Ook dit jaar organiseert de Zeilvereniging Belterwiede weer een wedstrijdtraining Splash (Blue/Red), Laser (standaard, radiaal, 4.7) o.l.v. Jan-Rein van Esseveld

Blue & Red

Blue & Red in actie tijdens de training in 2016

Voor wie?

  • Voor iedereen, zowel  jeugd als volwassenen die deelnemen aan de clubwedstrijden of andere zeilwedstrijden.
  • Wel moet je je boot onder controle hebben (dus niet voor beginnende zeilers).

Data:  zaterdag 13 mei, 10 juni, 8 juli 2017

Tijd: 10.00 – (ongeveer) 16.00 uur

Kosten: € 15,00 per keer (inschrijving voor 1 dag is ook mogelijk)

 

Opgave:

  • Aanmelden via training@zvbelterwiede.nl (Tineke van der Wal)
    Geef svp aan of je deelneemt aan alle 3 de data of niet.
  • Uiterlijk 2 weken voor de desbetreffende training (later aanmelden kan, maar of je danmee kan doen ?? is afhankelijk van het aantal inschrijvingen)

Opmerking: zorg zelf voor een lunchpakket en wees op tijd. Om 10.00 uur start de training, dus boot is dan opgetuigd en je bent zelf in de zeilkleding

Kalender 2017

De (goedgekeurde) kalender van 2017 staat nu online: kalender2017!

Deze kalender is goedgekeurd door de provincie Overijssel. Dit betekend dan ook dat wij voor al deze activiteiten een vergunning hebben. Er kunnen altijd wijzigingen en of aanvullingen zijn, houd daar voor de website en onze Facebook pagina in de gaten.

uitslag 1e clubwedstrijd

Zondag 9 april, een schitterende dag. Temperatuur ver boven normaal. Gelukkig was er wat wind maar helaas van alle kanten. Toch 3 wedstrijden kunnen zeilen.

Read more… »

Op de ALV is Geesje de Vries in het zonnetje gezet.

Geesje in het zonnetje gezet

Meer dan 20 jaar heeft zij zich ingezet voor de jeugd, het materiaal van de club en was zij wedstrijdleider. Altijd kon er een beroep op haar gedaan worden. Doortastend en opgewekt zorgde zij er vervolgens voor dat alles in orde kwam. Terecht beloonde de vergadering haar met een langdurig applaus en de benoeming tot ERELID van de ZVB!

Erelid

In het nieuwe zeilseizoen gaan we weer van start met wedstrijdtrainingen voor de jeugd.
Voor de Optimist en Splash Blue!
training

De Optimisten groep traint op zondagmiddag.
De Splash Blue’s gaan op de (late) vrijdag- middag/avond trainen!

Meer informatie, eisen, data, en inschrijven zie HIER!
Hopelijk zien we jullie snel op het water!

Informatie Jeugdzeilen 2017

In het nieuwe zeilseizoen gaan we weer van start met de CWO trainingen voor de jeugd.

De minimum leeftijd voor deelname aan de trainingen is 8 jaar.

Jeugdzeilen 1 09.30 – 12.00 uur
Jeugdzeilen 2 13.00 – 15.30 uur
Jeugdzeilen 3 09.30 – 12.00 uur
Zwaardboot 1 wordt alleen gegeven bij voldoende deelnemers
Zwaardboot 2/3 09.30 – 12.00 uur

Data CWO trainingen: 26 maart droge les, 16 april, 23 april, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 25 juni, 3 sept.

Aanmelden voor de CWO trainingen is slechts alleen mogelijk door middel van een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier.

MEER INFORMATIE

Het regioteam Overijssel dient de belangen van de aangesloten verenigingen en hun leden. De leden van het regioteam houden daarbij het algemeen belang van de watersport in het oog. Prioriteit heeft de bereikbaarheid via het water en de veiligheid op het water. Read more… »

Op 26 maart a.s. zal onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering weer plaatsvinden in het paviljoen Aan ’t Wiede.

De vergadering begint om 14.00 uur, maar voorafgaand aan de vergadering (± 13.00 uur)zal ons lid Sebo-Jan van der Wal vertellen over zijn avontuur op de Wilde Swan. Hij maakte deze reis afgelopen najaar.

