De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

NK Punterzeilen kent een mooie deelname en prima zeilweer

Zondag 24 Juni is voor de 10 keer het NK Punterzeilen georganiseerd, een lustrum dus. Deze editie kende een mooie deelname mede door een aantal zeilpunters van zeilvereniging de punter. Met in totaal 12 punters met fok en 8 punters zonder fok was de deelname dit jaar behoorlijk meer dan de voorgaande jaren. De organisatie van de wedstrijden was ook dit keer weer in handen van onze vereniging.

In de ochtend werden 2 wedstrijden gevaren. De Punters met fok varen met een handicap waarbij rekening gehouden wordt met de lengte van de punter, het gewicht en het zeiloppervlak. Op basis van een ingewikkelde berekening volgt daaruit een handicapfactor die wordt verrekend met de zeiltijd. Het is dus niet altijd zo dat de eerste die over de finish komt ook de winnaar is.

Aansluitend op de zeilwedstrijden werd er na een korte lunchpauze een 3e wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd ging over de westelijke Belter, via de Ronduite de Beulaker over en daarna weer terug de Belter op. Deze wedstrijd was bijna alles togestaan, zeilen, punteren of peddelen. De finish was uiteindelijk het zeilkamp van zeilvereniging de punter en degene die daar de eerste voet op vaste grond zette mocht zich de winnaar van de middagwedstrijd noemen.

zie ook www.nkpunterzeilen.nl