De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Clubwedstrijd 11 september 2011, verslag 16m2

11 september 2011. We doen mee met de clubwedstrijden!!!!

Afgelopen winter is Bert druk bezig geweest  om de 16m2  opnieuw te voorzien van nieuwe laklagen. De boot zag er weer picobello uit.

Een nieuw tuig van Smit/Kort aangeschaft en een nieuwe mast van Sander Spannenburg erop, dat moet lopen, dacht Bert, maar helaas liet de gezondheid hem niet toe om te varen.

Tot…… de NK . Bert was er weer bij, met Jan Mastebroek aan de fok.

En nu samen met Geesje de clubwedstrijden van september. Wat waren we gelukkig om dit samen te mogen meemaken.

Wat was Bert trots op z’n bootje!!!

Deze dag begon met een heerlijk zeilwindje, met 9 deelnemers in de 16m2 aan de start. Ook Melle Geerts was van de partij.  In de eerste race begonnen we in de middenmoot, maar na een strijd met Jan Busbroek,  Gerard Bralten en Jan de Haan eindigden we  als 3e . Bij de 2e race wakkerde de wind  aan. Melle haakte af en Jan Hagedoorn had pech met z’n wandputting en moest de wedstrijd staken. Bert wilde door. Bij de onderton was de wind dusdanig, dat Bert een stormrondje wilde maken om de ton te ronden. Dit ging Geesje nog niet te vlot af. Jammer!   We verloren ons mooie plekje vooraan en moesten aanzien, dat anderen onze plaats vooraan overnamen. We eindigden als 5e. Na de middag was de wind gedraaid en minder heftig, dan in de 2e race. We bleven knokken en de finish was spannend. Ellis de Haan kreeg een windvlaag en eindigde net met een neuslengte voor Jan de Haan en Bert de Vries. Deze, voor ons bijzondere dag, eindigden we  in totaal op een 3e plaats. De volgende dag zat Bert nog te genieten van het varen in z’n 16m2 (Met Geesje als z’n maatje.)

Bert en Geesje de Vries (4256)