De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Gezellig jubileum weekend

Afgelopen weekend vierden we ons 70 jarig bestaan. Zaterdagochtend zijn we gestart met koffie en wat lekkers in onze eigen ark. Na de officiële opening van de dag door de 2 jongste en de oudste deelnemers van de dag werd er een toertocht gevaren. De Kinderen in de Opti’s voeren een andere route naar de lunchlocatie als de volwassenen in de overige boten, waarvan er een aantal fraai versierd waren,Waarbij de volwassenen druk in de weer waren met de puzzelopdrachten. In Beltschutsloot werden de zelf meegebrachte lunches klaar gemaakt en werd er volop van genoten.

De tochten werden na de lunch afgemaakt en kwamen uit bij (hoe kan het ook anders) bij onze eigen ark. De Groep met opti’s hebben daarbij grenzen verlegt! Zij zijn de Beulaker overgestoken met een stevige bries, voor alle kinderen was dit de eerste keer op de Beulaker. Echt iets om trots op te zijn.

Tijdens de Borrel was er een prijsuitreiking voor o.a.

  • Gezelligheid
  • Oudste deelnemer
  • Poedelprijs
  • Originele lunch
  • Toertocht       
  • Etc.

Kortom iedereen had prijs. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue bij het paviljoen.

Voor foto’s van deze dag zie onze fotopagina

Na de gezellige zaterdag was het zondag weer tijd voor de clubwedstrijd.

Dit werd een pittige opgave voor de zowel de zeilers als het wedstrijdcomité. De wind uit de Noorden bracht flinke windshiften met zich mee (soms wel 45°). Een flinke uitdaging dus. Desondanks toch 4 mooie wedstrijden kunnen varen in een op en neer baan.

Een andere baan was onmogelijk geworden door de groei van de waterplaten. Maar er is goed nieuws! Laten we het beschouwen als een mooi cadeau voor ons 70 jarig bestaan! Er gaat op (een deel van) de Belter gemaaid worden.

Zie ook dit bericht op deze website en een artikel in de steenwijkercourant.

Voor de uitslag van de clubwedstrijd zie HIER.