De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

De Optimist on Tour komt naar Zwartsluis onder Zeil

De Zeilvereniging Belterwiede brengt op 30 mei de Optimist on Tour naar Zwartsluis. Tijdens dit levendige evenement zal de havenkom gevuld worden met optimisten. Dit zijn eenvoudige zeilbootjes. Kinderen van ongeveer 8-12 jaar (zwemdiploma verplicht) kunnen dan met z’n tweeën in een optimist.

Voor de veiligheid krijgen de kinderen natuurlijk een zwemvest om. Verder varen er rubberboten rond om te kijken of alles goed gaat. Als je het water op wilt,  moet je wel sneakers of gympen aan. Zorg dat je warm genoeg gekleed bent. Het is op het water altijd kouder dan op de kant. Een regenjack is fijn. En misschien zijn na afloop droge kleren ook wel handig!

Wil jij zelf een boot besturen en kennismaken met zeilen? Kom dan naar de Handelskade van 13.00 uur tot 16.00 uur op Hemelvaartsdag. De jeugd van Zwartsluis en omstreken hijst dan het zeil!

Bij ons in de vereniging is het gezellig en telt iedereen mee. Nieuwsgierig geworden?

Kijk nog even rond hier op onze website! En/of check (en like) onze Facebook pagina

De Zeilvereniging Belterwiede verzorgt zeillessen voor de jeugd en voor volwassenen. Verder worden er trainingen voor wedstrijdzeilers gegeven.

Elke 2e zondag van de maand zijn er clubwedstrijden. Deze gezellige wedstrijden zijn  voor jong en oud zeer geschikt om met het wedstrijdzeilen kennis te maken. Voor de jongsten houden dan ook de opti-games.

Zo’n 4 keer per jaar is er een grote zeilwedstrijd. Wedstrijdzeilers uit het hele land doen dan mee.