ZVB 70 jaar

Beste ZVB leden en vrienden,

Op 13 juli vieren we het 70 jarig bestaan van onze fantastische vereniging. We gaan er een mooie dag van maken. Meld je snel aan (per mail op penningmeester@zvbelterwiede.nl) en laat daarbij weten met hoeveel personen je komt. Dan kunnen wij met name bij de horeca één en ander in gang gaan zetten.

Binnenkort volgt het programma van de 13e.

Met vriendelijke zeilersgroet,

Jan

Ileine

Liesbeth

Maarten

3e clubwedstrijd 2019

Zondag 9 juni stonden alweer de 3e clubwedstrijd en Opti-games van het seizoen op het programma. De jongste deelnemers hadden een fantastische dag bij de opti games met spelletjes rond, op en in het water. Bij de clubwedstrijd ontbraken helaas de splashes (red & blue) en de lasers. Maar dit maal waren de de Larken van de partij, die dit jaar hun Honderd jarig bestaan vieren! Ieder jaar neemt deze klasse een keer deel aan onze clubwedstrijd.

Larken ronden de boven boei

Het was een fantastische zeildag. Het wedstrijdcomité was van plan om 5 (korte) wedstrijden in de ochtend / vroege middag te varen ivm de wind verwachting. Uiteindelijk werden het 4 prachtige wedstrijden voor iedere klasse. 

De uitslagen zijn HIER te vinden.  

Combi Belterwiede 2019

In het weekend van 22 en 23 juni wordt de 2e wedstrijd gevaren in de combi serie van Jeugdwedstrijdzeilen Noord! De organisatie van deze wedstrijd is in handen van ZV Belterwiede samen met JWZ.

Met een verwachte deelname van 75 a 100 (jeugd)boten een prachtig (zeil)evenement op de Belterwiede. Nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen! Wil je mee doen? Schrijf je dan snel in!

Inschrijven voor deze combi moet via de website van Jeugdwedstrijdzeilen .

Documenten m.b.t. tot dit evenement zijn te vinden op onze combi pagina

3e clubwedstrijd 2019

Op zondag 9 juni staat de derde clubwedstrijd alweer op de agenda. Ook staan de Opti-games op het programma voor de kids van de CWO-lessen.

Je kunt je in schrijven in de Ark tussen 9:00 en 10:00. De eerste start is om 10:30. We varen meerdere korte wedstrijden. Tussen de middag kan er weer in het paviljoen geluncht worden! Opgave hiervoor bij de inschrijving voor de wedstrijd / Opti-games.

Ook niet leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de clubwedstrijden!

De Optimist on Tour komt naar Zwartsluis onder Zeil

De Zeilvereniging Belterwiede brengt op 30 mei de Optimist on Tour naar Zwartsluis. Tijdens dit levendige evenement zal de havenkom gevuld worden met optimisten. Dit zijn eenvoudige zeilbootjes. Kinderen van ongeveer 8-12 jaar (zwemdiploma verplicht) kunnen dan met z’n tweeën in een optimist.

Voor de veiligheid krijgen de kinderen natuurlijk een zwemvest om. Verder varen er rubberboten rond om te kijken of alles goed gaat. Als je het water op wilt,  moet je wel sneakers of gympen aan. Zorg dat je warm genoeg gekleed bent. Het is op het water altijd kouder dan op de kant. Een regenjack is fijn. En misschien zijn na afloop droge kleren ook wel handig!

Wil jij zelf een boot besturen en kennismaken met zeilen? Kom dan naar de Handelskade van 13.00 uur tot 16.00 uur op Hemelvaartsdag. De jeugd van Zwartsluis en omstreken hijst dan het zeil!

Bij ons in de vereniging is het gezellig en telt iedereen mee. Nieuwsgierig geworden?

Kijk nog even rond hier op onze website! En/of check (en like) onze Facebook pagina

De Zeilvereniging Belterwiede verzorgt zeillessen voor de jeugd en voor volwassenen. Verder worden er trainingen voor wedstrijdzeilers gegeven.

Elke 2e zondag van de maand zijn er clubwedstrijden. Deze gezellige wedstrijden zijn  voor jong en oud zeer geschikt om met het wedstrijdzeilen kennis te maken. Voor de jongsten houden dan ook de opti-games.

Zo’n 4 keer per jaar is er een grote zeilwedstrijd. Wedstrijdzeilers uit het hele land doen dan mee.

Uitdagende 2e clubwedstrijd

Afbeelding kan het volgende bevatten: wolk, lucht, oceaan, berg, boot, buiten, water en natuur

Een (zeer) uitdagende 2e clubwedstrijd werd er gevaren op Moederdag. Wat begon net een lekker windje (7 a 8 knopen) werd een heerlijke wind (13 a 14 knopen). Maar met flinke wind draaiingen wat weer resulteerde in een (leuke) uitdaging voor de zeilers maar ook voor het wedstrijdcomité. Toch is het gelukt om vijf mooi wedstrijden te varen. Wederom een fantastische ZVB dag.

De uitslagen van de wedstrijden zijn HIER te vinden.

2e Clubwedstrijd 2019

Op zondag 12 mei staat de tweede clubwedstrijd alweer op de agenda. Ook staan de Opti-games op het programma voor de kids van de CWO-lessen.

Je kunt je in schrijven in de Ark tussen 9:00 en 10:00. De eerste start is om 10:30. We varen meerdere korte wedstrijden. Tussen de middag kan er weer in het paviljoen geluncht worden! Opgave hiervoor bij de inschrijving voor de wedstrijd / Opti-games.

Ook niet leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de clubwedstrijden!

Waar zijn de waterplanten?

We willen allemaal graag dat er wat gaat gebeuren aan de waterplanten, daar zijn we heel hard mee bezig. Maar we kunnen dit NIET zonder jullie hulp!

Als we de provincie inzicht willen geven van de overlast zullen we melding moeten maken! Hier is een website en een App voor ontwikkeld. Het verzoek is dan ook om zo veel mogelijk melding te maken van de overlast. Zeg het voort, ook aan de collega watersporters!

MELD HIER JE OVERLAST

OF DOWNLOAD de app in de app store of op Google play!

Afbeeldingsresultaat voor app store

Nieuwsbrief Wedstrijdzeilen

Het watersportverbond heeft een Nieuwsbrief uitgebracht m.b.t. het wedstrijdzeilen. Mocht je hem niet hebben ontvangen in de mail? Dan is hij HIER te lezen!

Frisse 1e clubwedstrijd 2019

Nadat het ijs van het dek gehaald was en de schoten ontdooid waren. Gingen de zeilers met “FRISSE” zin het water op, voor de eerste clubwedstrijd van 2019. Het werd een fantastische zeildag. Een graad of 8, licht bewolkt en een oosten wind 8 tot 13 knopen (3 a 4 bft.) Het wedstrijdcomité gaf er de voorkeur aan om voor de lunch 4 races te varen en de middag te schrappen.

De uitslagen in de diverse klassen zijn HIER te vinden.