De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Verslag clubwedstrijden 16m2 augustus 2022

Beste zeilers,

Hoogzomer en dan niet alleen vakantie hebben en genieten op het water, maar ook nog een paar geweldig leuke wedstrijdjes kunnen varen. Het was weer een feestje op de Belter afgelopen zondag!

Vooruitlopend op deze dag hadden toch een aantal kwadraatzeilers zich afgemeld, ofwel omdat elders wedstrijden werden gevaren (NIWA), ofwel omdat ze even bij wilden komen van de Sneekweek, ofwel omdat het i.v.m. vakantieperikelen in het bedrijf té druk was, ofwel omdat ze elders waren met vakantie. Daarom voeren we deze keer met 3 kwadraten, de 2512, 4216 en 4367. De laatste 2 hadden een gelegenheidsbemanning, maar dat deed aan de kwaliteit niet onder! Bedankt Ileine, het ging top!

Met 5 korte wedstrijdjes was het enorm spannend en met een lopend, maar sterk draaiende en wisselende wind was het niet alleen naar vlaagjes zoeken, maar ging het er ook om de vlaggen langs de rand van het meer in de gaten te houden. Ileine en ik vroegen ons regelmatig af wanneer de wind zou draaien, omdat we ‘binnen de wind’ voeren!

Na 5 wedstrijden vond onze wedstrijdleider Dirk Evers het té warm worden en was het ook zo weer voorbij. Terechte keus Dirk, goed gezien, dankjewel!

Graag wil ik alle vrijwilligers weer bedanken, het was weer een behoorlijk gesleep met boeien door de naar rechts draaiende wind gedurende de dag en dat in deze hitte!

Daarnaast vroeg Dirk tijdens de prijsuitreiking aandacht en hulp voor de komende NK’s Spanker/ Efsix en Javelin op de Beulaker op 2, 3 en 4 september, dus als jullie beschikbaar zijn en 1 of meer dagen willen helpen, graag even melden aan Dirk.

En natuurlijk wil ik alle deelnemers bedanken voor deze fantastische zeildag en zie ik jullie graag terug op en om het water tijdens de WiedeBokaal op 24 en 25 september. Dan gaan we er opnieuw weer een feest van maken met een vanouds walprogramma met lopend buffet door Pav Aan’t Wiede en reken ik weer graag op jullie deelname. Voor Miriam en mij hebben we een goede oefening tijdens het NK op het Slotermeer op 9, 10 en 11 september, waardoor we de clubwedstrijden op zondag 11 september helaas verstek laten gaan.

Bijgaand ook weer de stand in de Blauwe Hand Cup, die door de érg wisselende deelname een vertekend beeld geeft qua koploper. Met een sterke, grote opkomst kan dit een verrassende wending krijgen bij afwezigheid van de 4367 tijdens de komende clubwedstrijden? Daarnaast verwachten we weer een grote landelijke opkomst tijdens de WiedeBokaal en staat voor de stand van de Blauwe Hand Cup nog alles open.

Tot op en rond het water!

Hartelijke groet,

Jan de Haan

Uitslag Clubwedstrijd augustus 2022