De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

ZVB Clubwedstrijden mei, verslag 16m2

Beste mede- 16m2 Belterzeilers,

Wát hadden we toch een fantastisch mooi weer hè, ongelofelijk! Zonovergoten, heerlijke wind en evenzo een ongeëvenaarde deelname, dankjewel!

We hadden het eerlijk gezegd ook wel een beetje verdiend hoor; waaide het tijdens de April clubwedstrijden zo loeihard dat wij het toch écht onverantwoord vonden om het water op te gaan, dit keer zat werkelijk álles mee. Nou jah, alles? Helaas waaide het voor Gerard en Sonja toch een beetje te hard en moesten zij zich al voor de eerste wedstrijd terug trekken, jammer Gerard en Sonja; sterkte en hopelijk tot de volgende keer!

Bauke gaf al aan een nieuw talent als fokkenist te hebben, Reinier had de kwadraat al enkele dagen ervoor op de camping gezet en meldde met de tjalk te komen, maar Lucas twijfelde nog in verband met drukte thuis. Maar jah, met zulk weer? Nee, dan zit er toch écht niks anders op en wie stonden er zondagmorgen vroeg voor de takel? Inderdaad, Lucas en Annette, leuk!

Maar dan zijn we er nog niet! Nee nee, want ze waren er bij hoor! En hoe!! Engel-Jan en Wietse zeilden in de 4338 alsof ze nooit anders gedaan hadden en zeilden de laatste wedstrijd in de top 3, geweldig gedaan! En hoewel Jaap meldde dat hij ruzie had met het paaltje en de helmstokverlenger een keer achter de kuiprand bleef zitten waardoor hij bijna ondersteboven ging, zeilde hij toch knap met z’n zoon Jeroen in de 3521 in het veld mee, fantastisch! Zeilden Harry met Martin gelijk de eerste wedstrijd naar een 3e plek, moesten Eddo in de 4242 en Jan in de 4128 nog even op stoom komen. Maar geen zorgen hoor, gaat goed komen! En laat ik vooral ons eigen team niet vergeten, dankjewel Miriam, het was niet alleen een top- zondag, het hele weekend was onvergetelijk!

En dan waren we nog niet eens met alle Belter kwadraat- zeilers aan de start; Cristijn had 5 maanden knaterhard aan z’n kwadraat gewerkt om erbij te zijn, maar helaas, z’n 3924 bleek niet dicht genoeg en moest capituleren; succes Cristijn! En dan alle anderen die er niet bij waren, wát hebben jullie wat gemist! Want waar kon je nou toch beter zijn dan op het water afgelopen zondag?

We rekenen op jullie de volgende keer hoor, want of je ‘t geloven wil of niet, er liggen 19 (!) fantastische kwadraten rondom de Belter, dus dat belooft nog wat deze zomer; we rekenen op jullie!!

En tenslotte; dankjewel aan alle vrijwilligers die het ons weer mogelijk hebben gemaakt om prachtig lange rakken over de hele lengte van de Belter te kunnen varen, het was heerlijk.

Bijgaand de eerste punten in de Blauwe Hand Cup met een terechte eerste plaats voor Lucas en Annette die constant voorin te vinden waren, maar ook voor Bauke, die na een slecht begin de dag met twee overwinningen afsloot. Zo zie je maar weer; waar nieuw talent al niet toe kan leiden?

Dankjewel en tot de volgende keer!

Jan de Haan

Volledige uitslag clubwedstrijd mei