Een fijn 2019 gewenst

Ik weet niet of jullie het al weten Nederland is het beste zeilland van de wereld. In de nodige jaaroverzichten werden de successen van de “Nederlandse” zeilers breed uitgemeten. We kunnen daar natuurlijk trots op zijn.  (zie ook een artikel in de NRC).

Heel stilletjes doen we als ZVB daar ook mee. In 2011 deed voor het eerst een voor ons nog onbekend zeilertje, regelrecht uit Thailand,  mee aan onze trainingen en clubwedstrijden. Aanvankelijk vond Bjarne het maar een raar spelletje, dat gepiel bij ons op de plas. Maar al snel kreeg hij er meer vertrouwen en plezier in en liet hij zien dat hij  er steeds meer kijk op had. Dat jaar werd hij 6e in de einduitslag.

Inmiddels rijgen de successen zich aan een. Met als hoogte punt in 2018 de bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen. Dit jaar, 2019,  stappen ze vol ambitie over naar de Nacra 17. Het zeilertje is een grote meneer aan het worden.

Kenners weten dat vertrouwen en plezier naast andere zakende sleutels voor succes zijn. Ik hoop daarom dat wij allemaal met vertrouwen in elkaar en plezier met elkaar een fijn 2019 mogen bleven. Met voor iedereen zijn eigen, misschien bescheiden, succesje.

De bronze medaille voor Laila van der Meer en Bjarne Bouwer op de Youth Olympic Games! 

Via onze facebookpagina kun je regelmatig de vorderingen van Bjarne en Laila volgen.

Comments are closed