In het nieuwe zeilseizoen gaan we weer van start met wedstrijdtrainingen voor de jeugd.
Voor de Optimist en Splash Blue!
training

De Optimisten groep traint op zondagmiddag.
De Splash Blue’s gaan op de (late) vrijdag- middag/avond trainen!

Meer informatie, eisen, data, en inschrijven zie HIER!
Hopelijk zien we jullie snel op het water!

Informatie Jeugdzeilen 2017

In het nieuwe zeilseizoen gaan we weer van start met de CWO trainingen voor de jeugd.

De minimum leeftijd voor deelname aan de trainingen is 8 jaar.

Jeugdzeilen 1 09.30 – 12.00 uur
Jeugdzeilen 2 13.00 – 15.30 uur
Jeugdzeilen 3 09.30 – 12.00 uur
Zwaardboot 1 wordt alleen gegeven bij voldoende deelnemers
Zwaardboot 2/3 09.30 – 12.00 uur

Data CWO trainingen: 26 maart droge les, 16 april, 23 april, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 25 juni, 3 sept.

Aanmelden voor de CWO trainingen is slechts alleen mogelijk door middel van een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier.

MEER INFORMATIE

Het regioteam Overijssel dient de belangen van de aangesloten verenigingen en hun leden. De leden van het regioteam houden daarbij het algemeen belang van de watersport in het oog. Prioriteit heeft de bereikbaarheid via het water en de veiligheid op het water. Read more… »

Op 26 maart a.s. zal onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering weer plaatsvinden in het paviljoen Aan ’t Wiede.

De vergadering begint om 14.00 uur, maar voorafgaand aan de vergadering (± 13.00 uur)zal ons lid Sebo-Jan van der Wal vertellen over zijn avontuur op de Wilde Swan. Hij maakte deze reis afgelopen najaar.

Agenda volgt binnenkort, samen met het Jaarboekje

De ingewijden wisten het al een tijdje; ik stop met mijn taken als penningmeester.
Niet omdat het niet meer leuk is, maar simpel weg omdat ik te druk ben om er goed aandacht aan te besteden. Mijn nieuwe werkzaamheden als bierbrouwer vragen veel tijd en leveren gelukkig ook veel plezier op.

Sinds enige tijd heeft Gabry Busbroek mijn taken met veel elan overgenomen. Ik kan jullie verzekeren dat gaat haar uitstekend af. Ik kan daarom met gerust hart mijn taken neerleggen.

Ik wens iedereen die bij onze mooie vereniging betrokken is het allerbeste toe en dank jullie voor het vertrouwen. Hopelijk gauw tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Roland van Ark

Onderstaand de concept wedstrijdkalender voor 2017.

zaterdag 25-mrt kick-off
zondag 26-mrt jaarvergadering ??
zondag 9-apr clubwedstrijd
zondag 14-mei clubwedstrijd
donderdag 25-mei Laser Master
vrijdag 26-mei Laser Master
zaterdag 27-mei Laser Master
zondag 28-mei Laser Master
zondag 11-jun clubwedstrijd
zondag 25-jun NK Punterzeilen
zaterdag 1-jul Combi Noord
zondag 2-jul Combi Noord
zondag 9-jul clubwedstrijd
zondag 13-aug clubwedstrijd?? / Summer Fun
donderdag 7-sep NK O-jol
vrijdag 8-sep NK O-jol
zaterdag 9-sep NK O-jol
zondag 10-sep NK O-jol
zondag 17-sep clubwedstrijd
zaterdag 23-sep Wiede Bokaal
zondag 24-sep Wiede Bokaal
zaterdag 30-sep Biercup
zondag 1-okt Biercup

Zijn we in onze sas?

Persoonlijk zal ik 2016 herinneren als een mooi maar toch wel bezig jaar. Liefst 3 Nationale Kampioenschappen, verder de Beulaker Bokaal, de Wiede Bokaal en de Biercup, daar tussen door nog 6 clubwedstrijden passeerden de revue. Geen wanklanken en tal van complimenten. Als zelfs een oud- olympiër de loftrompet steekt, dan kun je wat. Toch zullen andere zaken langer in mijn geheugen blijven zitten, verwacht ik.

Zondagmorgen 15 mei. Het was zaterdag al beestenweer, maar die zondagmorgen sloeg het weer alles. De wedstrijdleider, onze Ed, dacht er goed aan te doen tijdens het palaver de Javelin zeilers en Contender zeilers er op te wijzen, dat het qua omstandigheden eigenlijk iets te gek was. Tot ieders verbazing besloten de zeilers; we gaan! It giet oan. Dat hebben zij en wij geweten. Inktzwart water en dreigende luchten. Dus er werd massaal gezwommen. Dapper werd door iedereen de elementen getrotseerd. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat we voor 20 bootjes 3 ribs ingezet hadden. Ze waren dik nodig. De prijsuitreiking zijn we gestart met een applausje van ons aan de zeilers. Het was top.

Zaterdagavond, 13 augustus, de telefoon gaat. Een groepje ouders wilden toch graag voor onze jongste optimist zeilers zondag een wedstrijdje. Of ze dat zelf mochten organiseren. Natuurlijk !!!! Op zo’n moment valt het voorzitterschap licht, kan ik je verzekeren.
Waar ik ook van genoten heb, zijn de vele blije gezichten tijdens de combi’s. Tussen de 20 en 30 jeugdleden deden elke keer mee. Qua prijzen behoorden we niet altijd tot de eredivisie, maar qua deelname en spelvreugde was het top. Ook nog zo iets, de wedstrijdtrainingen voor de jeugd. Het kwam wat rommelig op gang, maar het is wel een uiterst belangrijke stap in onze vereniging en de kinderen genoten er van. Dank je wel initiatiefnemers en trainers. Gaat 2017 ons ook zoveel plezier brengen? Vast wel, ik ben nu eenmaal, wat dat betreft, een optimist. De eerste tekenen zijn veel belovend.

