Opti kamp 2018

Dit Jaar hebben we weer een zeilkamp!!!

wij zijn  druk met het organiseren van het zeilkamp 2018. Dit kamp is op zaterdag 21 juli t/m zondag 22 juli. Het worden twee superleuke dagen waarin we natuurlijk gaan zeilen, maar ook veel andere leuke dingen gaan doen. Vind jij het leuk om mee te gaan, geef je dan snel op!

Het Zeilkamp in het kort:

Zaterdag 21 juli verzamelen we om 09:30 bij de ark van de zeilvereniging. Daar zeggen we onze ouders gedag en vertrekken wij in de sleep naar camping d’Hof in Giethoorn. Vanuit daar ondernemen we verschillende activiteiten. Dit is ook de plek waar we ’s nachts in tenten blijven slapen. zondagmiddag 22 juli zullen we rond 16:00 weer terug zijn bij de zeilvereniging.

De kosten zullen rond de €25,- zijn. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal aanmeldingen. U krijgt later bericht over de manier van betaling.

Wil jij met ons mee? Geef je dan op! Vul het Opgaveformulier in en mail deze naar zeilkamp.zvb@gmail.com. Bij vragen kunt u ook dit mailadres mailen.

Omdat wij graag willen weten hoeveel kinderen er mee gaan, willen wij jullie vragen je voor 1 juni  op te geven.

Omdat wij zullen slapen in tenten, hebben wij de vraag wie er allemaal een tent heeft. Ook dit kunnen jullie invullen op het Opgaveformulier.

Wij hopen jullie bij het kamp te zien.

Met sportieve groet,

Anne-Meike, Brecht en Britt.

 


Kamp Poster 2018

1e Clubwedstrijd 2018

Helaas was er helemaal geen wind tijdens de eerste serie clubwedstrijden op 8 april. Zodat er helaas niet gezeild kon worden.

Echter de optimist-zeilers hebben laten zien dat je ook op andere manieren vooruit kunt komen.  Ze gingen peddelen, wrikken, pompen en bomen (met de spriet). Ze waren zo fanatiek dat een aantal na afloop een duik in het koude water nodig had om weer af te koelen.

Na vijf wedstrijdjes was de uitslag:

 1. Daniël
 2. Daan
 3. Jan-Douwe
 4. Kiki
 5. Finn-Valentijn
 6. Wietse
 7. Nout
 8. Hugo
 9. Floor
 10. Leon
 11. Taeke
 12. Florien

NK Sprint 16m2 op de Belter

De inschrijving voor de NK Sprint is vandaag vanaf 11 uur geopend en er hebben zich inmiddels al een groot aantal teams ingeschreven.

We moeten er snel bij zijn, want “vol is vol”.  Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 32.

In te schrijven via http://16m2.nl/ 

Geslaagde ‘droge les’ op 1 april

Tijdens de ‘droge les’ op 1 april was er voor elke groep een programma opgesteld door de instructeurs. Dit varieerde van kennis maken, botencontrole en leren optuigen, tot trimmen van de boot, fysieke training en theorieles.
Daarnaast kon je materiaal en kleding aanschaffen. Iedereen kon gebruikte kleding en watersportartikelen inbrengen en verder waren de Aquashop uit Kampen en Ventoz Sails uit Nijeveen vertegenwoordigd.
Dit jaar heeft Jan Haverkate, met assistentie van René Grin, geheel belangeloos laten zien hoe je moet touwdraaien. Jan en René, ontzettend bedankt hiervoor!!
Hiervan zijn foto’s gemaakt door Erik de Graaf. Je vindt ze op: https://myalbum.com/album/ppjlG5WTfD3G 
 
Al met al was het een geslaagde middag. Hopelijk is iedereen weer goed voorbereid op het komende seizoen. De eerste CWO-lessen op het water zijn op zondag 15 april.

Anna Spijkervet nieuwe landelijk jeugddijkgraaf.

Anna Spijkervet uit Wanneperveen en (jeugd)zeiler bij de ZVB, is tijdens een bijeenkomst van het Jeugdwaterschap gekozen tot landelijke jeugddijkgraaf. Sinds 2017 is zij jeugdbestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta. In het voorjaar wordt Anna officieel geïnstalleerd door dijkgraaf Herman Dijk. Voor het persbericht, zie:

https://schoolwiki.stadenesch.nl/wp-content/uploads/sites/4/2016/12/20180322-Anna-Spijkervet-nieuwe-landelijke-jeugddijkgraaf.pdf

clubkampioen 2017 Optimist

Rectificatie

In het jaarboekje stond per ongeluk de clubkampioen 2017 van de optimist niet vermeld. Dit moet natuurlijk zijn: Olaf ter Wal. Sorry Olaf!

Splash/Laser zeillessen voor volwassenen

In 2018 starten we met zeillessen voor volwassenen in de Splash / Laser.
De zeillessen vinden op de zaterdag plaats van 14.30 -17.00 op de volgende data: 12 mei (droge les), 26 mei, 16 juni, 30 juni, 14 juli en 22 september. Er wordt gezeild op het Belterwiede. We starten vanuit “Camping aan ’t Wiede”, Veneweg 247, te Wanneperveen.
De kosten zijn €60,00. Dit bedrag is exclusief het lidmaatschap. Read more… »

Jaarboekje 2018

Het jaarboekje 2018 is klaar en als Post.nl meegewerkt heeft dan ligt het al bij alle leden thuis.

In het jaarboekje staat alle relevante informatie voor 2018 en natuurlijk ook de verslagen van 2017. Als bijlage bij het boekje vind je de volgende items.

 • Uitnodiging voor de jaarvergadering zondag 25 maart + de notulen van de vergadering van vorig jaar
 • Meerjarenbeleid 2018+
 • Uitnodiging voor de droge les op 1 april
 • Opgaveformulier vrijwilligers voor de evenementen van komend seizoen

Ben je lid maar heb je geen boekje ontvangen stuur dan een mailtje naar webmaster@zvbelterwiede.nl dan gaan we dat alsnog regelen.

Jeugdzeiltrainingen 2018

De inschrijving voor de jeugdzeiltrainingen in 2018 is geopend!!

 

Hier vindt u de informatie over de info cwo zeilles 2018 en de Info wedstrijdtraining 2018.

Aanmelden is slechts mogelijk door middel van een volledig ingevuld en ondertekend  inschrijfformulier 2018.

Het inschrijfformulier kunt u mailen naar: jeugdzeilen@zvbelterwiede.nl

 

Jaarverslag 2017 van het Regioteam Overijssel

Het jaarverslag 2017 van het Regioteam Overijssel laat zien met welke onderwerpen het team mee bezig is geweest. Het Regioteam Overijssel bestaat uit 5 vrijwilligers. Zij behartigen namens de aangesloten verenigingen de belangen van de watersporter. Belangrijke thema’s zijn de bereikbaarheid en de veiligheid.

Jaarverslag Regioteam 2017

 

Het team heeft veel contact met Rijkswaterstaat, de Waterschappen en de Provincies. Daarbij werken zij graag samen met organisaties als de HISWA, Schuttevaer en andere bonden. In Nederland werken 16 van dergelijke teams. Daarmee is het Watersportverbond in bijna elke overleg vertegenwoordigd.

 

Zie ook : www.watersportverbond.nl/belangenbehartiging/

Lees of download hier het Jaarverslag 2017 van het Regioteam.