De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Clubwedstrijd september 2021

Meldde Henk Huizinga van Nimos Meteo consult afgelopen donderdag nog in het weekend weerbericht dat het als gevolg van een lage drukken pal boven Nederland toch windstil zou zijn, liet dit gelukkig toch nog even wat langer op zich wachten, waardoor we de afgelopen clubwedstrijden een heerlijk lopend windje hadden. Want wát een top zeilweer was het hè?!

Dit keer waren we met 4 kwadraten aan de start, en niet de eerste de beste! Arno met Reinier in de 4401 die het afgelopen NK 5 (!) keer voorin de eerste boventon rondden, Bas met Ilona in de 4391, die het NK een topprestatie heeft geleverd door maar liefst tussen 10 (oud) Nederlands kampioenen op een fantastische 8e plaats te eindigen. Jah, dan blijven Gerard en Sonja en Miriam en ik daar toch ver bij in de schaduw?

Een knap kruisrak over de volle lengte van de Belter was een heerlijk decor voor strijd in zowel de Splash (red en blue) als de O-jol en de 16m2. Met een ca 25 graden licht shiftende wind kon je tóch veel verliezen, of winnen!

Met 3 verschillende winnaars in 4 wedstrijden geeft aan dat we aan elkaar gewaagd waren, leuk! Maar laten we eerlijk zijn, er was één overduidelijke winnaar; Bas zeilde met Ilona subliem naar de dagoverwinning met twee eerste en twee tweede plaatsen, gefeliciteerd!

Het fantastische weer gaf in ieder geval mij een rozig gezicht en was het telepathie van de wedstrijdleider dat we nota bene net de boot de botenschuur in voeren toen het toch nog even begon te regenen?

En dan zijn de clubkampioenschappen voor dit jaar ook zo alweer voorbij. Een raar seizoen, met naar mijn idee een dieptepunt in deelname. Onze voorzitter memoreerde het nog eens tijdens de prijsuitreiking door te melden dat in een aantal klassen daardoor geen clubkampioen kon worden aangewezen. Laten we van harte hopen dat we met de Corona-perikelen achter de rug volgend jaar weer mooie deelname hebben?

Dankjewel allemaal, wij hebben er in ieder geval weer van genoten en geloof me, wij zijn er over 2 weken weer, tijdens de WiedeBokaal, jullie toch ook?

Via de linkjes hieronder de uitslag van de wedstrijd en de totaal uitslag van het kampioenschap alsmede de bijgewerkte stand in de Blauwe Hand cup (16 m2) met nog 7 wedstrijden in de WiedeBokaal te gaan kan iedereen nog winnen!

Hartelijke groet,

Jan de Haan

Uitslag Clubwedstrijd september

Totaal uitslag Clubkampioenschap 2021