De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik zeil bij de ZVB

Naast de lessen moet je als Optimist zeiler veel het water op als je goed wilt leren zeilen. Vaak is dat het leukst als je samen met anderen gaat. Doe daarom mee aan de KraggeRaggers en het Zomerkamp.  

De KraggeRaggers

Als er tijd is tussen alle lessen en trainingen door worden de KraggeRaggers georganiseerd. De data en de tijdstippen worden daarom later bekend gemaakt.

Vind je “zomaar” zeilen leuk dan is de KraggeRaggers wat voor jou. Je weet je al heel behoorlijk te redden in je boot. Je bent dus al aardig boot- en watervrij. Je zit op jeugdzeilen / zwaardboot 2 of 3. Of je hebt alle diploma’s al gehaald. Je mag een vriend of vriendin meenemen. Deze moet wel een boot hebben en kunnen zeilen. 

De nadruk van deze activiteit ligt op veiligheid, behendigheid en plezier en is dus niet prestatie gericht.


Het Zomerkamp

Ook dit jaar is er weer een zomerkamp gepland. Lekker met z’n allen op het water. We doen spelletjes, varen een wedstrijdje, we houden een toertocht, we lunchen samen. s ’Avonds ben je thuis. Vind je het leuk om je zomervakantie goed te beginnen, meld je dan direct aan. Neem je eigen boot mee of huur er één. Het zomerkamp is in de 1e week van de zomervakantie. Dit is dit jaar van  maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli.