De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

NK Pampus 2016

Van 1 t/m 4 september mochten wij ons 2e NK van dit jaar organiseren. Dit maal waren het de Pampussen die naar de Beulakerwijde kwamen. De wedstrijden stonden onder leiding van wedstrijdleider Paul de Groot bij gestaan door de vrijwilligers van de ZVB en een 2 tal stagiaires van andere verenigingen. We hebben de eerste 3 dagen wederom onder perfecte omstandigheden kunnen zeilen, prachtig weer en een lekkere wind. De eerste 2 dagen stonden ik het teken van de kwalificaties voor de gold en silver fleet. Diegene die de gold fleet haalden konden opgaan voor het Nederlands kampioenschap.

Op de laatste dag begonnen we met een stevige (onweers)bui, na een dik uur uitstel konden we het water op voor race 9. Gedurende deze race nam de wind (zoals voorspeld) al toe met dikke vlagen. Na race 9 kon het klassement op gemaakt worden op de kant en konden de beste 10 zeilers in de goldfleet zich op gaan maken voor de medalrace. Bij het naar buiten varen bleek dat de wind verder was toegenomen. Tijdens de startprocedure bleek dat er teveel wind stond voor een goede medalrace en werd deze afgebroken en niet meer gezeild. Het klassement bleef dus zoals het was na race 9.

Collage Pampus

Hierdoor hebben MARK NEELEMAN en LAURANCE VAN DER WIJNGAARD
de titel Nederlands Kampioen Pampus 2016 veroverd. Na een zeer spannende strijd werden Wiebe Schippers en Mike Kamminga tweede en Jeroen de Groot en Abele de Jong derde.

In de silver fleet ging de titel en dus “de Joekel” naar Sander Jorissen en Wanda Meijst.
Bij de Pampussen wordt er ook gestreden om de Nederlands kampioen Pampus master, deze ging naar Gert Pauli en Corjan Schouten.

We hebben weer een prima kampioenschap op de plas gelegd! De Pampusclub heeft ons daarvoor ook bedankt met een mooi aandenken.

Dit is uiteraard niet mogelijk zonder alle vrijwilligers en de zeilers die dit mogelijk hebben gemaakt, dank daar voor.

Volledige uitslag Gold Fleet
Volledige uitslag Masters
Volledige uitslag Silver Fleet

Voor foto’s van het evenement zie onze Foto pagina