Agenda volgt binnenkort, samen met het Jaarboekje

De ingewijden wisten het al een tijdje; ik stop met mijn taken als penningmeester.
Niet omdat het niet meer leuk is, maar simpel weg omdat ik te druk ben om er goed aandacht aan te besteden. Mijn nieuwe werkzaamheden als bierbrouwer vragen veel tijd en leveren gelukkig ook veel plezier op.

Sinds enige tijd heeft Gabry Busbroek mijn taken met veel elan overgenomen. Ik kan jullie verzekeren dat gaat haar uitstekend af. Ik kan daarom met gerust hart mijn taken neerleggen.

Ik wens iedereen die bij onze mooie vereniging betrokken is het allerbeste toe en dank jullie voor het vertrouwen. Hopelijk gauw tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Roland van Ark

Zijn we in onze sas?

Persoonlijk zal ik 2016 herinneren als een mooi maar toch wel bezig jaar. Liefst 3 Nationale Kampioenschappen, verder de Beulaker Bokaal, de Wiede Bokaal en de Biercup, daar tussen door nog 6 clubwedstrijden passeerden de revue. Geen wanklanken en tal van complimenten. Als zelfs een oud- olympiër de loftrompet steekt, dan kun je wat. Toch zullen andere zaken langer in mijn geheugen blijven zitten, verwacht ik.

Zondagmorgen 15 mei. Het was zaterdag al beestenweer, maar die zondagmorgen sloeg het weer alles. De wedstrijdleider, onze Ed, dacht er goed aan te doen tijdens het palaver de Javelin zeilers en Contender zeilers er op te wijzen, dat het qua omstandigheden eigenlijk iets te gek was. Tot ieders verbazing besloten de zeilers; we gaan! It giet oan. Dat hebben zij en wij geweten. Inktzwart water en dreigende luchten. Dus er werd massaal gezwommen. Dapper werd door iedereen de elementen getrotseerd. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat we voor 20 bootjes 3 ribs ingezet hadden. Ze waren dik nodig. De prijsuitreiking zijn we gestart met een applausje van ons aan de zeilers. Het was top.

Zaterdagavond, 13 augustus, de telefoon gaat. Een groepje ouders wilden toch graag voor onze jongste optimist zeilers zondag een wedstrijdje. Of ze dat zelf mochten organiseren. Natuurlijk !!!! Op zo’n moment valt het voorzitterschap licht, kan ik je verzekeren.
Waar ik ook van genoten heb, zijn de vele blije gezichten tijdens de combi’s. Tussen de 20 en 30 jeugdleden deden elke keer mee. Qua prijzen behoorden we niet altijd tot de eredivisie, maar qua deelname en spelvreugde was het top. Ook nog zo iets, de wedstrijdtrainingen voor de jeugd. Het kwam wat rommelig op gang, maar het is wel een uiterst belangrijke stap in onze vereniging en de kinderen genoten er van. Dank je wel initiatiefnemers en trainers. Gaat 2017 ons ook zoveel plezier brengen? Vast wel, ik ben nu eenmaal, wat dat betreft, een optimist. De eerste tekenen zijn veel belovend.

Meer dan 10 vrijwilligers hebben zich op het behalen van het vaarbewijs gestort. Drie personen zijn aan de opleiding wedstrijdtrainer begonnen. De wedstrijdtrainingen voor de jeugd worden op termijn dus door gekwalificeerde trainers verzorgd! We zijn op weg naar de eredivisie.

Dit jaar mogen we weer drie Nationale Kampioenschappen organiseren. Er staat voor de jeugd een Combi op onze Belter op de rol. De Wiede Bokaal en de Biercup sluiten traditioneel het jaar af. Daar tussen door hebben we onze gezellige clubwedstrijden. Er gaan geruchten dat de O-jollers weer een buitenlandse toer gaan maken. Zelfs de waterplanten kunnen bezoek van ons verwachten.

Het lijkt niet op te kunnen. De ZVB leeft. Volgens mij, zijn we in onze sas.

Jan van Esseveld
Voorzitter ZV Belterwiede.