De watersportvereniging in de kop van Overijssel. Daar waar iedereen mee telt.

2-3 juni NK Sprint 16m2 op de Belter

Na al meerdere Nederlandse Kampioenschappen te hebben georganiseerd op de Beulakerwijde zoals de NK 16m2, de NK Pampus, de NK Olympiajol heeft de landelijke 16m2 organisatie de ZVB gevraagd dit jaar de Nederlandse Kampioenschappen 16m2 sprintwedstrijden te organiseren op de Oostelijke Belterwijde en wel op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni.

Deze nieuwe opzet wordt sinds 2017 gevaren om het wedstrijdzeilen in de 16m2 klasse gevarieerder te maken. Sprintwedstrijden verwacht je meer op het vaste land, maar in de wedstrijdzeilerij betekent dat: korte wedstrijden met een duur van ongeveer 20 minuten. Zo kunnen er wel 8 tot 10 wedstrijdjes per dag gevaren worden. Het komt er dus op aan scherp te starten en een mooi eerste kruisrak te varen. Wie dat het beste kan wordt de kampioen NK sprint 2018.

32 boten gaan zaterdag van start om 11 uur verdeeld over 2 groepen van 16 kwadraten. Er wordt ernaar gestreefd om op de eerste dag 8 tot 10 series te varen. Deze zijn voor belangstellenden het beste te volgen vanaf het water, maar ook van de weg tussen Beukerssluis en de Blauwe Hand.

Waarom de keuze van de landelijke 16m2 organisatie voor de ZVB? Door de jaren heen heeft deze zeilvereniging landelijke bekendheid  verworven door het efficiënt organiseren van grote zeilevenementen. Garant daarvoor staan een prima functionerende wedstrijdcommissie, een aantrekkelijk walprogramma en haven en restaurantfaciliteiten van hoge kwaliteit. Kleinschaligheid en korte lijnen zorgen voor een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Wij gaan de nieuwe uitdaging op 2 en 3 juni met veel enthousiasme aan.