De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits 8 september 2021

We hebben drukke weken voor de boeg

Zoals altijd is september het hoogte punt van het seizoen. De jeugd heeft afgelopen zondag haar CWO-lessen afgesloten. Het bestuur is druk met de voorbereidingen voor de Jaarvergadering. Daar tussen door varen we nog de nodige wedstrijden. Het kan niet op….

ONK Olympiajol

Het afgelopen weekend hebben een viertal O-jol zeilers meegedaan aan het Open Nederlandse Kampioenschap op het Slotermeer. Zoals verwacht, je moet het altijd eerst nog waar maken….. stond Maarten Versluis na afloop als derde op het denkbeeldige podium. Zoals gewoonlijk, ging Maarten steeds beter zeilen in de lange reeks van 12 wedstrijden. Vrijdag was de wind heer en meester. De ene na de andere coryfee wist niet wat hem overkwam. Menigeen kon ervaren, wat achteraan zeilen in hield.

Maarten Versluis is de manspersoon in het witte shirt.
Maarten gefeliciteerd met je prachtige 3e plaats.

Vaak breekt onder dergelijke omstandigheden het veld dan in meerdere stukken. Deze keer niet. In de breedte gezien is de kwaliteit van de zeilers dusdanig, dat men in een treintje over de finish kwam. Zaterdag en zondag veranderde dat beeld niet. Fokko Ringnalda wist zich, zonder noemenswaardige training te plaatsen in de Golden Fleet. Wim Wobbes en ondergetekende, gingen opgewekt de strijd aan in de Silver Fleet. Wim heeft zondag nog uitgebreid zwemles genomen, omdat de mast zich stevig in de modder geboord had. Weg was de kans op een mooie serie. Ondergetekende wist zich wel met een mooie serie op te werken. Het was een prachtig Kampioenschap met uitstekend weer.

Jan van Esseveld in volle concentratie voorzien van Sneekweek brilletje en de overbekende ZVBelterwiede muts.

De laatste clubwedstrijd op 12 september


Komende zondag, 12 september, mogen we ons verheugen op de laatste clubwedstrijd. Zoals het er nu uit ziet, wordt het fantastisch weer. Een strakke windkracht 3 tot 4 staat op het programma. Mooier kun je het niet krijgen. De eerste start is om 10.30 uur. Je kunt je aanmelden in de Ark vanaf 09.00 uur. De wedstrijdleider, Ed Scholing, gaat er weer iets moois van maken. De clubwedstrijd is een mooie opmaat voor de rest van het seizoen. Wie zijn er zondagavond clubkampioen? Dat is de grote vraag….

De Wiede Bokaal en de Biercup

In het laatste weekend in september varen we onze Wiede Bokaal. Naar verwachting doen de Splash Red en Blue, de Olympiajollen en de 16M2 mee. Geef je dan hier op https://zvb-site.e-captain.nl/activiteiten/270/wiedebokaal-2021. Dat is handig voor de voorbereidingen van het organiserend comité.

In het eerste weekend van oktober staat voor de Olympiajollen de Jubileumeditie van de Biercup op het programma. De inschrijvingen gaan al hard. De inschrijving gaat via de website van Olympiajol klassenorganisatie.

https://ojol-site.e-captain.nl/activiteiten/179/biercup-belterwiede-ranglijst/inschrijven

Ondanks de Corona beperkingen hebben de respectievelijke voorbereidingscommissies een mooi programma opgesteld. Op de website tref je alle informatie aan. Wiedebokaal 2021 – Zeilvereniging Belterwiede (zvbelterwiede.nl) en BierCup 2021 – Zeilvereniging Belterwiede (zvbelterwiede.nl).

De Jaarvergadering op 24 oktober

Het Bestuur is druk met de voorbereidingen voor de Jaarvergadering . Deze vergadering komt in plaats van de gebruikelijke vergadering in maart. Covid 19 gooide toen roet in het eten. De jaarvergadering is op zondag 24 oktober in de Wanne te Wanneperveen. We beginnen om 13.30 uur.

We stellen dan de jaarrekening 2020 vast. We kijken naar de ontwikkeling van de begroting 2021. Gezamenlijk evalueren we het afgelopen seizoen 2021 en kijken we naar de wensen voor 2022. Ook vorig jaar hadden we te maken met een uitgestelde jaarvergadering. Ondanks alles, bleek de goed bezocht jaarvergadering leuk en nuttig te zijn. Noteer daarom de datum van de Jaarvergadering, 24 oktober a.s., in je agenda.

Tot slot

Heb je nog even tijd; doe dan mee als vrijwilliger. Wedstrijden en andere activiteiten kun je alleen organiseren met behulp van vrijwilligers. Fijn samen met opgewekte mensen lekker bezig in de buitenlucht. Dat is het parool.

Houdt voldoende afstand en let op de vereiste hygiëne.

Tot zondag. Blijf gezond.

Namens het Bestuur en de wedstrijdcommissie

Jan van Esseveld