De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Eindelijk, we mochten weer!

Dit keer waren we niet de enigen. Op de Belter voer ook de Splash afgelopen weekend een landelijk evenement, leuk!

Afgelopen zondag werd op de Belter onder bijna ideale omstandigheden met een lopend windje en volop zon door 5 kwadraten het ‘ruime’ sop gekozen om de strijd met elkaar aan te binden.

Werd in het weekend ervoor en ook afgelopen zaterdag nog door een aantal bemanningen druk geoefend om het bootgevoel na zo’n lange tijd weer even op te doen en te checken of de trim weer klopte, zondag uitte het zich in een prachtig strijdtoneel!

Met een sterk shiftende wind legde de wedstrijdleider pin-end duidelijk in het voordeel zodat daar niet meer mee hoefde te worden gesleept, goede keus Dirk! Wel hebben de vrijwilligers met boventonnen moeten slepen om toch een fatsoenlijk kruisrak naar de boventon te kunnen varen. Door deze en gene zeiler werd al afgevraagd of we niet een Nederlands Kampioenschap zeilden, omdat hierdoor toch regelmatig de uitstel er in werd gehangen. Desalniettemin konden we 4 knappe races van telkens zo’n 45 minuten varen, goed gedaan Dirk en Jan-Rein!

Met 3 verschillende winnaars over de individuele wedstrijden en vier kwadraten vlak achter elkaar na de derde race bleek hoezeer ieder aan elkaar gewaagd was en konden allevier in de laatste race nog dagkampioen worden. De laatste wedstrijd was voor ons de apotheose, wát een strijd en wát een close gevecht, we hebben er van genoten, dankjewel!

En dan was het ook zo weer voorbij, door direct achter elkaar doorstarten konden we lekker vroeg In de middag naar de kant, spullen opbergen, prijsuitreiking en de rest van de middag nog even voor onszelf. Wat ons betreft mag dit vaker zo.

Alle vrijwillgers weer heel hartelijk dank, geweldig dat jullie dit weer voor ons mogelijk maken. Speciale dank aan Arno en Erica, wat fantastisch dat jullie er weer bij zijn! Ook dank aan Sonja en Gerard; Gerard, ik heb je regelmatig fokkeloet zien zetten, top! Mooi dat Harrie en Ineke weer uit het Westen paraat waren en wát een vertrouwd gezicht dat de boot van Jan en Ank weer op het 1e meer voor anker ging, heerlijk!

In de bijlage voor het eerst dit jaar weer de stand in de Blauwe Hand Cup, bedankt en tot de juli- clubwedstrijden!

Hartelijke groet,

Jan de Haan

16m2 4367