De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Strijd om de 31e Wiede Bokaal onder ideale omstandigheden.

In 1986 als evenement bedacht door Henk Doze en Jannes Schipper om het zeilen op de Belterwijde te promoten. Zeilvereniging Belterwiede pakte het evenement op en zo ging dus afgelopen zaterdag alweer de 31e editie van de Wiede Bokaal onder zomerse omstandigheden van start. Er is gezeild onder omstandigheden die uniek zijn deze tijd van het jaar, overdag temperaturen boven de 20 graden en een mooie wind. Kortom 2 geweldige dagen.
Hoewel de Wiede Bokaal van oorsprong een 16m2 evenement was, schuiven er steeds meer klassen aan. De 16m2 klasse was met 32 deelnemers de grootste klasse maar ook de Splash Red en de O-jol klasse waren beide met respectievelijk 9 en 11 deelnemers ook goed vertegenwoordigd. Zondag is daar ook de Laser klasse met 5 deelnemers nog bij gekomen. Al met al een deelname van ruim 50 boten een bijzonder goede opkomst.
Voor de zeilers en de organisatie een geslaagd evenement. Vooral in de 16m2 klasse werd goed gestreden om de winst . Spannend waren de wedstrijden zeker. Geert Geelkerken won 2 wedstrijden maar ook Thijs Kort won er 2 en ook Theo Dik en Klapwijk wonnen een wedstrijd. Voor de overwinning Was het totaalklassement van Geert Geelkerken het best met als overige resultaten en 2e, een 5e en een 6e plaats. Door dat er 6 wedstrijden zijn gezeild mocht het een 15e plaats als slechtste resultaat wegstrepen en was hij met een punten totaal van 15 veruit de beste zeiler. 2e werd Thijs Kort en 3e Theo Dik.
Wiedebokaal 2016
De Splash Red klasse was met deelname van 4 Duitse zeilers een internationaal veld. De strijd werd echter tussen 2 Nederlandse zeilers, Anouk Evers en Karel Witteveen. Uiteindelijk zeilde Anouk de beste serie en werd dus winnaar van de Wiede Bokaal in de Splash Red klasse.
In de O-jol klasse was het spannend tot de laatste wedstrijd. Ook daar was het puntenverschil tussen de nummers 1 en 2 uit het klassement zo klein dat de laatste wedstrijd alles beslissend was. In de O-jol klasse was de 1e prijs uiteindelijk voor Jaap Lijkendijk.
De Laser Klasse zeilde alleen de zondag mee en zeilde dus voor een dag klassement. Daar waren de wedstrijden ook spannend tot het laatst maar Peter van der Meulen wist alle 3 wedstrijden te winnen en werd terecht winnaar van het dagprijs.

Voor de volledige uitslag van de Wiedebokaal 2016 zie de link: Uitslag Wiedeboklaal2016

Voor foto’s van het evenement zie onze Foto pagina