De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits 6 mei

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal …. .


Beste mensen,


Inderdaad we zijn er bijna, maar nog niet helemaal ….. . Wat is de stand op de Corona thermometer? Helaas nog onveranderd hoog. Er was hoop dat we vanaf 11 mei weer volop buiten konden sporten. Dat is dus niet zo. Er zijn nog steeds restricties.
Gelukkig kunnen wel de lessen en trainingen voor de jeugd gewoon door gaan. De volwassenen moeten in een groepje van 4 op 1,5 meter afstand zich behelpen.

Zondag aanstaande, 9 mei, staat de clubwedstrijd op het programma. Gaan de clubwedstrijden weer als vanouds? Nee. Er zijn aanpassingen.

De clubwedstrijden van 9 mei a.s. wordt een 3-tal trainingswedstrijdjes voor leden van de ZVB.

Op basis van de richtlijnen is het helaas niet mogelijk een clubwedstrijd te varen zoals we gewend zijn. Wel kunnen we voor de leden trainingswedstrijdjes organiseren. Voor de leden onder de 27 jaar zijn er naast de gebruikelijke geen bijzondere restricties. De leden vanaf 27 jaar mogen in een groepje van 4 op 1,5 meter afstand trainen. Daarbij mag zich eventueel een trainer aansluiten.

We nodigen daarom uit:

  • We nodigen de Optimisten, de Splash Blue en de Splash Red zeilers t/m 26 jaar van harte uit om aan de trainingswedstrijdjes mee te doen.
    Je kunt mee doen als je in CWO 3 Optimisten of in de wedstrijdgroep Optimisten zit. De Splash Blue CWO 2 zeilers moeten even met hun trainers overleggen. De overige Splash Blue zeilers kunnen natuurlijk gewoon meedoen.
  • De O-Jol, de Laser en de Splash Red zeilers in de leeftijdscategorie van 27 jaar en ouder kunnen een in groepje van 4 boten aan de trainingswedstrijdjes mee doen. Als zich meer boten inschrijven moeten we in meerdere groepen varen. De vloten O-jol/ Laser/ Splash Red vragen we daarom vooraf te inventariseren wie mee doet. Eventueel ook wie mee doet in welke groep. Geef de namen c.q. de aantallen door aan Dirk Evers , wedstrijdzeilen@zvbelterwiede.nl of stuur een appje naar Dirk Evers. Ook als je je aan wilt melden als vrijwilliger.


Er is geen aanmelding in de Ark, maar op het water. (voor de Ark of bij het startschip). De eerste start is zondag 11 april om 10.30 uur. We zijn om uiterlijk 13.30 uur weer aan de kant. We verwachten drie korte trainingswedstrijdjes te kunnen varen.


Voor de 16 m2 klasse is het helaas nog niet mogelijk als meermansboot te varen omdat de 1,5 meter regel volgens de officiële richtlijnen in de boot niet aan te houden is.

De wedstrijdleider zal voor 9 mei de nadere details bekend maken.

Je ontvangt die per e-mail. Je kunt ook kijken in de informatievitrine van de ZVB bij het toiletgebouw op de camping.

Zondag zijn de Opti-games van de Optimist-zeilers jeugdzeilen 1 en 2
Voor de Optimist zeilers, die op jeugdzeilen 1 of 2 zitten, zijn er zondag de Opti-games. Jullie gaan lekker het water op. De uitnodigingen daarvoor lopen via jeugdzeilen. Let op! Gezien de weersvoorspellingen moet je je goed beschermen tegen zonnebrand!

We hopen jullie allemaal te zien. Veel plezier op en rond het water. Houdt rekening met elkaar en probeer gezond te blijven.

Namens het Bestuur,
Jan van Esseveld