In memoriam

Met droefenis hebben we kennis genomen van het overlijden op 10 oktober  van Hillard Jan Rijnvis. Hillard is jarenlang lid geweest van onze zeilvereniging en een groot liefhebber van de zeilsport. Vele jaren nam hij deel aan onze clubwedstrijden. Hillard heeft o.a. gezeild in de Vrijheid, de 16m2 en in de Olympiajol. Afgelopen zomer heeft hij nog het Nationaal Kampioenschap van de Pampusklasse op de Beulaker gevolgd. Met de deelnemerslijst en de uitslagenlijst in de hand volgde hij de wedstrijden met veel plezier. Wij wensen de familie veel sterkte in de komende tijd.

ZVB jeugd timmert hard aan de weg!

Het seizoen is dan wel voor de meesten over maar voor een aantal diehards gaat het nog steeds door. Hard werken dus! Als het harde werken (naast de lol) ook nog eens beloond wordt met een selectie! Maud Lodewijk en Olaf ter Wal zijn 2 van die (jeugd) zvb toppers. Maud is geselecteerd voor het NTT (Nationaal Training Teams) in de 29’er (samen met haar zeil partner Marlies Schouten). Ook Olaf ter Wal gaat super goed, hij is geselecteerd voor de kernploeg van de OCN (optimisten club Nederland). Wij feliciteren ze dan ook van harte met hun prestaties en selectie. Hier onder stellen ze zich even voor.

Hoi Ik ben Maud Lodewijk. Lid van de ZVB en KWS,  en ik zeil al een heel wat jaren. Vorig jaar ben ik samen met Marlies Schouten overgestapt naar de 29er en we hebben een super gaaf jaar gehad! Heel veel geleerd en taakgericht getraind met prachtig resultaat. We hebben op veel plekken in Europa mogen zeilen, en als toppunt  dat Marlies en ik ons op de DYR geselecteerd hebben als 1ste meisjesteam voor het ISAF JWK in Polen, Gdynia waar we 9de van de wereld zijn geworden!
Nu zijn de laatste najaar selectiewedstrijden geweest en hebben Marlies en ik ons opnieuw gekwalificeerd als eerste meisjes team voor het NTT ( NationaalTraining Team). Vind je het leuk om meer te zien, bekijk dan ons instagram account: team_marmau
Groetjes Maud Lodewijk

Maud Lodewijk 29er

Olaf ter Wal zeilt bij de intensieve groep van JWZ (Jeugd wedstrijd zeilen) en is lid van de ZVB. Olaf vaart nu 2 jaar bij de intensieve groep van JWZ. Hij vind de training leuk en leert veel in een korte tijd. Bij de A B selectie wedstrijden is hij geselecteerd voor de OCN kernploeg!

Olaf ter Wal

De Biercup blijft op de Belter

Maarten Versluis is de dit jaar de winnaar geworden van de Biercup. Na 2 dagen zeilen onder mooie maar lastige omstandigheden was hij de meest constante zeiler over zes wedstrijden. Het was weer een fantastisch evenement. Op naar de 25e Biercup volgend jaar.

Zie ook het artikel in de Meppelercourant.

Voor de volledige uitslag zie hier.

Biercup 2019

5 en 6 oktober gaan we traditioneel het seizoen afsluiten met de Biercup voor de O-jollen. Ook dit jaar weer met deelnemers uit binnen en buitenland. Met meer als 40 inschrijvingen wordt het weer een mooi weekend.

Meppelercourant 2-10-2019

Wiedebokaal Afgelast

De Wiede Bokaal moet wel leuk en veilig blijven.

De afgelopen dagen heeft het wedstrijdcomité met toenemende interesse naar de weersvoorspellingen gekeken. Ja, het wordt onstuimig. Ja, het wordt nat. Dat is allemaal niet zo erg. Maar is er een mogelijkheid om op verantwoorde wijze te zeilen en het liefst op beide dagen? Verantwoord zeilen vinden wij maximaal 25 knopen. 

