De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Combi noord

De eerste 2 Combi’s (zeilwedstrijden voor de jeugd) van het jaar zijn de afgelopen weekenden gevaren. De eerste was in Heeg op het Hegermeer (12 & 13 juni). Waar het Zaterdags stevig waaide en het zondags een stuk rustiger was. Met totaal 50 jeugdzeilers uit noord Nederland, waarvan 7 ZVB’ers. Het was het zowaar weer als vanouds, lekker zeilen en plezier maken met z’n allen. En er werden ook weer prijzen meegenomen naar de Belter. Jochem en Pim legden beslag op plek 1 en 2 bij de Optimisten Junior en Olaf wist een 3e plek te bemachtigen bij de Lasers radiaal. In de Splash waren 4 zeilers van de ZVB vertegenwoordigd, alle 4 voor het eerst dit jaar in de Splash. Zeker voor hen was het zaterdag heftig. Zondags was het gelukkig een stuk rustiger. En hebben ze lekker kunnen zeilen en veel geleerd m.b.t. het (wedstrijd)zeilen in de Splash.

ZVB Toppers in actie in Burgum!

Op 26 & 27 juni viel de beurt aan Burgum (Watersportwereld Burgum) voor de 2e Combi. Helaas iets minder inschrijvingen, maar het plezier was er niets minder om. Ditmaal met 6 ZVB’ers aan de start. Op de zaterdag kon er helaas niet gezeild worden door gebrek aan wind. De zondag daarentegen was een top dag, met een heerlijke temperatuur, zonnetje en windkracht 3 met vlaagjes naar 4. Om toch een mooie serie neer te kunnen zetten werd er een ½ uurtje eerder gestart en werd de laatste mogelijkheid voor het waarschuwingssignaal na 15:00 verplaatst (i.p.v. 14:00). Hierdoor konden er 7 prachtige wedstrijden worden gevaren.  Ook hier werden er weer prijzen gewonnen door onze jeugd. Ellemieke en Abel gingen bij de Optimisten groen als een speer en werden 2e en 3e in de einduitslag. Bij de Optimisten junior was het spannend! Tussen de 1e en de 3e plaats zaten slechts 3 punten, plek 2 en 3 zelfs gelijk in aantal punten. Maar het waren Pim en Jochem de er met plek 1 en 2 vandoor gingen. Ook de jongens in de Splash hebben het weer goed gedaan en zaten een stuk dichter bij het veld als de vorige keer. Allemaal top gedaan!!

De volgende Combi is 3 & 4 juli bij VWDTP op het Paterwoldsemeer. Na de vakantie op 11 & 12 september wordt de laatste Combi gevaren op het Schildmeer.

Wil je zelf een keer meedoen? Schrijf je dan snel in op de website van Jeugd Wedstrijdzeilen Noord (JWZ). Daar kun je alle informatie vinden m.b.t. Combi’s, Ook de (volledige) uitslagen en foto’s. Ook kun je je trainer vragen over de Combi’s, zij hebben de Combi’s (vroeger) ook gezeild.