De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Verslag 16M2 Clubwedstrijd 9 augustus 2020

Beste mede 16m2 Belter zeilers,

Onder de mooist denkbare omstandigheden hebben 6 teams in 4 korte wedstrijden van telkens zo’n 25 minuten afgelopen zondag onderling gestreden voor de dagwinst. Wát een fantastisch weer was het, ‘s morgens nog bewolkt met temperatuur net onder de 30 graden, schoot het kwik ‘s middags in rap tempo omhoog toen de bewolking wegtrok en de zon volop begon te schijnen. Met de komst van de zon trok ook de wind aan, was het ‘s morgens nog incidenteel, ‘s middags konden de registers open en kon zelfs in trapeze worden gehangen. Strijd was er genoeg en passeerden de kwadraten in frakties van seconden achter elkaar de finish, wát een strijd! En hoewel het verschil in punten groot lijkt, was het verschil in het veld echter heel klein en werd er elke wedstrijd tot op de finishlijn gestreden om de winst.

Memorabel was toch de derde wedstrijd; het begon met een algemene terugroep omdat het startschip op drift was geraakt. Eenmaal het startschip weer op z’n plek en goed gestart, zeilden Jan en Miriam in de 4367 op kop naar de verkeerde onder ton, gevolgd door alle anderen, behalve ….. Bauke. Toen Bauke eenmaal de juiste onder ton had gerond, ging de 4367 en vervolgens ook de anderen terug naar de juiste onder ton, maar bleek de 2875 niet meer in te halen. Maarten Bijker bleef echter het kruisrak vervolgen, draaide nog een strafrondje na een zichtbaar getoonde protestvlag van de 4367, maar had Maarten niet in de gaten dat hij de verkeerde ton had gerond. Maarten werd in het laatste kruisrak nog ingehaald door de 4367 en door het niet doorzetten van het protest finishte Maarten als 3e en werd dit in de uitslagen vermeld. Het mocht de pret niet drukken, het was een onvergetelijke zeildag, één van de mooiste ooit!

Dankjewel hiervoor allemaal, het wedstrijdcomité met de vrijwilligers die ons prachtige wedstrijden voorschotelden, de 16m2 teams voor de strijd en de gezelligheid.

Graag zie ik jullie eind augustus tijdens het NK op de Beulaker; let op, deze telt ook mee voor de Blauwe Hand Cup en de inschrijving is nog geopend!

De volgende clubwedstrijden zijn de 2e zondag van September, op de 13e waar ik iedereen weer van harte voor uitnodig.

De bijgewerkte stand van de Blauwe Hand Cup zien jullie in de bijlage.

Tot op en om het water! Hartelijke groet,

Jan de Haan (16m2: 4367)