Windfinder en windguru zijn het op dit moment (donderdagavond om 21.30 uur) redelijk eens voor de Belterwiede. Zaterdag is de voorspelling voor de middag 18 tot 28 knopen. Zondag is de voorspelling 14-27 knopen met een toenemende wind. De Superforcast van Windfinder geeft aan zaterdag in de basis 20 knopen. Piet Paulusma drukt  zich wat bloemrijker uit; het wordt stevig met windvlagen van 7 bft tot 8 bft. Je moet niet verbaasd zijn als het af en toe wat meer is, geeft hij ook nog aan.

Verwachting 28 september (windfinder/superforecast, 26-9 22:30)

Daar zit je dan als wedstrijdcomité. Laat je je evenement door gaan of niet? Is het nog veilig en is het nog leuk? Geldt dat voor iedere klasse? Nemen we de gok en laten we toch iedereen komen? Nemen we nu het besluit of wachten we tot vrijdagavond? Zadelen we de horeca, maar ook de deelnemers niet met extra kosten op? Enz. enz.

Na rijp beraad heeft het wedstrijdcommitee besloten om het risico niet te nemen en nu al iedereen te berichten dat het evenement niet door gaat. Immers de Wiede Bokaal moet wel leuk en veilig blijven.

We hebben er bewust voor gekozen om deze beslissing nu te nemen zodat alle deelnemers (ook uit buitenland) vroegtijdig op de hoogte zijn. We realiseren ons ook heel goed dat door dit besluit sommige deelnemers overnachtingen moeten afzeggen waaraan weer consequenties verbonden zijn. Maar we moeten als organiserend comité nu beslissing op basis van de informatie die we nu beschikbaar hebben. Wij hopen op jullie begrip voor deze beslissing.

Of het wedstrijdcomité gelijk heeft gehad, dat weten we zondagavond. We hopen iedereen volgend jaar weer tijdens de Wiede Bokaal te zien. Wij gaan er ieder geval weer iets leuks van maken.

Jan van Esseveld

Voorzitter Zeilvereniging Belterwiede

Wiedebokaal 2019

28 en 29 september gaan we weer strijden om de Wiedebokaal. Uiteraard zijn er voor deze wedstrijd wedstrijdbepalingen uitgebracht. Deze zijn hier onder te downloaden.

Er kan nog steeds ingeschreven worden voor dit evenement. Inschrijven Wiedebokaal

Varen in het buitenland? Zó zit het met je vaarbewijs

Heb je voor 1 juli 2014 je vaarbewijs gehaald en staat daar nog een vervaldatum op? Tot 1 december 2019 heb je de mogelijkheid om, tegen een betaling van € 20, deze te wisselen voor eentje die onbeperkt geldig is. Je oude pasje wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Dit om eventuele ongemakken in het buitenland te voorkomen!

zie ook het volledige artikel van zeilen.nl.

Biercup 2019

6e Clubwedstrijd

8 september was alweer de laatste clubwedstrijd van 2019. In een aantal klassen was het nog gemeen spannend m.b.t. het clubkampioenschap. Met een prima weertje (half bewolkt) en een beetje wind hebben we drie wedstrijden kunnen varen. Met een op en afgaande wind en flinke draaiingen een leuke uitdaging voor de meeste zeilers (en het comité). Het waren weer geslaagde clubwedstrijden met 6 clubkampioenen over het hele seizoen 2019.

clubkampioenen 2019

Voor de uitslag van de 6e clubwedstrijd zie HIER

Voor de einduitslag van het clubkampioenschap 2019 zie HIER

NK Pampus

Van 30 augustus t/m 1 september vond het NK Pampus plaats op de Beulaker. Het was een fantastisch en zeer spannend kampioenschap. Zie onderstaand verslag in de Meppelercourant.

meppelercourant 4-9-2019