De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Ik zeil 2021

Naast de lessen moet je als Optimist zeiler veel het water op als je goed wilt leren zeilen. Vaak is dat het leukst als je samen met anderen gaat. Doe daarom mee aan één van deze onderstaande onderdelen. 

· Zit je in cursus jeugdzeilen1 of 2 dan kun je in de Opti-games je hart ophalen. 

· Als je in de cursus jeugdzeilen 2 of 3  zit (of hebt afgerond), kun je mee doen met de zaterdagmiddag-club.  We gaan trouwens nog een leukere naam verzinnen.

· Als je wedstrijden wilt varen en je volgt de cursus jeugdzeilen 3,  dan kun je mee doen aan de onze clubwedstrijden en de combi’s van Jeugdwedstrijdzeilen Noord.

De Opti-games

Om goed te leren zeilen is het voor de beginnende Optimistzeilers ( jeugdzeilen 1 en 2) belangrijk dat je veel het water op gaat. Als je alleen de lessen volgt, krijg je onvoldoende ervaring om zelfstandig te leren zeilen of te wel om boot- en watervrij  te worden. 

De ZVB houdt daarom voor de Optimistzeilers die nog niet zo ervaren zijn de Opti-games. Zeilen blijft een sport van veel doen en met de Opti-games krijg je die kans. De opti-games zijn heel geschikt voor de Optimist zeiler die nog niet veel zelfvertrouwen heeft.

Het hebben van plezier in de boot en op de wal staat centraal. De nadruk ligt op veiligheid en behendigheid en is dus niet prestatie gericht. Al doende je je veilig en vertrouwd voelen in je  boot.

Elke Opti-games heeft een eigen thema waar we  zowel op het water als op de kant de hele dag spelenderwijs mee bezig zijn.  Theorie en praktijk wisselen elkaar gedurende dag af.  De Opti-games zijn een dagactiviteit. Er wordt samen geluncht. Inmiddels is een groot bestand aan spellen en activiteiten waaruit geput kan worden.

Ook de hulp van ouders komt bij de opti-games goed van pas. Als u kind meedoet met deze dag is het fijn als u helpt.

Planning Opti-games


De zaterdagmiddag-club

Vind je “zomaar” zeilen leuk dan is de zaterdagmiddag-club wat voor jou. Je weet je al heel  behoorlijk te redden in je boot. Je bent dus al aardig boot- en watervrij. Je gaat samen met anderen bijvoorbeeld tochten leren voorbereiden en varen. Je zit op jeugdzeilen / zwaardboot 2 of 3. Of je hebt het diploma 3 al gehaald.

De nadruk van deze activiteit ligt op veiligheid, behendigheid en plezier en is dus niet prestatie gericht. Zeilen blijft een sport van veel doen en in de zaterdagmiddag-club krijg je die kans. Door het varen van tochten komen de verschillende aspecten van het zeilen speels aanbod. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Je zelfvertrouwen en je plezier zullen stap voor stap groeien.

Ondertussen hebben we een groot bestand aan spellen en activiteiten opgebouwd. De hulp van ouders kunnen we daarbij goed gebruiken. Als uw kind mee doet, is het fijn als u helpt.

Planning Zaterdagmiddag-club


De clubwedstrijden van de ZVB

Optimist zeilers en Splash Blue zeilers die zich al behoorlijk kunnen redden en dus boot- en watervrij zijn, doen vaak mee aan de clubwedstrijden. De Optimist zeiler zit tenminste op jeugdzeilen 3.  De Splash zeiler volgt tenminste de cursus zwaardboot 2. Vraag je trainer maar of je al aan de clubwedstrijd toe bent.

De clubwedstijd is op de 2e zondag van elke maand. Op een wedstrijddag worden afhankelijk van het weer meerdere wedstijden gevaren. Zo weet je zeker dat je veel vaart en dus goed leert zeilen.

Wil je meer informatie over de clubwedstrijden. Vraag het de trainers!