De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Mooi weer en weinig wind bij Combi Belterwiede

Het is bij Belterwiede altijd mooi weer, dus als je nog een vakantie moet kiezen, dan wist ik het wel. Dat zei JWZ-penningmeester Arnold Jager in het dankwoord na afloop van de Combi bij ZV Belterwiede.

Het was inderdaad schitterend weer achter restaurant Aan ’t Wiede bij de Belterwijde. Er werd dan ook regelmatig een duik in het water genomen door de zeilers. En tussendoor lukte het de Opti’s en de Splash nog één potje te zeilen. Opti Groen was héél productief met twee wedstrijden.

Maar daar waren de zeilers niet voor gekomen, want zeilers doen het voor de wind en niet voor de zon. Dat zei Arnold Jager ook nog wel in zijn dankwoord, hoor. Het waren zondag de tegenovergestelde omstandigheden van Delfzijl veertien dagen eerder. Nu was het krap 6-7 knopen, in Delfzijl waren dat er ongeveer 25. Na de middag was er amper meer wind en werd er niet meer gestart.

Maar goed, niet gezeurd (want dat mag niet bij JWZ), het was wel een toffe dag bij Belterwiede, waar liefst een dikke twintig Opti’s Groen aan de start verschenen en het merendeel van hen kwam ook van Belterwiede. Een tip voor andere zeilverenigingen: de Combi bij Belter is onderdeel van de opleiding en dus zit deelname in het lespakket. Dus veel nieuwe gezichten.

En Belterwiede was meteen ook heel succesvol, want haast alle prijzen bleven bij de club uit Wanneperveen. Alleen Joas van Elselo (ZKZM) kwam ertussen. Gijs van den Berg, Jetze Volkers en Jasper Schonewille waren 1, 2 en 3, daarna Joas als nummer 4, en toen weer Sylke van Rijswijk (ook weer van Belter). Iris Elderman (Schildmeer) en José Kalis (ZKZM, winnares van Combi Groen in Drachten) waren 6 en 7.

De Opti’s Junior en Benjamin kwamen tot maar één wedstrijd. Tom Jager, regerend Combi-kampioen, ging weer eens met de eerste prijs aan de haal. In huize Jager in Groningen moeten ze binnenkort verbouwen: er komt een extra verdieping om al die prijzen te kunnen bergen want oudere broer Bart won weer eens in de Splash (grapje, hoor).

Toch, Tom heeft grote concurrentie van Wietse Timmer (2) en Joël de Vin (3), terwijl de KWS’ers Thymen Santema, Mirthe Aarts en Ties Tuinenga op het vinkentouw zitten.

Bij de Splashes is de concurrentie voor Bart Jager ook stevig. Daniël Timmer (2) en Pim van Loenen (3) azen op revanche.

Het was al met al een erg vroege prijsuitreiking op de knusse accommodatie van ZV Belterwiede. Maar de stralende gezichten waren talrijk.

Benieuwd naar de volledige uitslag? Uitslagen

Benieuwd naar de foto’s? Combi foto’s