Archives for Wedstrijdinformatie category

Zondag 24 Juni is voor de 10 keer het NK Punterzeilen georganiseerd, een lustrum dus. Deze editie kende een mooie deelname mede door een aantal zeilpunters van zeilvereniging de punter. Met in totaal 12 punters met fok en 8 punters zonder fok was de deelname dit jaar behoorlijk meer dan de voorgaande jaren. De organisatie van de wedstrijden was ook dit keer weer in handen van onze vereniging.

In de ochtend werden 2 wedstrijden gevaren. De Punters met fok varen met een handicap waarbij rekening gehouden wordt met de lengte van de punter, het gewicht en het zeiloppervlak. Op basis van een ingewikkelde berekening volgt daaruit een handicapfactor die wordt verrekend met de zeiltijd. Het is dus niet altijd zo dat de eerste die over de finish komt ook de winnaar is.

Aansluitend op de zeilwedstrijden werd er na een korte lunchpauze een 3e wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd ging over de westelijke Belter, via de Ronduite de Beulaker over en daarna weer terug de Belter op. Deze wedstrijd was bijna alles togestaan, zeilen, punteren of peddelen. De finish was uiteindelijk het zeilkamp van zeilvereniging de punter en degene die daar de eerste voet op vaste grond zette mocht zich de winnaar van de middagwedstrijd noemen.

zie ook www.nkpunterzeilen.nl

2-3 juni NK Sprint 16m2 op de Belter

Na al meerdere Nederlandse Kampioenschappen te hebben georganiseerd op de Beulakerwijde zoals de NK 16m2, de NK Pampus, de NK Olympiajol heeft de landelijke 16m2 organisatie de ZVB gevraagd dit jaar de Nederlandse Kampioenschappen 16m2 sprintwedstrijden te organiseren op de Oostelijke Belterwijde en wel op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni.

Deze nieuwe opzet wordt sinds 2017 gevaren om het wedstrijdzeilen in de 16m2 klasse gevarieerder te maken. Sprintwedstrijden verwacht je meer op het vaste land, maar in de wedstrijdzeilerij betekent dat: korte wedstrijden met een duur van ongeveer 20 minuten. Zo kunnen er wel 8 tot 10 wedstrijdjes per dag gevaren worden. Het komt er dus op aan scherp te starten en een mooi eerste kruisrak te varen. Wie dat het beste kan wordt de kampioen NK sprint 2018.

32 boten gaan zaterdag van start om 11 uur verdeeld over 2 groepen van 16 kwadraten. Er wordt ernaar gestreefd om op de eerste dag 8 tot 10 series te varen. Deze zijn voor belangstellenden het beste te volgen vanaf het water, maar ook van de weg tussen Beukerssluis en de Blauwe Hand.

Waarom de keuze van de landelijke 16m2 organisatie voor de ZVB? Door de jaren heen heeft deze zeilvereniging landelijke bekendheid  verworven door het efficiënt organiseren van grote zeilevenementen. Garant daarvoor staan een prima functionerende wedstrijdcommissie, een aantrekkelijk walprogramma en haven en restaurantfaciliteiten van hoge kwaliteit. Kleinschaligheid en korte lijnen zorgen voor een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Wij gaan de nieuwe uitdaging op 2 en 3 juni met veel enthousiasme aan.

Clubkampioenschap 2018

Tijdens de evaluatie van de wedstrijden van afgelopen jaar bleek dat de plassenbaan eigenlijk niet meer voldeed. De lange laatste rakken naar de finish bij de club-ark werd over het algemeen ervaren als vervelend en vaak gebeurde er in die rakken niet veel meer in de eindstand.

De vereniging gaat dit jaar daar iets aan doen door de banen korter te maken. Daardoor zal de tijd die een wedstrijd duurt dan ook korter zijn. Tevens wordt de start en de finish dichter bij elkaar in de buurt gepland waardoor er sneller opnieuw kan worden gestart. Read more… »

NK Sprint 16m2 op de Belter

De inschrijving voor de NK Sprint is vandaag vanaf 11 uur geopend en er hebben zich inmiddels al een groot aantal teams ingeschreven.

