De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits

Hieronder vind u de de Nieuwsflits van 4 juli zoals verzonden naar alle leden. Hierin vind ook de informatie m.b.t. de Clubwedstrijd van 11 juli.

De lockdown is voorbij!

Beste mensen,

De kogel is door de kerk. We hebben weer de wind in de zeilen. Bijna alles mag weer. We hoeven ons niet meer in alle bochten te wringen zoals we bij de Red Cup (12/13 juni) hebben moeten doen.

De Red Cup was trouwens een geslaagd evenement met 20 deelnemers. Lang niet gek in deze corona tijd.

Immers er was geen tijd voor een uitgebreide campagne om nog meer deelnemers te trekken en geen walprogramma. Het zou daarom mooi zijn als de Red Cup volgend jaar weer op de Belter gehouden kan worden. Op de Belter kan dit evenement uitgroeien tot het grootste evenement voor de Splash Red klasse. Sterker nog met 20 deelnemers is dit al het geval.                                                             

Ook de onofficiële clubwedstrijd op zondag  trok behoorlijk wat deelnemers ondanks de concurrentie van verschillende evenementen in het land. Dankzij het mooie verslag van Jan de Haan, zie de website,  heeft iedereen kunnen lezen hoe de omstandigheden waren. 

We hebben overigens ook de organisatie opgestart voor de kennismakingslessen in de kielboot. Volwassenen kunnen in 4 lessen kennismaken met onze mooie sport. We denken zaterdag 3 juli te kunnen beginnen.

Met de clubwedstrijden, de Wiedebokaal en de Biercup zijn met name onze wedstrijdleiders  Dirk Evers en Ed Scholing druk mee.  Voor de Wiedebokaal en de Biercup worden zij daarbij geholpen door de vlootvoogd van de 16M2 Jan Dijkstra en de vlootvoogd van de O-jolvloot Henk van der Zande. De vlootvoogden organiseren het walgebeuren. Zeker in corona tijd is dat geen eenvoudige taak. De wedstrijdleider doet de organisatie op het water.

In de achtergrond lopen de CWO-lessen,  de Opti-games, de Zaterdagmiddagclub en de wedstrijdtrainingen voor de Optimisten en de Splash/Laser gewoon door. Dankzij de tomeloze inzet van de CWO-trainers staat het zomerkamp al in de steigers. Een week lang kan de jeugd zich in de zomervakantie vermaken.

Kortom we vervelen ons niet. We kunnen trouwens altijd hulp gebruiken. Al is het maar voor een klein klusje. Vul het lijstje daarom in of zeg ja als je gevraagd wordt. Vele handen maken licht werk.

Je kunt ook helpen door een melding over de overlast door waterplanten op de app Waterplantmelder te doen. Veel van ons denken dat zo’n melding niet meer belangrijk is. Er wordt immers binnenkort weer gemaaid. Veel meldingen op die app laten  de politiek belsisser zien dat er een probleem is en blijft. Alsjeblieft melden dus. Het melden zelf is kinderlijk eenvoudig. App openen. Knop Melding maken aanraken. Foto maken en op de verzend knop drukken. Klaar is Kees.

Ik hoop iedereen op de eerst volgende clubwedstrijd te zien. Zondag 11 juli is de eerste officiële  clubwedstrijd van de drie clubwedstrijden die we dit jaar houden.  Kortom ook dit jaar kun jij  clubkampioen worden en plaats nemen op dit prachtige podium.

Foto van de onofficiële clubwedstrijd van 13 juni.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Jan  van Esseveld