NK Pampus

Vanaf donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september houdt de Pampusclub haar Nationaal Kampioenschap. De Zeilvereniging Belterwiede is er trots op dat juist zij het wedstrijdgebeuren op het water mag organiseren. Immers de Pampusklasse jubileert en viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. Op haar jubileumfeestje in juli, inderdaad de Pampus wordt als een dame aangesproken, verschenen er liefst 120 schepen op het water. Het is een klasse waar zich jong en oud, man en vrouw zich thuis voelen. Een feestje is nooit ver weg.

Echter nu gaat het er om wie zich Nationaal Kampioen 2019 mag noemen. Het beloofd een spannende strijd te worden. Over 4 dagen zullen er liefst 11 zeilwedstrijden gevaren worden. Het team dat het best met de omstandigheden om kan gaan en zijn concentratie weet vasthouden, zal winnen. Ook oud-olympiërs hebben zich ingeschreven! Het is een sterk veld. Naar verwachting zullen er meer dan 50 teams meedoen.

We houden domicilie in de jachthaven van het waterpark Beulaeke Haven aan de Venenweg. Vanaf woensdag 14.00 uur worden de boten gemeten. De eerste start is donderdagmiddag 29 augustus om 13.00 uur. Zondag 1 september weten we welk team het beste is.