De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Verslag (16 m2) Clubwedstrijd september 2023

Beste mede Belter- 16m2 zeilers,

Terwijl de landelijke 16m2 zeilers streden om het Nederlands Kampioenschap op het Sneekermeer, werden op de Belter afgelopen zondag alweer de laatste clubwedstrijden van dit jaar gezeild.                                                                                                                                       

Een aantal van ons hielden afgelopen weekend het wedstrijdverloop van het NK en de resultaten daarin nauwlettend in de gaten!

Even leek het erop dat net als bij het ONK O-Jol op de Beulaker ook het NK op Sneek afgelopen weekend geen winnaar kon afleveren bij gebrek aan wind, maar gelukkig; er kwam wind! En spannend dat het werd!

Stonden Thijs Kort met z’n zoon Roan zondag nog tot de laatste race fier op de eerste plaats, verspeelden ze die door een tiende plek in de laatste race, waardoor Bob Heineke zich met zijn bemanning Jeldau de kampioenswimpel om mochten hangen. By the way; Jeldau is de zus van Brechtje, en Brechtje is voormalig kernploeglid (!) en vrouw en bemanning van Klaas ’t Hoen, die 3e werden op dit NK. Zal het in de genen zitten? Maar daarover meer verderop in dit verhaal.

Bij ons was het in het begin van de zondagochtend ook afwachten of er wind zou komen en zowaar; er was niet alleen wind, het was nog behoorlijk stabiel ook. Dit keer waren we met 4 kwadraten en deden vader en zoon Van Loenen voor het eerst mee in de 4242. Alsof ze al jaren meededen streden ze fanatiek mee en waren de verschillen klein. Nou jah, Lucas en Annette waren in de 4403 weer onnavolgbaar en wonnen overtuigend. Telkens aan de rechterkant van het meer bracht het hen de overwinning, prachtig gezeild Lucas en Annette! Met drie heerlijke wedstrijden vond onze wedstrijdleider Jan-Rein het genoeg geweest en eigenlijk konden we ons daar allemaal prima in vinden, het was inmiddels bloedheet en hoewel een heerlijk lopend windje enige verkoeling bracht, konden we ons indenken hoe het in de opti’s en Splash zou zijn.

De prijsuitreiking gaf weer eens aan hoe de familie Timmer in alle andere klasses zich een dominante rol heeft verworven, want liefst zowel vader Engel-Jan in de O-Jol als beide zonen Daniël in de Splash en Wietse in de Opti gingen met de dagoverwinning aan de haal, het zit toch écht in de genen! Met deze clubwedstrijden waren ook de clubkampioenen van dit jaar weer bekend en zien we dat onze klasse weer in de lift zit met maar liefst 10 kwadraten die deze clubcompetitie hebben deelgenomen en kijken we volgend jaar uit naar in ieder geval ook de teams Cristijn de Ven, Paul Ruiter, Jan Hageman, Rienier Siebrand en Bas Mandemaker en zou het leuk zijn als we minstens één zondag met alle 15 kwadraten op de Belter paraat zouden kunnen zijn. Maar ook dit seizoen is zeker nog niet voorbij.

Hebben we over 2 weken nog een heerlijk feestje tijdens de WiedeBokaal, waarbij de landelijke 16m2 zeilers weer graag naar ons toe komen en we de Blauwe Hand Cup voor de beste 16m2 zeiler van Overijssel uit mogen reiken, ook hebben we een week later opnieuw het Open Nederlands Kampioenschap O-Jol op de Beulaker, waarvoor de datum van de Biercup een gelukkige mogelijkheid bleek om opnieuw te proberen een Nederlands Kampioen af te leveren.

Mag ik de 16m2 zeilers die zich nog niet opgegeven hebben voor de WiedeBokaal verzoeken dat alsnog te doen via deze link. Het haalt weer andere zeilers over de streep en ook weet de organisatie waar ze rekening mee moeten houden qua logistiek en BBQ? Dankjewel alvast voor deze heerlijke clubcompetitie en we zien elkaar zeker tijdens de WiedeBokaal op zaterdag en zondag 23 en 24 september!

Hartelijke groet,

Jan de Haan


Uitslag Clubwedstrijd september

Einduitslag Clubkampioenschap 2023