Uitdagende 2e clubwedstrijd

Afbeelding kan het volgende bevatten: wolk, lucht, oceaan, berg, boot, buiten, water en natuur

Een (zeer) uitdagende 2e clubwedstrijd werd er gevaren op Moederdag. Wat begon net een lekker windje (7 a 8 knopen) werd een heerlijke wind (13 a 14 knopen). Maar met flinke wind draaiingen wat weer resulteerde in een (leuke) uitdaging voor de zeilers maar ook voor het wedstrijdcomité. Toch is het gelukt om vijf mooi wedstrijden te varen. Wederom een fantastische ZVB dag.

De uitslagen van de wedstrijden zijn HIER te vinden.

2e Clubwedstrijd 2019

Op zondag 12 mei staat de tweede clubwedstrijd alweer op de agenda. Ook staan de Opti-games op het programma voor de kids van de CWO-lessen.

Je kunt je in schrijven in de Ark tussen 9:00 en 10:00. De eerste start is om 10:30. We varen meerdere korte wedstrijden. Tussen de middag kan er weer in het paviljoen geluncht worden! Opgave hiervoor bij de inschrijving voor de wedstrijd / Opti-games.

Ook niet leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de clubwedstrijden!

Waar zijn de waterplanten?

We willen allemaal graag dat er wat gaat gebeuren aan de waterplanten, daar zijn we heel hard mee bezig. Maar we kunnen dit NIET zonder jullie hulp!

Als we de provincie inzicht willen geven van de overlast zullen we melding moeten maken! Hier is een website en een App voor ontwikkeld. Het verzoek is dan ook om zo veel mogelijk melding te maken van de overlast. Zeg het voort, ook aan de collega watersporters!

MELD HIER JE OVERLAST

OF DOWNLOAD de app in de app store of op Google play!

Afbeeldingsresultaat voor app store

Nieuwsbrief Wedstrijdzeilen

Het watersportverbond heeft een Nieuwsbrief uitgebracht m.b.t. het wedstrijdzeilen. Mocht je hem niet hebben ontvangen in de mail? Dan is hij HIER te lezen!

Frisse 1e clubwedstrijd 2019

Nadat het ijs van het dek gehaald was en de schoten ontdooid waren. Gingen de zeilers met “FRISSE” zin het water op, voor de eerste clubwedstrijd van 2019. Het werd een fantastische zeildag. Een graad of 8, licht bewolkt en een oosten wind 8 tot 13 knopen (3 a 4 bft.) Het wedstrijdcomité gaf er de voorkeur aan om voor de lunch 4 races te varen en de middag te schrappen.

De uitslagen in de diverse klassen zijn HIER te vinden.

1e Clubwedstrijd 2019

Op zondag 14 april staat de eerste clubwedstrijd alweer op de agenda. Wie wordt er dit jaar clubkampioen in zijn of haar klasse? Ook staan de Opti-games op het programma voor de kids van de CWO-lessen.

Je kunt je in schrijven in de Ark tussen 9:00 en 10:00. De eerste start is om 10:30. We varen meerdere korte wedstrijden. Tussen de middag kan er weer in het paviljoen geluncht worden! Opgave hiervoor bij de inschrijving voor de wedstrijd / Opti-games.

Het beloofd een mooie dag te worden qua weer, een beetje fris maar met een zonnetje! Kortom geen excuus om het water niet op te gaan!

Ook niet leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de clubwedstrijden!

Bestuurslid wissel

Op de jaarvergadering 2019 op 31 maart jongstleden. Is Ed Scholing afgetreden als bestuurslid. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet op vele gebieden voor de ZVB. In zijn plaats is Dirk Evers gekozen en toegetreden tot het bestuur. Ook een aantal taken van Ed buiten het bestuur om zullen worden over genomen (zoals de coördinatie van de vrijwilligers en het beheer van de website). Ed blijft zich in de toekomst inzetten voor de ZVB o.a. als wedstrijdleider bij de grote wedstrijden. Ed bedankt voor je inzet de afgelopen jaren! Dirk veel succes als bestuurslid.

