De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Verslag 5e clubwedstrijd 16m2 klasse, 12 september 2010

Wat een schrik voor het begin van de clubwedstrijden. Carla Busbroek verstapt zich op de gladde stijgers van Doze, glijdt uit, valt en breekt haar been net boven de enkel. Gelukkig was Jan Dijkstra aanwezig en bood direct eerste hulp. Hij zag meteen dat er iets gebroken was en belde direct met het ziekenhuis in Meppel, alwaar haar been in het gips is gezet. Jan Dijkstra namens Carla nog heel hartelijk bedankt voor je snelle hulp en wij wensen Carla een spoedig herstel.

Nu zat de 4367 van Jan de Haan zonder fokkenist, maar dat probleem werd snel opgelost door Jan Volk.

Ik had eerst ook geen fokkenist, maar na wat heen en weer gemail met Jan de Haan kon Herman Wieringa bij mij op de 4447 bemannen,waar ik erg blij mee was en wat hij ook nog eens heel goed deed.

De eerste start was om 10.40u en ging in één keer goed. Het weer was droog en er stond een mooi windje. Fam.Bralten 4382 en  Harmen Bouwstra  4327 vochten om de eerste en tweede plaats. Fam.Bralten 4382 werd eerste.

De tweede wedstrijd werd aansluitend gevaren en weer nam de 4382 van de Fam.Bralten de leiding. Na een felle strijd tussen Harmen en mij werden wij Jan Busbroek/Herman Wieringa de 4447 tweede en Harmen Bouwstra de 4327 derde.

Toen terug naar de wal om te lunchen. Tijdens de lunch sprak ik Harmen en vertelde hem dat de wal bij het riet goed trok, want daar zeilden wij van de vijfde naar een tweede plaats.

De middagwedstrijd begon voor ons om 14.25u, de wind nam af en de buien toe. Weer was de Fam.Bralten 4382 goed weg en nadat wij bij de eerste boei 8e lagen, konden wij in het 2e kruisrak, door naar de bui toe te zeilen, de tweede plaats bereiken. Aan de rietkraag klapte ik toen weg,maar Harmen had goed naar mij geluisterd en zeilde door, waardoor hij 2e werd. Bij het laatste rak voor de wind naar de finish toe, werden wij nog voorbij gelopen door Jan de Haan 4367 die 3e werd en zo werden wij 4e.

Fam.Bralten felicitaties :drie maal een één. Harmen Bouwstra 2e en wij 3e.

Ondanks de weersomstandigheden toch fantastische wedstrijden. Wedstrijdcomité hartelijk dank voor jullie goede inzet.

Uitslagen

Jan Busbroek