de hulp, de accomodatie, alles perfect georganiseerd, de kwadraten soepel en snel het water in en uit getakeld; iedereen was vol lof en meldde volgend jaar graag weer terug te komen.

Dankjewel allemaal, alle vrijwilligers, alle deelnemers, volgend jaar weer !!

Bijgaand de einduitslag van de Blauwe Hand Cup dit jaar, waarin we toch nog 29 wedstrijden hebben kunnen zeilen!

Hartelijke groet,

Jan de Haan

16m2 4367


Foto’s:

Foto’s Zondag Wiedebokaal, gemaakt door René Wiegmink


Documenten:

Media:

Artikel Steenwijker Courant


Artikel Meppeler Courant 28-9-2020