Terug- en Vooruitblik Jeugdzeilen 2018/2019

Zeilseizoen jeugdzeilen 2018

Het zeilseizoen van ligt alweer een tijdje achter ons. Tijd om eens te reflecteren wat er goed ging en wat er nog beter kan. We komen ieder jaar weer tot de conclusie dat we een fantastische vereniging hebben met veel enthousiaste mensen. Dat geldt voor de vrijwilligers maar ook voor de trainers en de leerlingen. Onze lat ligt hoog en we streven er ieder jaar weer naar om zoveel mogelijk diploma’s uit te reiken. Het lukt niet altijd om in een keer een diploma te halen, dan krijgen de kinderen een vorderingenstaat. Het één is niet beter dan het ander alhoewel wel veel kinderen dat zo ervaren. Het leren zeilen en vertrouwd raken met de boot en natuurlijk plezier maken heeft met ervaring te maken. Dus als we willen dat meer kinderen hun diploma gaan halen moeten ze langer in de boot zitten. Dat klinkt logisch maar het gebeurt te weinig. Kinderen pakken buiten de lessen om hun optimist niet. Niet omdat ze niet willen, maar vaak omdat de tijd ontbreekt door school of andere activiteiten. Aankomend jaar willen we hier verandering in gaan brengen door het lessenpakket uit te breiden. Dat betekent dat alle optimistzeilers de opti-games gaan varen.

De opti-games worden anders dan de lessen, vol met spel en fun met als doel dat de zeilers hun boot gaan vertrouwen. Als je eenmaal het vertrouwen hebt in jezelf en in je boot kun je alles. De angst zal verdwijnen en maakt plaats voor plezier, want varen moet vooral leuk zijn.

We gaan alle scenario’s behandelen die je tegenkomt tijdens een les of clubwedstrijd. Het leuke van deze opti-games is dat we de tijd hebben. We reserveren vanaf april elke 2e zondag van de maand vanaf 10.00 uur tot een uur of 16.00. Dit kan variëren. Jan Kist en ik gaan het samen oppakken, maar dat kunnen we niet alleen. We hebben ouders nodig die ons een handje helpen. Je hoeft niet te kunnen zeilen maar je moet wel de handen uit de mouwen willen steken. Tijdens de droge les op 31 maart 2019 laten we een inschrijfformulier rondgaan waarin we de ouders vragen zich voor minstens 1 activiteit op te geven.

Ik weet zeker dat het 2019 een fantastisch zeiljaar gaat worden. Ik heb er in ieder geval weer zin in.

Een spetterende zeilgroet,

Ileine Evers

Data zeiltrainingen 2019

31 maart                              droge les (voor iedereen ook voor de wedstrijdgroep)

  7 april                  1e les

14 april                                 opti-games 

21 april                                 2e les   (pasen)

12 mei                                  opti-games / clubwedstrijd

19 mei                                  3e les

  2 juni                                  4e les

  9 juni                                  opti-games / clubwedstrijd

16 juni                                  5e les

  7 juli                                    6e les

13 juli                                    opti-games. LET OP!!!!! DIT IS EEN ZATERDAG.

Wordt een speciale dag  

14 juli                                   clubwedstrijd voor de wedstrijdgroep en de splash

  8 september                   opti-games

15 september                   7e les 22 september                   8e les tevens de laatste 

Comments are closed