De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Nieuwsflits 26 augustus

Het wordt mouwen opstropen

Veel wedstrijden liggen in het verschiet…

Tussen 28 augustus en 4 oktober staan er liefst 8 wedstrijddagen op de rol, verdeeld over 4 evenementen. Dat is voor een kleine vereniging niet zo maar iets. Voor het gemak ga ik er maar vanuit dat het Coronavirus ons geen parten gaat spelen.

Komende weekend van vrijdag 28 augustus t/m 30 augustus is het Nationaal Kampioenschap 16M2.

Er is door een groep vrijwilligers vanuit de klassenorganisatie 16M2 en de ZVBelterwiede hard gewerkt om het evenement mogelijk te maken. Liefst 8 Kampioenen doen er mee aan dit Kampioenschap. Of onze teams een potje kunnen breken? Wie weet. In ieder geval verschijnen de teams Bralten, Busbroek en de Haan aan de start. Veel succes allemaal. Dankzij de inzet van velen is de organisaties rond. Dank voor jullie hulp.

Zondag 13 september houden we de clubwedstrijd. Gestimuleerd vanuit de Stichting Jeugd Wedstrijdzeilen zullen de nodige Optimist zeilers en Splash Blue zeilers van buiten de vereniging meedoen. Wie weet verschijnen er ook Laser 4.7 zeilers aan de start. Onze eigen Splash Blue zeilers willen ook nog iets extra’s doen. We zijn benieuwd.

Deze keer mogen al onze jeugdzeilers meedoen. Na de zeer geslaagd zeilweek voor onze jeugd, weten en kunnen de meeste jeugdzeilers meer. Dat kunnen ze dan mooi laten zien. Twijfel je, neem dan even contact met Ileine of Tjitske op. Zij verzorgen ook de verdere communicatie. Trouwens iedereen die tijdens de zeilweek 2020 geholpen heeft reuze bedankt! De kinderen hebben genoten.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de Wiede Bokaal en de Biercup begonnen. De Wiede Bokaal is van zaterdag 26 september t/m zondag 27 september. De Biercup is van zaterdag 3 oktober t/m zondag 4 oktober. Beide evenementen kenden in de vorige edities uitgebreide

walprogramma’s. Walprogramma’s zijn dit jaar i.v.m. het Coronavirus niet mogelijk. De strijd op het water zal er niet minder om zijn.

A l deze evenementen dienen te verlopen volgens de voorgeschreven corona protocollen. Samen sporten mag gelukkig. Op de wal moeten we een streng protocol volgen. Vanuit de ZVB hebben we besloten geen barbecues meer te houden. Laat staan feestjes. Als je tijdens een evenement toch privé een barbecue wilt houden, zou je je moeten houden aan de horecaprotocollen en de regel van-niet- meer-dan-6-personen op een feestje. Verder netjes aan een tafel gaan zitten en niet rond lopen. Het is niet anders. Iedereen moet beseffen dat het vertrouwde in de omgang met mensen het meeste gevaar oplevert, aldus onze premier meneer Rutte. Zelfs de Kampioen mag niet meer gekust of in het water gegooid worden. Is een emmer met water de oplossing? Dat laatste is een …….. grapje.

We zoeken overigens nog vrijwilligers. Geef je even op; vrijwilligers@zvbelterwiede.nl . Zo’n evenement is hartstikke leuk. Weet je iets niet? Geen probleem. Wij helpen je.

Veel plezier allemaal . Houdt voldoende afstand en blijf met klachten thuis.

Namens het bestuur en de commissies