De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Wiedebokaal 2021

Op 25 en 26 september 2021 organiseerde de 16m2 klasse organisatie in samenwerking met Zeilvereniging Belterwiede, het Klasse Evenement Overijssel in combinatie met de Wiede Bokaal. De Wiede Bokaal staat tevens open voor O-Jol, Splash (Red & Blue) en Laser.

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,= /dag (€ 35,= voor de serie) en is inclusief takelen en liggeld op de locatie bij camping/ jachthaven Aan ’t Wiede.

Wij verzoeken je om het inschrijfgeld contant (liefst gepast) te voldoen bij het aanmelden. 

* LET OP!! Bij de bevestiging van de inschrijving staat helaas dat de kosten o.oo zijn. Dit moet echter € 35 of €20 zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Inschrijven voor dit evenement kan HIER. (Benieuwd wie er nog meer meedoen? zie HIER)


Artikel in Meppelercourant en de Steenwijkercourant


Verslag 16m2 Wiedebokaal 2021

Meldde ik na de clubwedstrijden van september dat met 7 wedstrijden in de WiedeBokaal nog iedereen de Blauwe Hand Cup kon winnen, blijkt dat Henri Boere met bemanning Reinier Siebrand niet meer dan 4 wedstrijden nodig heeft om de Blauwe Hand Cup naar zich toe te trekken! Ook het vermelden waard is dat nota bene Baint Kramer met 2 eentjes in 4 wedstrijden helaas door een ufd toch maar op 10e plek is geëindigd. Ook Bas Mandemaker was dicht bij de winst voor de Blauwe Hand cup, maar ging helaas de laatste wedstrijd te vroeg over de startlijn. En ach, verder kunnen jullie de uitslag zelf nog eens bekijken in de bijlage, dus daar wil ik het verder niet over hebben.

Foto: Jan van Esseveld

Dat het ook dit jaar weer een familiefeestje is bij de Wiedebokaal bleek wel weer, want zo’n beetje de ½ van de zeilers zeilde met vrouw, dochter of vriendin, leuk hè? Kwam Arno mét Erika in de Rib zaterdag tóch nog even kijken, want het ging gelukkig weer wat beter, beterschap Arno !! En werd al door onze voorzitter tijdens de prijsuitreiking gememoreerd dat Jens in de 4419 (met vriendin)  muurvast in de waterplantjes kwam te zitten bij de boventon, wijzelf hadden een vergelijkbare ervaring tijdens een voor-de-wind-baan en hebben we een stukje achteruit moeten varen om ons van de waterplantjes te ontdoen en uit een welhaast uitzichtloze achterstand met nog één kruisrak te gaan toch nog 2 kwadraten in kunnen halen.

En dan de Organisatie; dank dank dank; de koffie met koek beide ochtenden werd gewéldig gewaardeerd en de lunch op het water was beide dagen weer onvergetelijk, het in- en uittakelen en de gezelligheid vanouds, dankjewel allemaal, wát een team!

Ik hoop van harte dat we volgend jaar de Corona- perikelen écht achter ons kunnen laten, we weer een lunch op de wal en de gezellige BBQ met Willem kunnen organiseren, want daar werd door de zeilers al weer naar gevraagd.

Dit jaar 18 kwadraten, volgend jaar weer 38? Goede winter en tot volgend jaar !

Hartelijke groet,

Jan de Haan


Uitslagen Wiedebokaal 2021


Documenten: