Summerfun wedstrijden

11 augustus werden de summer fun wedstrijden gezeild op het “kleine meer” voor de Ark. Deze wedstrijden tellen ook mee voor het clubkampioenschap. We hadden zon, wolken en meer als genoeg wind! Door de vakantie was er iets minder deelname dan gebruikelijk, maar we konden toch starten in 4 klassen. voor de uitslag zie HIER.

voortgang van de werkzaamheden van het Regioteam Overijssel

De vakantie staat voor de deur. We gaan de tent een paar weken dicht doen. Momenteel zijn we nog even de Oostelijke Belterwiede aan het maaien. Wat zegt u? Even de Oostelijke Belterwiede maaien? Ja zeker!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het bijgevoegde zomerbericht van het Regioteam Overijssel.

Zomerbericht 2019

Gezellig jubileum weekend

Afgelopen weekend vierden we ons 70 jarig bestaan. Zaterdagochtend zijn we gestart met koffie en wat lekkers in onze eigen ark. Na de officiële opening van de dag door de 2 jongste en de oudste deelnemers van de dag werd er een toertocht gevaren. De Kinderen in de Opti’s voeren een andere route naar de lunchlocatie als de volwassenen in de overige boten, waarvan er een aantal fraai versierd waren,Waarbij de volwassenen druk in de weer waren met de puzzelopdrachten. In Beltschutsloot werden de zelf meegebrachte lunches klaar gemaakt en werd er volop van genoten.

De tochten werden na de lunch afgemaakt en kwamen uit bij (hoe kan het ook anders) bij onze eigen ark. De Groep met opti’s hebben daarbij grenzen verlegt! Zij zijn de Beulaker overgestoken met een stevige bries, voor alle kinderen was dit de eerste keer op de Beulaker. Echt iets om trots op te zijn.

Tijdens de Borrel was er een prijsuitreiking voor o.a.

  • Gezelligheid
  • Oudste deelnemer
  • Poedelprijs
  • Originele lunch
  • Toertocht       
  • Etc.

Kortom iedereen had prijs. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue bij het paviljoen.

Voor foto’s van deze dag zie onze fotopagina

Na de gezellige zaterdag was het zondag weer tijd voor de clubwedstrijd.

Dit werd een pittige opgave voor de zowel de zeilers als het wedstrijdcomité. De wind uit de Noorden bracht flinke windshiften met zich mee (soms wel 45°). Een flinke uitdaging dus. Desondanks toch 4 mooie wedstrijden kunnen varen in een op en neer baan.

Een andere baan was onmogelijk geworden door de groei van de waterplaten. Maar er is goed nieuws! Laten we het beschouwen als een mooi cadeau voor ons 70 jarig bestaan! Er gaat op (een deel van) de Belter gemaaid worden.

Zie ook dit bericht op deze website en een artikel in de steenwijkercourant.

Voor de uitslag van de clubwedstrijd zie HIER.   

Het voorjaar is voorbij en we gaan de zomer is. Een onstuimige plantengroei steekt dan zoals elke zomer de kop op. Kunnen we een “eerlijke” wedstrijd varen, kunnen we nog trainen en lessen verzorgen, zijn dan vragen die we ons als zeilvereniging moeten stellen. Voor dit jaar ziet het er goed uit. Er kan door iedereen op veel plekken fijn gezeild worden.

Dankzij de groeiende samenwerking tussen de Provincie Overijssel, de gemeente Steenwijkerland, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Natuurmonumenten en natuurlijk de gebruikers als het Watersportverbond, de Hiswa, KopTop, Sportvisserij Oost-Nederland en de Zeilvereniging Belterwiede is er een pilot maaien tot stand gekomen voor de Oostelijke Belterwiede.

Er gaat in de maand juli een deel van de waterplanten gemaaid worden. Dit is verantwoord gezien de huidige waterkwaliteit. De werkzaamheden zullen ongeveer een week in beslag nemen.

Of het voor ons als zeilvereniging voldoende effect heeft, is iets dat we moeten ervaren. Het wordt er in ieder geval beter van. Het is belangrijk dat we gaan beginnen en kijken wat het effect is op de bevaarbaarheid en de ecologie in het meer. De pilot is een belangrijke stap in de zoektocht naar een definitieve oplossing voor het hele gebied.

Door dit besluit voelen we ons als vereniging enorm gesteund. Vele mensen hebben hun beste beentje voor gezet. Mensen bedankt. Samen zijn er belangrijke stappen gezet naar een mooie balans tussen de ecologie in het gebied en de wensen van de gebruikers.

Ook na het maaien blijft het belangrijk om de overlast van waterplanten te melden. Dat kan  op de website www.waterplantenmelder.nl of in de app op de telefoon/tablet.

Zie ook het artikel m.b.t. dit onderwerp in de Stentor.

