De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

De clubwedstrijd. Het was weer ouderwets gezellig.

Afgelopen zondag verschenen tijdens de clubwedstrijd ondanks de vele zeilwedstrijden elders toch weer 20 bootjes aan de start. Of het aan de stemming lag of aan het mediterrane weer of aan de baankeuze in ieder geval de stemming was opperbest. Een bont gezelschap van cracks en beginnende zeilers waren ruim op tijd aanwezig. De wedstrijdleider Engel-Jan Timmer toverde geholpen door Wietse en Meta Pijlman een prachtige baan tevoorschijn. Start en Finish bij de Ark. Het leverde veel spannende momenten op. De vele toeschouwers en de zeilers hebben er van genoten.

Volledige uitslag clubwedstrijd juni 2023

Verslag 16M2

door Jan de Haan

Engel-Jan, onze wedstrijdleider van afgelopen zondag zei het terecht; geen wind, véél wind, draaiwind, en nog veel, veel meer … maar mooi was het?! Zeker!

In de loop van de week liepen de aanmeldingen al op, wel of niet bemanning? Voor de eerste keer samen meezeilen? Het kwam allemaal voorbij, maar we kwamen allemaal, dankjewel!

Stef met z’n dochter in de 2500, leuk Stef! En ook z’n vader Harry kwam kijken op het water met de Lark, leuk! Wim met z’n kleinzoon in de 4454, Lucas met Annette in de 4403, Gerard met Sonja in de 4382 en Bert Jan met Martijn in de 2512, Harry met Martin in de 4216, Miriam en ik in de 4367 en Bauke met de 2875.

Bauke wilde heel graag komen, maar had geen bemanning, al een belrondje gedaan en toen? Wietse, jazeker, de zoon van Engel-Jan en Alice! Dat het zeiltalent in de genen zit werd zondag nog maar eens bewezen.

Met verve zeilden ze met 2 ééntjes naar de dagoverwinning, gewéldig, gefeliciteerd! De andere 2 ééntjes gingen zondag naar Lucas en Annette, knap gezeild en werden knap 2e!

Zonovergoten, een heerlijk lopend windje, een uitdagende baan met een heerlijke eerste ton vlak bij de steiger wat weer leidde tot veel kijkplezier vanaf de steigers bij de camping. Ook voor de zeilers is dat leuk!

Op het 2e meer werd de race steeds bepaald. Met een mooi lang kruisrak over de lengte van het meer, heerlijk.

De wedstrijdleiding heeft het druk gehad, want de wind draaide behoorlijk en moesten de boeien regelmatig worden verkast, chapeau!

Vier heerlijke races achter elkaar met de laatste race nog vol in trapeze, dat werd Sonja teveel en moest de 4382 capituleren, jammer Gerard en Sonja, desalniettemin 3 heerlijke potten gevaren, dankjewel!

Superlatieven te over, het was fantastisch en ….  Wietse, we kunnen er nog niet over uit, fantastisch gezeild kerel!

Bedankt allemaal, zo zouden we het elke clubwedstrijd wel willen.

Tot de volgende keer!

Bijgaand de stand in de Blauwe Hand Cup, waarin alle zeilwedstrijden van N.W Overijssel leiden tot de kampioen van 2023!