De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Voorbereidingen wedstrijdseizoen 2023 in volle gang!

Terwijl er op veel plekken fanatiek gevaren wordt in diverse winter series, vinden achter de schermen de voorbereidingen voor het komende wedstrijdseizoen plaats. Hierbij een update van de wedstrijdkalender, de ontwikkelingen op het gebied van de licentie automatisering en het verlengen van certificaten. 
 

De wedstrijdkalender is goed gevuld

Door 76 aangesloten verenigingen zijn tot nu toe 215 evenementen aangemeld voor de wedstrijdkalender, waarvan 50 Nederlandse Kampioenschappen. Met 16 evenementen is de Koninklijke Watersport-vereeniging ‘Loosdrecht’ het meest actief, gevolgd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en Koninklijke Watersportvereniging De Kaag (beide 13 evenementen). 

Niet minder dan 40 evenementen zijn er voor de optimisten, 39 voor de ILCA 6 klasse en 36 wedstrijden voor de 16 m2. Daartegenover staan een 15 tal klassen met slechts één wedstrijd op de kalender. Ongetwijfeld missen we (dus?)  nog evenementen op de kalender. Ontbreekt er een evenement van jouw vereniging of klasse? Laat het ons weten via wedstrijdsport@watersportvebrond.nl
 

Wedstrijdlicentie verlengen of aanvragen nu nog makkelijker

Veel wedstrijdsporters hebben het gemak van de betaallink voor het verlengen van hun licentie via Mijn.Watersportverbond.nl inmiddels ervaren. Van de ruim 3.700 jaarlicenties in 2022 zijn er thans al meer dan 2.100 verlengd. Het aanschaffen van een licentie blijft belangrijk voor de sport. Niet alleen stelt NOC/NSF de registratie van sporters verplicht, maar baseren zij ook hun financiële bijdrage (o.a.) op het aantal licenties.

De controles op de juiste documentatie worden dit jaar verder geautomatiseerd. Zo zullen aangemelde sporters al voor aanvang van een evenement gewezen worden op mogelijk ontbrekende documentatie. 
 

Alle certificaten nu ook via mijn.watersportverbond.nl

Voor eenheidsklassen was een jaarlijkse verlenging van certificaten al kosteloos, dit jaar betalen ook R&P certificaathouders niet meer voor de verlenging, tenminste zolang er geen wijziging is aan de rating formule.

Wil je een certificaat aanvragen of wijzigen, dan kan je dit eenvoudig regelen via Mijn.Watersportverbond.nl. Daarmee wordt de administratieve afhandeling eenvoudiger en de verwerking sneller en efficiënter.

Voor ORC en IRC zijn de verlengingen in volle gang. In totaal zijn er al ruim 400 IRC en ORC certificaten besteld voor 2023. De eerste 10 IRC certificaten hebben zelfs de weg naar de certificaathouder al weer gevonden. LET OP: het invullen van het revalidation formulier is een vereiste vanuit RORC voor het afgeven van een 2023 IRC certificaat, dus ook als er geen wijzigingen aan de boot zijn. Dit formulier vind je als link in de betalingsbevestiging. 

Voor het verlengen van een ORC certificaat  is het invullen van een formulier niet noodzakelijk indien er geen wijzigingen aan boot of zeilen zijn. Wil je wel wijzigingen doorvoeren aan je ORC certificaat dan kan dat, tot 1 maart 2023 zonder verdere kosten, door het formulier dat je ontvangt bij de betalingsbevestiging in te sturen. Vanaf 1 maart rekent ORC weer aanpassingskosten voor het doorvoeren van wijzigingen.

De ORC certificaten komen per 1 april 2023 beschikbaar, zodat de diverse winter series nog onder ORC 2022 versie gevaren kunnen worden. Overigens wordt er ook in de winter gewoon doorgewerkt aan het continu verbeteren van de ORC methodiek en de toepassing daarvan op de Nederlandse kajuitjachten!
 

Ben je meer een mooi weer zeiler? 

Kriebelt het al, maar vind je het nog te koud om al het water op te gaan? Vaar ook eens als e-Sailor een wedstrijd op Virtual Regatta

Een andere optie is uiteraard om naar het buitenland te gaan. Zo biedt de Sailing Champions League een mooi trainingsevent voor (o.a.) deelnemers aan de Eredivisie Zeilen!