De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

UPDATE: Het Protocol Recreatief Varen

update dd maandag 11 mei 2020

Om verder veilig te kunnen “varen” hebben het NOC-NSF en het Koninklijk Watersportverbond de volgende regels voor het recreatief varen opgesteld:

De hoofdregel is dat we 1,5 meter afstand moeten houden. Op de steigers, de hellingen en boothuizen zullen we daarom af en toe even moeten wachten omdat iemand anders nog even bezig is. Verder is het zo dat alle toiletten gesloten zijn. Idem de omkleedruimtes. Houdt daar dus vooraf rekening mee.

Daarom:

  1. Trek zoveel mogelijk thuis je watersportkleding aan. Je gaat bij voorkeur ook in watersportkleding naar huis.
  2. Vooraf heb je je handen gereinigd met een handgel of iets dergelijks. Je neemt ook handgel mee voor het geval dat.
  3. Je gaat regelrecht naar de boot. Overal even gezellig buurten zit er voorlopig niet in.
  4. Laat je boot te water met voldoende afstand tot andere personen.
  5. Iemand helpen of iemand je laten helpen, doe je alleen als het echt noodzakelijk is. Raak daarbij zo min mogelijk de boot / het materiaal van een ander aan. Valt dat niet te vermijden, reinig dan met handgel of zeep je handen en het aangeraakte oppervlak. Dus niet samen even gezellig uitgebreid de boot aftrimmen, katrollen verstellen e.d. .
  6. Na afloop van je rondje over het meer, maak je je boot weer zo snel mogelijk schoon en ruim je de boel op. Let op.
  7. Groepsgewijs recreatief varen is voor eenmansboten sinds 11 mei toegestaan. Je mag dit doen tot het aantal van 10 personen = 10 boten.

Ook op het water geldt de 1,5 meter regel. Verder: niet met z’n allen gelijk terug naar de haven s.v.p. . Je kunt dan mogelijk onvoldoende afstand houden. Zo brengt je jezelf en de havenmeester in problemen.

  1. Op basis van de protocollen is groepsgewijs recreatief varen voor meermansboten niet toegestaan. Tussen haakjes in een meermansboot mogen zich alleen personen uit hetzelfde huishouden bevinden. Je kunt immers je niet houden aan de 1.5 meter regel.

Gebruik vooral je gezond verstand. Veel plezier allemaal op en rond het water. Houdt rekening met elkaar en blijf gezond.

Bovenstaande regels zijn ook als nieuwsbrief in een E-mail naar alle leden verstuurd. Deze nieuwsbrief is ook via de onderstaande link te lezen.