De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

Meer bedreven worden in je taak als vrijwilliger?

Voor iedereen die wel eens helpt of mee wil helpen bij de organisatie van een zeilwedstrijd ontwikkelt de Watersportacademy een serie online cursussen. De gratis cursussen zijn te volgen waar en wanneer het uitkomt. Een laagdrempelige manier om te zorgen voor meer opgeleide officials.

In ongeveer een half uur tijd leer je in de cursus heel functiegericht de belangrijkste zaken die nodig zijn om gelijk in de praktijk aan de slag te kunnen. Momenteel zijn de cursussen Boeienboot en Startschip beschikbaar, aan de andere cursussen wordt nu gewerkt. Elke cursus bestaat uit een aantal hoofdstukken met korte uitleg, foto’s, graphics en animaties. Teksten zijn kort en to-the-point. Een hoofdstuk is op elk gewenst moment te volgen en later kan er weer worden verder gegaan. Het werkt zelfs via uw telefoon! 

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met twee meerkeuzevragen. Wanneer u alle vragen goed hebt beantwoord, ontvangt u een digitale Badge. Het Watersportverbond registreert u direct als ‘Club Official’ in de functie waarvoor de cursus is afgerond. Wanneer u alle cursussen hebt gedaan, wordt u geregistreerd als Club Official op Niveau 2. U bent dan op clubniveau op elk gebied inzetbaar. 

Tenslotte nodigen we alle bestaande officials uit om ook eens een kijkje te nemen. U kunt heel eenvoudig de link doorsturen naar de personen die het aankomende weekend komen helpen. 

Via www.elowatersportverbond.nl komt u direct in de Elektronische Leeromgeving van het Watersportverbond. Wanneer u op deze website een account hebt aangemaakt, heeft u toegang tot de cursussen.