De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Veel animo voor Wiede Bokaal op Belterwijde

Wanneperveen – Op de Oostelijke Belterwijde vindt dit weekend weer de strijd om de Wiede Bokaal plaats.

Dit evenement wordt al ruim dertig jaar in het laatste weekend van september gehouden door zeilvereniging Belterwiede, ook ditmaal in samenwerking met de regionale 16-kwadraatklasse.

Drie Jannen

De organisatiecommissie – bestaande uit drie Jannen (De Haan, Hagedoorn en Dijkstra) – is prettig verrast door het grote aantal inschrijvingen. Er hebben zich al zo’n kleine veertig zeilers aangemeld en daarmee lijkt dit evenement, na het NK op het Friese Slotermeer, landelijk gezien het beste te scoren. De centrale ligging, de aansprekende organisatie, de gezellige sfeer én de muzikale omlijsting door Willem Spans hebben hierbij ongetwijfeld ook een rol gespeeld. Naast sportieve rivaliteit op het water is er ook ruimte voor ontspanning aan de wal.

Op beide dagen drie wedstrijden

De nummers een tot en met vijf van het NK 2017 zijn dit weekend van de partij, naast kwadraatzeilers uit alle streken van ons land. Op zaterdag is de eerste start gepland om 11.00 uur, op zondag om 10.30 uur. De wedstrijdcommissie streeft ernaar op beide dagen drie wedstrijden te laten varen.

Het evenement is goed te volgen vanaf de Blauwe Handseweg. Bij het clubhuis van ZV Belterwiede is de finish van de wedstrijden van dichtbij te aanschouwen.