De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits 30 september

We gaan door, maar passen ons aan!

Voor iedereen is het voelbaar, misschien wel zichtbaar dat het niet goed gaat. Het aantal besmettingen met Covid-19 is zodanig toegenomen, dat er in gegrepen moest worden. Gelukkig mogen we nog steeds sporten. Helaas de komende 3 weken zonder toeschouwers en in kleinere groepen. Het is misschien maar goed, dat ons seizoen bijna afgelopen is.

De onrust, die de ontwikkelingen rond Covid-19, met zich meebrengt, was ook voelbaar in aanloop naar de Wiede Bokaal. Vanaf woensdag regende het in één keer afmeldingen vanuit de 16m2 vloot. De Splash Red en Blue bleven standvastig. De mensen uit het Westen gaven aan, dat ze niet wilden of dorsten te komen. Wat ook niet mee hielp was de weersverwachting; alles tussen 1bft en 9 bft. Overal en nergens regen. Samen, wedstrijdleiding en de klassenorganisatie, hebben we besloten het roer recht te houden. Volgens ons moest het kunnen qua Covid-19 en het weer. Uiteindelijk zijn het leuke, gezellige en sportieve wedstrijden geworden. Het was behoorlijk koud. Velen hadden hun ijsmuts weer uit de mottenballen gehaald. Een groot succes zijn de lunches geworden, die op het water uitgedeeld werden. Deze luxe geste werd zeer gewaardeerd. Weer kregen we als ZVB de complimenten voor de strakke wedstrijdorganisatie. Wat zijn onze vrijwilligers toch “goeeeeeed“ om de Meilandjes maar aan te halen. Voor de verslagen en de uitslagen van de Wiede Bokaal zie www.zvbelterwiede.nl .

Weet je wie het ook goed doen? …… De ZVB jeugdzeilers op de United 4. Liefst 324 jeugdzeilers, waaronder 3 leden van de ZVB gingen afgelopen weekend in Medeblik van start. O.a. Maud Lodewijk, Olaf ter Wal, Gijs Horsthuis en Bart Pastoor deden mee.  De uitslagen spreken voor zich……..

Aankomende zaterdag (3 oktober)  gaan we al het materiaal winterklaar maken en onder dak brengen. Een week eerder dan oorspronkelijk gepland. Dan kan, omdat de vloot Belter Olympiajol besloten heeft de “Biercup” te annuleren. Aanvankelijk riep dat besluit wat vragen op. Achteraf wordt het besluit een stuk minder erg gevonden. Inmiddels hebben we meer dan voldoende vrijwilligers. Alles moet immers Covid-19 proof verlopen.

Toch houdt iedereen naast winterklaar maken van het materiaal nog één activiteit tegoed. Zaterdag 25 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur houden ons jaarvergadering 2019/2020. Hiermee voldoen we aan de wettelijke verplichtingen, die gelden ten aanzien van het houden van een jaarvergadering. We zitten dan in de grote gymzaal van de Wanne, Dorpsstraat 2, 7946 AP te Wanneperveen. Aangezien het een wettelijke verplichting is, mogen er 30 personen aanwezig zijn. We vragen daarom iedereen zich vooraf aan te melden. Binnenkort, maar uiterlijk voor 11 oktober ontvangt u per email de stukken en de aanmeldingsprocedure.

De leden van de Rabobank heb trouwens nog een laatste klusje. Stem op ons tijdens de Rabo

ClubSupport actie. Door middel van het uitbrengen van een stem, heeft de ZVB kans op een mooi bedrag. Zie hiervoor www.zvbelterwiede.nl

Houd afstand en blijf gezond. Denk aan uw naaste!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur en de commissies

Bij het verschijnen van de Nieuwsflits was helaas de informatie omtrent de deelname en resultaten van de ZVB jeugdleden aan de United 4 niet volledig.

Voor een aantal klassen bij de United 4 gold het ook als een Nederlands Kampioenschap.

De deelnemende ZVB (jeugd)leden waren:

  • Laser 4.7, Olaf ter Wal 14e
  • Laser Radiaal, Bart Pastoor 5e
  • Optimist, Gijs Horsthuis 97e
  • 29’er, Maud Lodewijk (met stuurvrouw Marlies Schouten (KWS)) 1e. Nederlands Kampioen
  • 29’er, Isis Lodewijk (met stuurman Dolf Hendriksen (de Kaag)) 3e