De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Clubwedstrijd juli 2021

Met weinig wind in het vooruitzicht en 80% regenkans leek het erop dat het een natte en windstille zondag zou worden. Van een aantal wisten we dat de omstandigheden het niet toelieten om mee te kunnen doen. Voor hen alle sterkte gewenst! Maar was de weersvoorspelling desalniettemin ook de reden dat een aantal kwadraat-zeilers verstek lieten gaan? Ze hebben een zonnige en warme dag gemist!

Dit keer hebben we voor de verandering op ‘ons’ eerste meer gezeild. Vlakbij de camping met volop belangstelling vanaf de ark en de steigers, leuk! Moesten we door uitstel toch even wachten op de start en konden we nog genieten van een welverdiend kopje koffie, werd uiteindeljk het startschip nabij de vaargeul voor anker gelegd en konden de splashes als eerste van start. Het was weer de ‘vertrouwde’ driehoek-lusbaan, waarin (alleen) het kruisrak bepalend was voor de uitslag van de wedstrijden. Hoewel het kruisrak kort was, gebeurde er toch van alles door de grote windshifts en heeft ieder op alle plaatsen gelegen.

Helaas waren de kwadraten deze keer slechts met z’n drieën maar was het niet minder spannend! Was team Bralten deze keer de sterkste en voer de 4382 naar de dagwinst, werden Harrie en Martin de tweede race eerste door ‘als twee honden vechten om een been’, kennen jullie ‘em? En werd de derde race vlak voor het einde terecht afgebroken door een winddraaiing van 180 graden. Het was een mooie zonnige zondag die eindigde met een behoorlijke hoosbui en gewaarschuwd door ‘buienalarm’ team Breman en ons al in het zeilpak deed hijsen.

Kon door een groots huwelijksfeest van de grootouders van de vriend van Miriam deze keer Ilona Waelbers met mij mee varen en zeilde Ilona onder gegeven omstandigheden opmerkelijk gemakkelijk mee. Werpt de Thijs Kort training en de zeiltraining in de splash onder bezielende leiding van Jan-Rein haar vruchten af. Dankjewel Ilona, top dat je mee wilde doen, het was hartstikke leuk! en fantastisch dat je graag vaker wil bemannen, dus kwadraat-zeilers, als je bemanning zoekt!

Het wordt misschien eentonig, maar toch weer hartelijk bedankt aan alle vrijwilligers die deze zondag weer voor ons paraat stonden en alle moeite hebben gedaan om het baantje uitgelegd te krijgen. Moet ik bekennen dat we in de kwadraat (nagenoeg) geen last hebben gehad van de waterplantjes, maar kan/ wil ik niet oordelen hoe de zwaardboten dit hebben ervaren. Begrijp ik van ingewijden dat de waterplanten inmiddels over hun hoogtepunt heen zijn en ze alweer beginnen in te zakken, zou het toch mooi zijn als we in augustus met een groter veld zouden kunnen starten. Als we dan een lange up-down baan zouden kunnen en mogen varen, zou dat top zijn!

Bijgevoegd weer de vertrouwde stand in de Blauwe Hand Cup waarin team Bralten de eerste plaats heeft overgenomen.

Graag tot ziens tijdens de volgende clubwedstrijden op zondag 8 augustus!

In de bijlage de stand in de Blauwe Hand Cup

Totale uitslag clubwedstrijd juli 2021 zie HIER.

Hartelijke groet,

Jan de Haan

16m2 4367