We moeten er snel bij zijn, want “vol is vol”.  Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 32.

In te schrijven via http://16m2.nl/ 

German Open 2018

Splash/Splash Red/Flash zeilers schrijf je in voor het German Open op 2 en 3 juni  2018

German open

Op 2 en 3 juni vindt het German Open plaats op de Möhnesee (ca. 2,5 uur rijden vanaf Wanneperveen). Een leuk evenement om als Splash- & -Red/Flashzeiler aan mee te doen: zeilen in een mooie omgeving en met een gastvrij onthaal door de Duitsers.

De locatie is de YMCA Westfalia/Arnsberg (http://www.yachtclub-westfalia-arns-berg.de).
De eerste wedstrijd begint op zaterdag om 14.00 uur. Maar je kunt ook op vrijdag al arriveren.

German open

 

Het is mogelijk om je tent op te slaan bij de jachthaven (vanwege het geaccidenteerde terrein een niet te grote tent) of eventueel met de caravan/camper op het parkeerterrein te staan. Toiletfaciliteiten staan tot de beschikking. Daarnaast zijn er voldoende hotels in de buurt. De maaltijden (ook het ontbijt) kunnen gebruikt worden in het restaurant van de jachthaven tegen billijke prijzen.

 

Het is een leuke wedstrijd om aan deel te nemen en namens ZV Belterwiede willen wij graag met zoveel mogelijk zeilers afreizen naar de Möhnesee.
Voor de begeleiders/ouders/partners is het geen straf om in deze mooie omgeving te wandelen, fietsen of gewoon de wedstrijd te volgen of om mee te doen.
Ben je niet in het bezit van een Splash Red-zeil, dan is het ook mogelijk met een Flash zeil deel te nemen. Daarnaast is het ook mogelijk een boot te lenen/huren van de Duitse organisatie.

Laten wij met ZVBelterwiede ook met een grote vertegenwoordiging hierbij aanwezig zijn.  Mocht je vooraf meer informatie willen hebben, neem dan contact op Tineke (info@dekey.info)
Indien je problemen hebt met het vervoer van je boot, neem dan ook contact op dan proberen we met elkaar dit vervoersprobleem op te lossen door trailers te lenen van elkaar.

De eerste wedstrijd start zaterdag om 14.00 uur

Het inschrijfgeld bedraagt 20 à 25 euro.

Zondag 13 augustus worden de zeilwedstrijden van de Summer Fun gevaren. Dit jaar een andere opzet als de voorgaande jaren en daarom tellen deze wedstrijden ook niet mee voor het clubkampioenschap.
We proberen, afhankelijk van de windrichting de baan, de start en de finish op het meer zoveel mogelijk voor de camping te leggen en de baan niet te lang. Op deze manier gaan wij proberen zoveel mogelijk wedstrijden te zeilen.

Zoals gewoonlijk is het inschrijven tussen 9.00 uur en 10.00 uur en de eerste start om 10.30 uur.

Tot zondag.

Aanstaande zaterdag en zondag is het zover, dan gaan we de combi zeilen op onze “eigen” plas! Schrijf je nog snel in op www.jeugdwedstrijdzeilen.nl! Je hebt nog maar even! Tot zaterdag!

Flyer combi.

Zondag 25 juni wordt het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap punterzeilen gezeild op het Belterwiede. Informatie op http://www.nkpunterzeilen.nl/. Aanmelden bij NK-punterzeilen@live.nl. , informatie 06-53485839.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Palaver om 9.30 uur bij Paviljoen aan ‘t Wiede

De 3e serie clubwedstrijden van Zeilvereniging Belterwiede.

Deze wedstrijdserie staat open voor Optimist, Splash, Flash, Laser, O-jol en 16m2. Te gast bij deze wedstrijdserie is de Lark-klasse.

Inschrijven tussen 9.00 en 10.00 uur.

Eerste start is om 10.30 uur

Zondag 12 juni wordt alweer de 3e serie clubwedstrijden gezeild. Inschrijven in het clubhuis van 9.00 tot 10.00 uur.

1e start om 10.30 uur.

Deze serie wedstrijden telt mee voor het clubkampioenschap 2016.