De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits maart 2022

De zon wordt sterker en sterker. De krokussen komen boven de grond uit. Nog even en we kunnen
weer het water op. De vereniging is er bijna helemaal klaar voor. Toch ligt over alles een beetje een
grauw sluier. De gebeurtenissen in Oekraïne maken op veel mensen een grote indruk. De beelden en
verhalen laten zien, hoe gemakkelijk we het vanzelfsprekende kwijt kunnen raken. Met enige moeite
doen we maar net of het allemaal wel goed komt.

Veel mensen hebben trouwens niet goed in de gaten hoeveel “werk” er in de komende dagen en weken nog verzet wordt, voordat we met z´n allen het water opgaan. Even een opsomming.
De ribs en de andere boten moeten nog naar hun plekje gebracht worden. De Ark krijgt natuurlijk een voorjaarsschoonmaak. Aan de opbouw van het startschip moet nog één en ander gerepareerd worden. Menno Muller en zijn ploeg zijn daar maar druk mee.

Dirk Evers is als wedstrijdleider met de klassenorganisaties aan de slag. De vlootvoogden spelen daar ook een belangrijke rol. Er moet bijvoorbeeld de verschillende Notice of Race moeten gemaakt worden. Het walprogramma’s moeten ontworpen worden. Er moet contact gelegd worden met de havenmeesters en de horeca. De protestcommissie moet geregeld worden. Gelukkig is het wedstrijdschema klaar.


Lucien de Boer en Petra Harder zijn samen met anderen druk met de voorbereidingen voor de lessen en trainingen. Wie heeft zich ingeschreven? Wie moet waar ingedeeld worden? Hoe worden de roosters? Komen alle lesgevers op de startbijeenkomst? Enz. enz.

De PR-commissie is bijna klaar met zijn grote klus; het jaarboekje. Jan-Rein van Esseveld is druk met het ontwerp en de indeling geweest. Ed Scholing regelt de boel met de drukker. Nog even enveloppen schrijven. Zijn we niemand vergeten? Het boekje kan in week 12 op de post.

Zie je trouwens tijdens de voorbereidingen iets fout gaan, meldt dat dan even. We kunnen het dan meteen oplossen. Mocht je 28 maart nog geen jaarboekje ontvangen hebben of tekort komen, meldt dat per e-mail bij het secretariaat: secretaris@zvbelterwiede.nl . Je kunt ook altijd een boekje komen halen op de Ark.

Tot heel snel. Ark klaarmaken 26 maart. Splash Red wedstrijdgroep 2 april. Droge Les voor de CWO-lessen 3 april. Enz. Enz.

Met vriendelijke groet, namens alle leden, die hard aan het werk zijn
Jan van Esseveld