De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits 20 december

We zijn op weg naar 2021…

Daar zitten we dan weer, in een LOCKDOWN. Er zijn leukere dingen. Het is niet anders. Stap voor stap gaan we op weg naar de feestdagen en 2021. Ik hoop maar, dat iedereen gezond van lijf en leden blijft. Achteraf gezien is ons seizoen 2020, ondanks de corona geweldig verlopen. Het is ons gelukt een belangrijk deel van de lessen en trainingen te laten doorgaan. Weliswaar op andere tijden en aangepast, maar ze zijn toch gewoon doorgegaan. De meeste zeilwedstrijden zijn gehouden. We hebben zelfs clubkampioenen. Ook hebben we binnen de vereniging, naar mijn weten, geen besmettingen gehad. We zijn tot dusver gewoon geluksvogels.

BT9Hw1200
Een foto ( NK 16M2) gemaakt in gelukkigere tijden door Pieter Lanser

De laatste paar weken zijn we volop bezig met 2021. De nieuwe bestuursleden hebben zich op hun taak georiënteerd. Taken zijn overgedragen. Er is een eerste kalender gemaakt. De jeugdcommissie oriënteert zich op de toekomst. Enz. enz.

Ook zijn we begonnen aan ons mooie jaarboekje. Als je gevraagd bent om een mooi stukje te schrijven, dan hoop ik dat je de komende tijd inspiratie vindt. De tijd begint wel een beetje te dringen. Trouwens, als je niet gevraagd bent en je hebt toch wat te melden, ga gerust je gang. Voor een goed verhaal is altijd ruimte. Graag inleveren bij secretaris@zvbelterwiede.nl

Als je je tijdens de lockdown verveeld, heb ik iets nieuws voor je. Het Watersportverbond biedt online, voor een belangrijk deel gratis, kortdurende en aantrekkelijke cursussen aan. Ga maar eens naar https://watersportacademyonline.nl/

Voor de kids  in de basisschoolleeftijd, is er een heel pakket met als titel De Wereld van Water over bijvoorbeeld schoon water, het weer, de plastic soep, knopen leggen, bewegen enz. enz. Het pakket bestaat uit losse modules en is een mooie aanvulling op het schoolwerk tijdens de lockdown. Je moet je wel even laten registeren. Ga maar eens naar   https://watersportacademyonline.nl/course/index.php?categoryid=52 

Voor volwassen is er bijvoorbeeld een online cursus motorboot varen aan. Hierin  worden op aantrekkelijke wijze, zaken uitgelegd waar je als motorboot / sloepvaarder iets aan hebt. Je hoeft alleen maar de onderstaande link aan te klikken  en je kunt aan de slag; https://watersportacademyonline.nl/course/index.php?categoryid=56   Je kunt ook een stap verder gaan door de cursussen voor wedstrijdofficial of trainer te volgen.

Heb jij iets te melden of te vragen, neem gerust contact op. Dit kan via secretaris@zvbelterwiede.nl

Het bestuur van de zeilvereniging Belterwiede