De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Wiedebokaal Afgelast

De Wiede Bokaal moet wel leuk en veilig blijven.

De afgelopen dagen heeft het wedstrijdcomité met toenemende interesse naar de weersvoorspellingen gekeken. Ja, het wordt onstuimig. Ja, het wordt nat. Dat is allemaal niet zo erg. Maar is er een mogelijkheid om op verantwoorde wijze te zeilen en het liefst op beide dagen? Verantwoord zeilen vinden wij maximaal 25 knopen. 

Windfinder en windguru zijn het op dit moment (donderdagavond om 21.30 uur) redelijk eens voor de Belterwiede. Zaterdag is de voorspelling voor de middag 18 tot 28 knopen. Zondag is de voorspelling 14-27 knopen met een toenemende wind. De Superforcast van Windfinder geeft aan zaterdag in de basis 20 knopen. Piet Paulusma drukt  zich wat bloemrijker uit; het wordt stevig met windvlagen van 7 bft tot 8 bft. Je moet niet verbaasd zijn als het af en toe wat meer is, geeft hij ook nog aan.

Verwachting 28 september (windfinder/superforecast, 26-9 22:30)

Daar zit je dan als wedstrijdcomité. Laat je je evenement door gaan of niet? Is het nog veilig en is het nog leuk? Geldt dat voor iedere klasse? Nemen we de gok en laten we toch iedereen komen? Nemen we nu het besluit of wachten we tot vrijdagavond? Zadelen we de horeca, maar ook de deelnemers niet met extra kosten op? Enz. enz.

Na rijp beraad heeft het wedstrijdcommitee besloten om het risico niet te nemen en nu al iedereen te berichten dat het evenement niet door gaat. Immers de Wiede Bokaal moet wel leuk en veilig blijven.

We hebben er bewust voor gekozen om deze beslissing nu te nemen zodat alle deelnemers (ook uit buitenland) vroegtijdig op de hoogte zijn. We realiseren ons ook heel goed dat door dit besluit sommige deelnemers overnachtingen moeten afzeggen waaraan weer consequenties verbonden zijn. Maar we moeten als organiserend comité nu beslissing op basis van de informatie die we nu beschikbaar hebben. Wij hopen op jullie begrip voor deze beslissing.

Of het wedstrijdcomité gelijk heeft gehad, dat weten we zondagavond. We hopen iedereen volgend jaar weer tijdens de Wiede Bokaal te zien. Wij gaan er ieder geval weer iets leuks van maken.

Jan van Esseveld

Voorzitter Zeilvereniging Belterwiede