Kick OFF!!

Het seizoen staat voor de deur, maar voor dat we het water op gaan moet eerst het materiaal gebruiksklaar worden gemaakt. Dit gaan we
Op a.s. zaterdag 30 maart doen!Van 10:00 tot 13:30!
Kun je a.s. zaterdag helpen? Alle hulp is welkom! Laat het even weten! via de mail!
vrijwilligers@zvbelterwiede.nl

Ook voor de andere activiteiten het hele seizoen door zijn vrijwilligers nodig. Download het formulier Geef je op! Je hulp is altijd welkom!

Ouders infodag + 1e (droge)les + kledingbeurs

Wanneer: 31 maart
Aanvang: 11.00 tot ongeveer 13.00 uur Locatie: Paviljoen aan ’t Wiede te Wanneperveen

Over een week is het zover. Dan gaan we weer beginnen met onze trainingen. De droge les is een les waar we vooral bezig zijn om alle spullen van iedereen te controleren. Zijn de boten op orde en compleet en heeft iedereen de goede kleding die nodig is om de lessen te kunnen volgen. Dit is van groot belang om de week erop de les gelijk te kunnen starten.   Voor degene die een boot bij ons huurt is het fijn om te weten waar de boot ligt en waar je de spullen vandaan kunt halen om hem op te tuigen. 
Voor het eerst dit jaar hebben we een groepje met kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Deze groep noemen we (voorlopig) de mini’s. 


Onze kleding/materialen stand zal er ook weer staan van de Aqua shop uit Kampen. Mocht je wat nodig hebben, neem alsjeblieft contant geld mee. Na de instructie heb je de mogelijkheid om rond te kijken, wat te kopen en je kunt ook zelf je spullen aanbieden. Zorg dat er duidelijk een prijs op staat. 

Jeugdzeilen 1, 2,3 en mini’s (Optimist) 

Op deze dag ontvangt u informatie over de trainingen. Samen met u en de kinderen kijken we of de optimist aan de noodzakelijke basiseisen voldoet. Een boot die vorig jaar geschikt bevonden is voor Jeugdzeilen 1 is niet perse geschikt voor Jeugdzeilen 2. Indien de boten niet aan de basiseisen voldoen, kunnen we de kinderen bij de CWO lessen helaas niet het water op laten gaan. Dus iedereen moet zijn bootje meenemen.  Verder gaan we natuurlijk kennis met elkaar maken en de trainers ontmoeten die je gaan begeleiden dit seizoen. 


Zwaardboot 1/2/3

Iedereen die voor het eerst meedoet met onze Splash-lessen, neemt zijn boot mee. We gaan kijken of de boot compleet is en hoe je hem het best op kunt tuigen. Natuurlijk ga je ook kennis maken met de rest van de groep en de instructeurs.  Iedereen die vorig jaar ook al heeft meegedaan met de zeillessen, mag de boot thuis laten. Na de kennismaking hebben we een apart programma voor deze zeilers (samen met de wedstrijdgroep Optimist).

Wedstrijdgroep Optimist  Voor de wedstrijdgroep hebben we een apart programma. Jullie hoeven je boot niet mee te nemen. 

REMINDER!! TIJD VOOR EEN PRAATJE VAN PLAATJE

Heb jij soms ook het gevoel dat de regels bij de boventon wel erg vrij gehanteerd worden? Gok je altijd maar bij het draaien van 1 of 2 strafrondjes? Dan is een uitleg over de Regels voor Wedstrijdzeilen wat voor jou!Henk Plaatje, de regeldeskundige voor het wedstrijdzeilen, neemt ons mee door het wedstrijdreglement 2017-2020.

Wanneer : Zondag 24 maart om 13.00 uur 

Waar:    Paviljoen ’t Wiede