ZVB 70 jaar

13 juli is het zover dan vieren we het 70 jarig jubileum van de ZVB. Wil je deze dag mee vieren stuur dan nog even snel een mailtje naar penningmeester@zvbelterwiede.nl. Ook de vrijwilligers die ons helpen en geen lid zijn, zijn uiteraard van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.

Wat we gaan doen op de heugelijke dag is te lezen in de onderstaande brief van de organisatie.

Starthorloge

Zijn jullie een geel/zwarte start horloge tegengekomen na de combi, 1 van de zeilers is deze kwijt.

Zelf denkt hij dat hij deze tijdens het omkleden in de kleedkamer-/toilet-/douche-gebouw bij paviljoen aan ’t Wiede vergeten is. Mocht je h’m hebben gevonden? stuur even een berichtje.

BVD.

Meer bedreven worden in je taak als vrijwilliger?

Voor iedereen die wel eens helpt of mee wil helpen bij de organisatie van een zeilwedstrijd ontwikkelt de Watersportacademy een serie online cursussen. De gratis cursussen zijn te volgen waar en wanneer het uitkomt. Een laagdrempelige manier om te zorgen voor meer opgeleide officials.

In ongeveer een half uur tijd leer je in de cursus heel functiegericht de belangrijkste zaken die nodig zijn om gelijk in de praktijk aan de slag te kunnen. Momenteel zijn de cursussen Boeienboot en Startschip beschikbaar, aan de andere cursussen wordt nu gewerkt. Elke cursus bestaat uit een aantal hoofdstukken met korte uitleg, foto’s, graphics en animaties. Teksten zijn kort en to-the-point. Een hoofdstuk is op elk gewenst moment te volgen en later kan er weer worden verder gegaan. Het werkt zelfs via uw telefoon! 

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met twee meerkeuzevragen. Wanneer u alle vragen goed hebt beantwoord, ontvangt u een digitale Badge. Het Watersportverbond registreert u direct als ‘Club Official’ in de functie waarvoor de cursus is afgerond. Wanneer u alle cursussen hebt gedaan, wordt u geregistreerd als Club Official op Niveau 2. U bent dan op clubniveau op elk gebied inzetbaar. 

Tenslotte nodigen we alle bestaande officials uit om ook eens een kijkje te nemen. U kunt heel eenvoudig de link doorsturen naar de personen die het aankomende weekend komen helpen. 

Via www.elowatersportverbond.nl komt u direct in de Elektronische Leeromgeving van het Watersportverbond. Wanneer u op deze website een account hebt aangemaakt, heeft u toegang tot de cursussen.

Combi Belterwiede 2019

22 en 23 juni was het weer “feest” op de Belter! 65 inschrijvingen bij de combi op de Belter. 2 Dagen zeil “feest” voor de jeugd. Er werd in volop gestreden in alle klassen om de prijzen. 

Voor de zeilers waren het 2 uitdagende dagen. Met wind uit de oostelijke hoek op de Belter is het altijd goed opletten. Veel shifts en vlagen, dit was ook te zien in de uitslagen. Maar bovenal waren het 2 prachtige (zeil) dagen! En zeker voor herhaling vatbaar.

Combi deelnemers ZVB

Ook zijn we trots op de deelname van een flink aantal Zvb’er(tje)s. Waarvan er een aantal hun eerste combi hebben gevaren bij de Optimisten groen en/of Benjamins.

Voor de volledige uitslag zie HIER.

Voor Foto van het evenement zie onze FOTO pagina.

ZVB 70 jaar

Beste ZVB leden en vrienden,

Op 13 juli vieren we het 70 jarig bestaan van onze fantastische vereniging. We gaan er een mooie dag van maken. Meld je snel aan (per mail op penningmeester@zvbelterwiede.nl) en laat daarbij weten met hoeveel personen je komt. Dan kunnen wij met name bij de horeca één en ander in gang gaan zetten.

Binnenkort volgt het programma van de 13e.

Met vriendelijke zeilersgroet,

Jan

Ileine

Liesbeth

Maarten

3e clubwedstrijd 2019

Zondag 9 juni stonden alweer de 3e clubwedstrijd en Opti-games van het seizoen op het programma. De jongste deelnemers hadden een fantastische dag bij de opti games met spelletjes rond, op en in het water. Bij de clubwedstrijd ontbraken helaas de splashes (red & blue) en de lasers. Maar dit maal waren de de Larken van de partij, die dit jaar hun Honderd jarig bestaan vieren! Ieder jaar neemt deze klasse een keer deel aan onze clubwedstrijd.

Larken ronden de boven boei

Het was een fantastische zeildag. Het wedstrijdcomité was van plan om 5 (korte) wedstrijden in de ochtend / vroege middag te varen ivm de wind verwachting. Uiteindelijk werden het 4 prachtige wedstrijden voor iedere klasse. 

De uitslagen zijn HIER te vinden.