Meer dan 10 vrijwilligers hebben zich op het behalen van het vaarbewijs gestort. Drie personen zijn aan de opleiding wedstrijdtrainer begonnen. De wedstrijdtrainingen voor de jeugd worden op termijn dus door gekwalificeerde trainers verzorgd! We zijn op weg naar de eredivisie.

Dit jaar mogen we weer drie Nationale Kampioenschappen organiseren. Er staat voor de jeugd een Combi op onze Belter op de rol. De Wiede Bokaal en de Biercup sluiten traditioneel het jaar af. Daar tussen door hebben we onze gezellige clubwedstrijden. Er gaan geruchten dat de O-jollers weer een buitenlandse toer gaan maken. Zelfs de waterplanten kunnen bezoek van ons verwachten.

Het lijkt niet op te kunnen. De ZVB leeft. Volgens mij, zijn we in onze sas.

Jan van Esseveld
Voorzitter ZV Belterwiede.

Mee met de Wylde Swan

Sebo Jan van der Wal is weer thuis na z’n reis met de Wylde Swan. Hij hield ons gedurende reis op de hoogte dmv z’n “sailmail” die hier op de site te lezen waren.
Nu hij terug is heeft hij een bedank brief / verslag geschreven, deze is te lezen via de onderstaande link.

Bedank brief / verslag Sebo Jan

Sebo Jan

Het gaat goed met Sebo Jan. Hij heeft het onverminderd naar zijn zin. Zaterdag op zondagnacht vliegen de trainees van Tenerife terug naar Nederland en begint maandag de harde realiteit: weer naar de reguliere school.

Wylde Swan

Hallo,

Ik heb mijn baan als bootsman gekregen. Ik had als tweede keus ook nog voor eerste Stuurman gesolliciteerd maar ik heb gewoon mijn eerste keus gekregen. Ik heb al best veel gedaan als bootsman, zoals zeilen hijsen, mensen aansturen en overstag gaan regelen. We zijn in plaats van la Palma naar las Palmas in Gran Canaria gegaan. Nu zijn we onderweg van Gran Canaria naar Tenerife. Ik heb ook een wachtschema gemaakt, er komt best veel bij kijken. Zoals wanneer mensen zouden willen, of het uitkomt met hun school, of de afwas schema’s goed lopen met de wachten. Op Madeira hebben we in een heel mooi baaitje gelegen waar ik een wandeling heb georganiseerd. We hadden zo’n 2 kilometer gelopen en 100 meter geklommen toen we eindelijk op het hoogste punt waren, daar had je een heel mooi uitzicht over de baai en het schip, en aan de andere kant was een afgrond naar de zee. Toen we weg gingen hebben we een hele grote zeehond gezien. 
Verder gaat alles goed en vind ik het jammer dat het bijna is afgelopen.
 
Sebo Jan van der Wal

Nee, zo’n vaart zal het wel niet lopen. We weten wel dat de plantengroei in de zomermaanden af en toe erg hinderlijk kan zijn. Dat beseft de Provincie Overijssel ook.
 
De Provincie  heeft daarom in het Ontwerp  Beheerplan Wieden /Weerribben een paragraaf over het maaien van waterplanten opgenomen. Op zich is dat positief. Zo kunnen we met een eenvoudige procedure gaan maaien. Maar ……… !
 
Jammer genoeg voldoen de voorwaarden niet aan onze wensen:  “Als ZVB streven we er naar dat alle havens/campings bereikbaar blijven, dat de jeugdlessen ongestoord gegeven kunnen worden, dat de wedstrijden niet negatief door de plantengroei beïnvloed worden en dat  op de bekende plekken, lekker gezwommen kan worden.”
 
Het bestuur van de ZVB heeft daarom besloten een zienswijze in te dienen. De zienswijze wordt door veel van onze “buren” onderschreven. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.
 
Nieuwsgierig geworden? Lees dan de bijlage met als titel Def Zienswijze ZVB (onderaan dit bericht). Nog nieuwsgieriger geworden? Lees dan de motivatie in Def Bijlage 1 Zienswijze ZVB. De “buurtjes” die ons steunen vind je in Def Bijlage 3 Adhesie betuigingen.
 
Tot slot. In het ontwerp beheerplan is de Provincie de zeilsport compleet vergeten. Ja, je leest het goed. Er wordt niet gezeild in de Kop van Overijssel.  Je begrijpt wel dat we daar in de zienswijze ook aandacht aan besteed hebben. Zie hiervoor Def bijlage 2 factsheet ZVB.
 
Zodra we het antwoord van de Provincie binnen is, berichten we dat.
 
Wil je op dit bericht reageren? Dan kan dat . Graag per email voorzitter@zvbelterwiede.nl .
 
M.vr.gr.
Jan van Esseveld

Bijlagen:
Def Zienswijze ZVB
Def Bijlage 1 Zienswijze ZVB
Def bijlage 2 factsheet ZVB
Def Bijlage 3 Adhesie betuigingen