De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Clubwedstrijd van 10 juli 2022

Dit verslag is gemaakt door vanaf de ark het wedstrijd comité en de wedstrijden te bekijken. De dag begon wat miezerig, maar het interim wedstrijd comité stond om 9 uur in de startblokken om er een mooie dag van te maken. De ribs werden te water gelaten, op de ark werden de vlaggen gereedgemaakt. Het was wel even zoeken voor iedereen waar alles te vinden was, maar het lukte allemaal heel goed. De eerste deelnemers druppelden ook binnen en schreven zich in. Hier en daar wat twijfels over de beruchte waterplanten, maar ja we hebben er allemaal evenveel last van. Later zou blijken dat door de ligging van de baan er weinig tot geen hinder was van dat nare spul

Over de wedstrijden zelf….de eerste race startte om 10.30 uur. De WL stond op de lijn, een persoon stond paraat met de vlaggen, een derde persoon hield zich met de tijd bezig en de vierde drukte op de toeter als dat nodig was. Toen de zeilers weg waren,  bleek dat de baan voor de Optimisten veeel te lang was en daar is direct op geanticipeerd, door de baan voor de Opti’s een heel stuk korter te maken. Zo werd het voor iedereen weer leuk. De daaropvolgende 3 races werden voorspoedig gevaren. De wedstrijdleider was blij dat hij na iedere start door de portofoon kon roepen “LIJN SCHOON” .

Op de ark werd er dan na een goed uurtje weer gefinisht. Heel erg spannend werd het niet, de uitslag was snel bekend en staat inmiddels ook op de website (uitslagen/clubwedstrijden/2022/juli). Over hoe het op het water ging bij de zeilers onderling, dat kunnen de zeilers beter zelf vertellen. Het was pittig, nogal wat windshifts, dat hoorden we wel. De baan lag er gemiddeld goed in. Verder was ik daar niet bij…

We hadden al met al een geweldig mooie zeildag met een prima interim comité, dat zich nu gaat bekwamen in de wedstrijdorganisatie!

De volgende clubwedstrijden zijn op 14 augustus a.s.

Op Facebook ZVB staan wat foto’s en hierbij de link naar de mooie foto’s van Gerko Vink.