De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

UPDATE betreffende het Coronavirus d.d. 21 april.

Het niet doorgaan van onze verenigingsactiviteiten staat in schril contrast met het menselijk leed wat is ontstaan door de pandemie. Verdriet en onzekerheid gaan hand in hand. Toch moeten we stap voor stap de draad weer oppakken.

Laten we ons met zijn allen houden aan de maatregelen/regels zodat de medische sector samen met ons het coronavirus het hoofd kan bieden. Gezondheid staat voor iedereen nu voorop!

Het bestuur wenst iedereen veel sterkte en gezondheid toe. Zorg goed voor elkaar. Laten we hopen dat we elkaar spoedig kunnen treffen.

Bestuur ZV Belterwiede

De update

Op 21 april is duidelijk geworden dat nagenoeg alle maatregelen in verband met het coronavirus in Nederland zijn verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren vanaf 29 april. Verder is het verbod op evenementen en bijeenkomsten met een meldings- of vergunningsplicht verlengd tot 1 september.

Wat betekent dit concreet voor de ZVB?

Evenementen/wedstrijden:

  • De clubwedstrijden op 10 mei, 14 juni, 12 juli en 9 augustus gaan niet door.
  • De Redcup (6-7 juni) is afgelast.
  • NK Punterzeilen (21 juni) is afgelast .
  • NK 16m2 op 27 t/m 30 augustus gaat op genoemde datum niet door.

Voorzieningen:

  • Onze Ark als mede de toiletten en douchegelegenheden van camping Aan ‘t Wiede blijven tenminste tot 19 mei gesloten, conform de richtlijnen van de overheid.

Trainingen en lessen:

Jeugd

  • Voor kinderen en jongeren is er vanaf 29 april meer ruimte om te sporten. Trainingen en een onderling wedstrijdje zijn toegestaan.
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten, maar wel onderlinge afstand met 1,5 meter.

We zijn momenteel een plan aan het maken hoe we trainingen voor de jeugd in aangepaste vorm kunnen hervatten. Bij het maken van dit plan maken we gebruik van het protocol van het Watersportverbond. (https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/coronavirus/protocol-jeugdsport )

Het gemaakte plan van aanpak wordt ter goedkeuring gezonden aan de gemeente Steenwijkerland en daarmee de veiligheidsregio IJssellland. Zodra wij een concreet en goed gekeurd plan hebben, zullen we onze (jeugd)zeilers en/of hun ouders/verzorgers op de hoogte brengen.

Volwassenen

  • Voor volwassenen mogen er geen (georganiseerde) trainingen en lessen plaats vinden.

Zelfstandig zeilen is gelukkig toegestaan. Je mag groepsgewijs varen tot 2 boten. Daarbij mag het totaal aantal van 2 personen niet overschreden worden. In een boot mogen zich alleen personen uit één huishouden bevinden.

Hier wordt door de (water)politie en handhaving op gecontroleerd. Bij overtreding van de regels kunnen boetes uitgedeeld worden. Mochten leden van een vereniging bij herhaling regels overtreden, kan een gemeente / de provincie de toestemming voor het geven van trainingen en dergelijke bij een vereniging intrekken. In het ergste geval kan de camping/ haven gesloten worden.